Home » » Η Μελίνα - Αντριάννα Κωνσταντίνου, στην πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής

Η Μελίνα - Αντριάννα Κωνσταντίνου, στην πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικήςΗ Μελίνα - Αντριάννα Κωνσταντίνου, στην πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής

Η Ιστορικός Τέχνης, Νικολένα Καλαϊτζάκη, σημειώνει για το έργο της Μελίνας - Αντριάννας Κωνσταντίνου:
"Η Μελίνα - Αντριάννα Κωνσταντίνου, στην πρώτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής, εστιάζει στο ανθρώπινο σώμα, αποτυπώνοντας γυμνά μέρη του, με έναν τρόπο ευλαβικό. Μελετώντας βαθιά την Τέχνη του Lucian Freud, του Francis Bacon και της Frida Khalo, μεταξύ άλλων, στο δικό της εικαστικό μονοπάτι, έπειτα από σκέψη, δουλειά και πειραματισμούς, δημιουργεί έργα που ανήκουν σε έναν κόσμο κλασικό και συνάμα σύγχρονο. Ένας γόνιμος αισθητικά συγκερασμός, με την εικόνα του έκδηλη. Ένας γαλήνιος ύμνος που "μιλάει" απλά, λιτά και στοχευμένα. Μια σπουδή στο ανθρώπινο σώμα.
Πέλματα και χέρια, άνω και κάτω άκρα, γυναικεία στήθη ή σώματα ξαπλωμένα, αποδίδονται όχι ολόκληρα, ως "άρτια" στον ρεαλισμό μας είναι, αλλά σε μέρη τους, τμηματικά, σε διαφόρων διαστάσεων καμβάδες, ή σε χαρτί, με υλικά τους το λάδι, τα ακρυλικά και το κάρβουνο.
Χαρακτηριστικό τους γνώρισμα, τόσο στο επίπεδο της σχεδιαστικής τους προσέγγισης, όσο και στο πλάσιμο των σάρκινων επιφανειών τους, είναι η ήρεμη χειρονομιακή τους απόδοση - εξού και ο χαρακτηρισμός "γαλήνιος ύμνος" ανωτέρω - που σιγοντάρεται από την ήπια χρωματική τους παλέτα, σε φυσικούς τόνους και αρμονικούς συνδυασμούς και διαβαθμίσεις και κυριαρχία του ροζ, σε γαλάζιο ή πράσινο περιβάλλοντα χώρο (σε ορισμένα έργα) προκειμένου να δημιουργηθεί μια επιθυμητή αντίθεση.
Ακόμα, χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι πως τα γυμνά μέρη του ανθρώπινου σώματος της Μελίνας, παρά την ρεαλιστική τους μήτρα δεν είναι ρεαλιστικά, αλλά είναι πλασμένα σύμφωνα με τους δικούς της κανόνες, με έναν τρόπο ελεύθερο.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρατήρηση των έργων ως σύνολο, έτσι όπως τοποθετούνται στον χώρο, σε διάταξη που θυμίζει ένα παζλ, όπου τα κομμάτια του ενώνονται προκειμένου να σχηματίσουν έναν άνθρωπο που όμως δεν ολοκληρώνεται. Κι εδώ έρχεται το ερώτημα: γιατί ο άνθρωπος μένει ανολοκλήρωτος; Ο θεατής μπορεί να δώσει τις δικές του απαντήσεις."
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΜΕΛΙΝΑ ΑΝΤΡΙΑΝΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Γεννήθηκα το 1994 στην Αθήνα και είμαι τελειόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, του Α’ Εργαστήριου Ζωγραφικής με καθηγητή τον Άγγελο Αντωνόπουλο. Τον Ιούνιο 2018 ολοκλήρωσα και παρουσίασα την πτυχιακή μου εργασία με θέμα «Εξερευνώντας το Ανθρώπινο Σώμα».
Έχω συμμετάσχει στις ομαδικές εκθέσεις:
• για τρεις χρονιές στις ομαδικές εκθέσεις που έγιναν από την ArtAZ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την ΜΚΟ «ΚΛΙΜΑΚΑ» .
• 60 φοιτητών όλων των ετών του ιστορικού Ά Εργαστηρίου Ζωγραφικής της ΑΣΚΤ που έγινε στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη, 2014
• Φιλοτέχνηση πιονιών σκακιού στα πλαίσια της δράσης CHESSNALE 2015 στο Mall Athens
• 4ο Πανελλαδικό πολιτιστικό φεστιβάλ, πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη του Δήμου Αθηναίων στα πλαίσια του «κωφοί και ακούοντες εν δράσει», 2016
• OPEN SEPTEMBER 6 στον πολυχώρο VAULT, 2017
• TAF/THE ART FOUNDATION με θέμα ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, 2017
• Ir8 gallery με θέμα ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΟΤΗΤΑ, 2017
• Mall Athens, ART TAKE OVER (Α Εργαστήριο Ζωγραφικής ΑΣΚΤ), 2018
• 5th NGFL (New Generation Fashion Lines), 2018
Πίνακάς μου επίσης χρησιμοποιήθηκε ως σκηνικό στο Θέατρο Πόρτα .
Επιμέλεια έκθεσης
curator at MegArt gallery
Ρηγάτου Μαρία
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
  

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->