Home » » Το Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ της Μάνιας Βλαχογιάννη στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών

Το Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ της Μάνιας Βλαχογιάννη στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών





Το «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ» της Μάνιας Βλαχογιάννη στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών


Η μουσικός και συγγραφέας Μάνια Βλαχογιάννη με την ευγενική στήριξη της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος παρουσιάζει την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, ώρα 19.30, στην αίθουσα «Μιχαήλας Αβέρωφ» της Ε.Ε.Λ. ζωντανά τραγούδια και αποσπάσματα από το Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ, το επιτυχημένο ελληνικό Μιούζικαλ που βασίζεται εξ ολοκλήρου στο ομότιτλο βιβλίο της.
Τη μουσική βραδιά πλάι στην crossover σοπράνο Μάνια Βλαχογιάννη πλαισιώνουν οι σοπράνο Γιούλη Φιλιππίδου και Κατερίνα Μποτώνη ενώ η ηθοποιός Έλενα Τριανταφύλλου αφηγείται αποσπάσματα - σκηνές από το βιβλίο και το μουσικοθεατρικό έργο. 
Μέσα από μια συναρπαστική ιστορία αγάπης με το μεθυστικό άρωμα της Ανατολής, η συγγραφέας οδηγεί τον αναγνώστη - θεατή σε ένα ταξίδι ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, το φως και τα σκοτάδια του ανθρώπινου μυαλού, επισημαίνοντας το ρόλο της «μοίρας» ως καθρέφτη των προσωπικών μας επιλογών, το νόημα της πραγματικής τόλμης και τη σημασία της πίστης στην εσωτερική μας καθοδήγηση ως δύναμη μεταμόρφωσης της ζωή μας στην αέναη αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας.
Το βιβλίο Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ της Μάνιας Βλαχογιάννη κυκλοφόρησε το 2015 από τις Εκδόσεις ΝΟΗΣΗ σε ιδιαίτερα προσεγμένη, πολυτελή έκδοση, με την εικονογράφηση της Θωμαή Ζωγράφου.
Το κείμενο του βιβλίου ενέπνευσε ως λιμπρέτο το  μουσικοσυνθέτη
Νίκο Λεκάκο (γνωστό με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Balsam7teen) ώστε να συνθέσει μουσική για ολόκληρο το λογοτεχνικό έργο, δίνοντας του τη μορφή μιας νέας Ροκ Όπερας (Μιούζικαλ) με τον ομώνυμο τίτλο, ηχογραφημένα αποσπάσματα της οποίας περιέχονται στο συνοδευτικό CD της έκδοσης.
Το Μιούζικαλ με τη συμμετοχή σημαντικών καλλιτεχνών του μουσικού θεάτρου φιλοξενήθηκε από τη μουσική σκηνή του ΙΑΝΟΥ, το Θέατρο Pierce – Aμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, το Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας,  τον Πολυχώρο Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου, το Βεάκειο Θέατρο Πειραιά με τη σύμπραξη της Λυρικής Σκηνής Κύπρου κ.ά. 
Παράλληλα η συγγραφέας έγραψε και σκηνοθέτησε ένα δεύτερο   μουσικοθεατρικό έργο, το οποίο βασίζεται επίσης στο βιβλίο της.
Η Ροκ Όπερα/Χορόδραμα Νεφέλη και Ναλιμάρ - Αστέρι της Ερήμου, μια παράσταση για μεγάλους και παιδιά σχολικής ηλικίας, εκτυλίσσεται ταυτόχρονα σε δύο πραγματικότητες, θίγοντας παράλληλα το θέμα της «διαφορετικότητας» και της «θυματοποίησης» των νέων. 
Τη μουσική βραδιά θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Λ. Κώστας Καρούσος και η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος Νίνα Διακοβασίλη.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σύντομο βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό από τις παραστάσεις του Μιούζικαλ.

«Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ»
Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, ώρα 19.30
Αίθουσα «Μιχαήλας Αβέρωφ»
Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών
Ακαδημίας & Γενναδίου 8, 7ος όροφος
Τηλ: 210 3834559
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ












Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->