Home » » Οι δίδυμοι πύργοι της ανθρωπότητας Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Οι δίδυμοι πύργοι της ανθρωπότητας Κων/νου Ηλ. Μήτσιου


Οι δίδυμοι πύργοι της ανθρωπότητας
Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Στο διάβα των αιώνων ο Ελληνισμός δοκιμάστηκε σκληρά, διώχθηκε, μαρτύρησε, σκλαβώθηκε. Τα αιώνια σύμβολα του έθνους μας, ο Παρθενώνας και η Αγία Σοφία, βομβαρδίστηκαν, αλώθηκαν, βεβηλώθηκαν. Και ακόμα σήμερα, στον 21ο αιώνα, βρίσκεται ο ναός της του Θεού Σοφίας και η Ελλάδα μας υπό κατοχή, και επιχειρούν κάποιοι να αλλοιώσουν την εθνική μας ταυτότητα και να αποσυνδέσουν τον Ελληνισμό από την Ορθοδοξία.
Η ιστορία του ελληνικού έθνους και η προσφορά του στην ανθρωπότητα, η δύναμη του ελληνικού πνεύματος που νίκησε τους τραχείς κατακτητές και ο πολιτισμός των Ελλήνων αποτελούν μέσα στους αιώνες ένα αδιάσπαστο σύνολο. Και αυτή τη μεγάλη αλήθεια την είδαμε και τη βιώσαμε σε όλες τις φάσεις της ιστορικής μας πορείας, ιδιαίτερα μετά την ενανθρώπιση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού επί γης.
Αυτόν τον καιρό η Ορθοδοξία αποτελεί την ελπίδα και τη μεγάλη ανάγκη του ανθρώπου, σε αυτήν την οριακή στιγμή έρχεται η Ορθοδοξία να ελευθερώσει τον άνθρωπο από τη δυναστεία της φθοροποιού αγωνίας. Κάνει τη σιωπηλή παρέμβασή της και αναμένει την ελεύθερη απάντηση του ανθρώπου. Ήρθε η ώρα της Ορθοδοξίας. Σήμανε το σήμαντρο της μεγάλης Ελπίδας για τους Ορθοδόξους. Για το ραγισμένο κόσμο της Ευρώπης. Η Ορθοδοξία είναι πλέον η ελπίδα μας, είναι η μοναδική επιλογή του νεοέλληνα, του Ευρωπαίου πολίτη.
Σπουδαίοι μελετητές παραδέχθηκαν την πνευματική και ιστορική σύνδεση του Ελληνισμού με την Ορθοδοξία και αντίκρισαν με θαυμασμό τους δίδυμους πύργους, Ελληνισμός και Ορθοδοξία, που δεσπόζουν στην ανθρωπότητα. Ο κορυφαίος βυζαντινολόγος σερ Στίβεν Ράνσιμαν καλεί τον Ελληνισμό να διατηρήσει την ορθόδοξη ταυτότητά του για να έχει μέλλον και πολιτιστική προσφορά στον 21ο αιώνα. Και ο Γάλλος συγγραφέας Ζακ Λακαριέρ δήλωσε στο «Βήμα της Κυριακής» (6-12-98) ότι «για έναν Έλληνα η Ορθοδοξία είναι το σπίτι του».
Οι δίδυμοι πύργοι, Ελληνισμός και Ορθοδοξία, παραμένουν όρθιοι σε πείσμα του χρόνου και των αντιξοοτήτων. Οι Έλληνες ορθόδοξοι χριστιανοί είναι ακοίμητοι φρουροί και η καλύτερη εγγύηση. Στώμεν καλώς, συνέλληνες, προσευχόμενοι στον αληθινό Θεό: «Ύψωσον κέρας Χριστιανών Ελλήνων Ορθοδόξων».
kostasmitsios@yahoo.gr

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->