Home » » Η αγκαλιά είναι ένα από τα πιο καταπληκτικά πράγματα που η φύση σχεδίασε για μας.

Η αγκαλιά είναι ένα από τα πιο καταπληκτικά πράγματα που η φύση σχεδίασε για μας.

Η αγκαλιά είναι ένα από τα πιο καταπληκτικά πράγματα που η φύση σχεδίασε για μας.

Κάθε άνθρωπος έστω και για μια φορά στη ζωή του έχει βιώσει την έντονη επιθυμία να αγκαλιάσει κάποιον. Αυτή η ανάγκη μπορεί να προκληθεί είτε από αγάπη, είτε από αίσθημα άνεσης με κάποιον είτε από μοναξιά.
Είναι γεγονός ότι η αγκαλιά ενισχύει τις σχέσεις μας. Έχει πέρασε από το μυαλό σας ότι ίσως υπάρχει επιστημονική εξήγηση γι ‘αυτό; Λοιπόν, υπάρχει!
Οι ορμόνες στο σώμα μας ξέρουν τι κάνουν.
Οι αγκαλιές διεγείρουν την παραγωγή της ωκυτοκίνης, η οποία μερικές φορές αναφέρεται ως “συγκόλλητική ορμόνη” επειδή μας δίνει την αίσθηση της ενσυναίσθησης, της εμπιστοσύνης, της σεξουαλικής επιθυμίας και ένα σωρό άλλων συναισθημάτων που προκαλεί μια υγιής σχέση.
Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους η αγκαλιά είναι ότι καλύτερο για την ευεξία μας:
1. Ενισχύει το συναισθηματικό δεσμό και την αγάπη
Οι αγκαλιές δημιουργούν ένα άνετο περιβάλλον για επικοινωνία – κάτι σημαντικό που έχουμε την τάση να παραμελούμε. Η επικοινωνία είναι το θεμέλιο για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης και η εμπιστοσύνη είναι το κλειδί για μια υγιή σχέση. Η αγκαλιά είναι απλά ένας τρόπος για να ξεφύγουμε από τη φασαρία της καθημερινότητας, ενώ βρισκόμαστε στην αγκαλιά του αγαπημένου μας. Μας δίνει την ευκαιρία να επικεντρωθούμε σε όλα τα θετικά συναισθήματα που μπορούμε να βιώσουμε μαζί.
2. Βελτιώνει τη σεξουαλική ζωή
Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα φιλιά και οι αγκαλιές μετά το σεξ είναι σημαντικά για τους εταίρους ώστε να αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι. Αυτό έχει μεγάλη σημασία για τα ζευγάρια με παιδιά, για τα οποία το ειδύλλιο δεν μπορεί πλέον να αποτελεί την ύψιστη προτεραιότητα. Λίγος χρόνος για χάδια, φιλιά και συζήτηση μετά το σεξ έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την ικανοποίηση της σεξουαλικής εμπειρίας. Και μην ξεχνάτε – η αγκαλιά πολύ συχνά οδηγεί σε δεύτερο γύρο!
3. Διώχνει το άγχος
Σύμφωνα με ένα πείραμα, που διεξήχθη από τη θεραπεύτρια και ερευνήτρια Beate Ditzen, η οξυτοκίνη “χτυπάει” την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες. Σήμερα το άγχος είναι η πιο κοινή “ασθένεια” μεταξύ των σύγχρονων ανθρώπων. Απαλλαγμένοι από τα βλαβερά συναισθήματα, μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Έτσι, αντί να καταναλώσουμε ένα κοκτέιλ από χάπια για να αισθανθούμε καλύτερα, μπορούμε απλά να πάρουμε κάποιον που αγαπάμε μια αγκαλιά.
4. Ανακουφίζει από τον πόνο
Ας πάμε πίσω όταν ήμασταν μικρά παιδιά. Θυμάστε, όταν χρειαζόμασταν κάποιον να μας φιλάει και να μας αγκαλιάζει όταν παθαίναμε κάτι; Τότε πιστεύαμε στη μαγική δύναμη των μαμάδων και μπαμπάδων που μπορούσε να πάρει μακριά τον πόνο. Τώρα πιστεύουμε στην μαγική δύναμη της ωκυτοκίνης. Η ορμόνη που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά έχει αποδειχθεί ότι απαλύνει τον πόνο, οπότε μια καλή δόση αγκαλιάς μπορεί πραγματικά να κάνει σωματικό πόνο να εξαφανιστεί ή τουλάχιστον να τον κάνει πολύ πιο υποφερτό.
5. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Υπάρχει ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματος, και ως εκ τούτου ό,τι υπάρχει στο κεφάλι μας επηρεάζει την υγεία μας θετικά ή αρνητικά. Σύμφωνα με την Shara Cohen το να παραμένουμε ήρεμοι, αισιόδοξοι, το να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας και το να έχουμε στενές προσωπικές σχέσεις αποτελούν πολύ καλούς τρόπους για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να διατηρήσουμε μια καλή υγεία. Τα καλά νέα είναι ότι η αγκαλιά μπορεί να μας δώσει τα ίδια αποτελέσματα. Εμείς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι μια αγκαλιά!
6. Μας βοηθά να κοιμηθούμε
Όπως έχουμε ήδη πει, η ωκυτοκίνη αντιμετωπίζει τις συνέπειες της κορτιζόλης (η ορμόνη του στρες).
Έτσι λοιπόν όταν απελευθερώνεται στον εγκέφαλο προωθεί την ποιότητα του ύπνου μας διότι η απελευθέρωση της στον οργανισμό μας έχει σαν αποτέλεσμα μας κάνει να αισθανόμαστε πιο ήρεμοι και γαλήνιοι.
7. Μειώνει τις κακές συνήθειες
Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, μια άλλη ενδιαφέρουσα επίδραση της ωκυτοκίνης είναι η ικανότητά της να μειώνει την επιθυμία για τρόφιμα, ναρκωτικά, αλκοόλ και άλλα οπιοειδή. Η αγκαλιά μπορεί να μας αποτρέψει από μια νυχτερινή επίσκεψη στο ψυγείο. καθώς και από άλλες κακές συνήθειες.
Η αγκαλιά είναι ένα από τα πιο καταπληκτικά πράγματα που η φύση σχεδίασε για εμάς… και δεδομένου ότι αυτό το άρθρο τελειώνει κάπου εδώ, ήρθε μάλλον η ώρα να πάρετε κάποιον αγκαλιά!

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->