Home » » Κώστας Ευαγγελάτος ... για πάντα

Κώστας Ευαγγελάτος ... για πάντα


Κώστας Ευαγγελάτος ... για πάντα!!!


Ο Ξεχωριστός καλλιτέχνης  γνωρίζει πολύ καλά ότι ο πολιτισμός ως αγαθό δεν αφαιρεί, δεν ξοδεύεται, αλλά αντίθετα προσθέτει στο μέλλον μας και εξαπλώνεται ενώ το μοιραζόμαστε και κάνει τους ανθρώπους πλουσιότερους.Και μας δίνει συνεχώς... Δημιουργεί με συναίσθημα βαθύ και αγγίζει τις ψυχές μας μέχρι το μεδούλι!!! θαρρώ μιλά με τ' αστέρια, τα γητεύει και μπορεί να ζωγραφίζει ή να γράφει μέχρι το ξημέρωμα χωρίς ταυτότητα χωρίς οδηγό...Και για μια ακόμα φορά μας ενθουσίασε:


Στην κατάμεστη Αίθουσα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή εκδήλωση του Ζωγράφου της καρδιάς μας, Λογοτέχνη, Θεωρητικού Τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου με τίτλο: "Από τον Πολύσμιγο Αίνο στις Ερμητικές Λαμπίδες"

 Ο Κώστας Ευαγγελάτος μίλησε αρχικά με θέμα: "16 Χρόνια Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη", όπου αναφέρθηκε στην ιδιωτική πρωτοβουλία του για την ίδρυση, την μετατροπή και τη θερινή λειτουργία της πατρικής του οικίας στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς από το 2000 μέχρι και φέτος σε χώρο εκθέσεων, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και συμβάντων, συλλογής εικαστικών έργων, αρχείο ντοκουμέντων και εκδόσεων τέχνης και λογοτεχνίας.Ιδιαίτερη έμφαση προσέδωσε στην ευγενική προσφορά εικαστικών έργων από Έλληνες και ξένους συναδέλφους του για τον εμπλουτισμό της μόνιμης συλλογής, που με την ποικιλότητα τεχνοτροπιών, υλικών και εικαστικών μεθόδων έχει δυνητικά και εκπαιδευτική διάσταση αναφορικά με τη σύγχρονη δημιουργία, τις αξίες και τις απαξίες της.

Στο ποιητικό και μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς η γνωστή Ηθοποιός Βίκυ Πρωτογεράκη απήγγειλε με εξαιρετική εκφραστικότητα ποιήματα του Κώστα Ευαγγελάτου από την συλλογή "Πολύσμιγος Αίνος", εκδ. "Συλλογές". 


Η υπ. δρ. Μαράη Γεωργούση, Ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια εκθέσεων και εκδόσεων απέδωσε υποβλητικά τα ποιήματα στη Γαλλική γλώσσα από τη συλλογή- ανθολογία "Offrandes Seculaires - Κοσμικές Σπονδές", εκδόσεις Sylloges, ενώ ο ποιητής τα απήγγειλε στην πρώτη γραφή τους στην Ελληνική γλώσσα. 
Η ποιητική και μουσική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την πρώτη ακρόαση τμημάτων του μουσικού συμφωνικού ποιήματος με τίτλο: "Ionian impessions", του νέου συνθέτη, που έχει συναυλική δράση με τα μουσικά σύνολα "ΙΕΡΑΞ", Σωτήρη-Νικόλα Κάσσου. Πρόκειται για εκτενή σύνθεση του εμπνευσμένη από την Επτανησιακή ατμόσφαιρα της ποίησης του Κεφαλονίτη Ευαγγελάτου, την οποία αποδίδει μυσταγωγικά με μινιμαλιστικό και λόγιο ύφος, όπως ανέλυσε ο ίδιος, στο πνεύμα των νέων μουσικών Ευρωπαικών ρεύματων και τάσεων.

 Τις μουσικές "Εντυπώσεις του Ιονίου" ερμήνευσαν  δεξιοτεχνικά ο Σωτήρης-Νικόλας Κάσσος στο πιάνο και ο μουσικός Ίωνας Κουραμπανάς στο βιολί ενθουσιάζοντας το κοινό με το ταλέντο τους. 

Στο τέλος ο Κώστας Ευαγγελάτος διάβασε με αδρότητα το ποίημα του "Απογείωση" από την νέα υπό έκδοση ποιητική συλλογή του, με τίτλο "Ερμητικές Λαμπίδες", η οποία θα κυκλοφορήσει με σχέδια του το 2017. 
Στην σημαντική εκδήλωση, που εκτός των άλλων ήταν και μια πρώτης γραμμής προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής Κεφαλονιάς, στα πλαίσια του 4ήμερου με ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΕΧΝΗΣ, που διοργάνωσε η κ.Argy Pappas-Tσιώτα, με την Αιγίδα του  ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ και του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΟΡΡΕ, και την υποστήριξη του Προέδρου του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Ακαδημαικού κ.Ευάγγελου Μουτσόπουλου, έδωσαν το "παρών" διακεκριμένες προσωπικότητες της πνευματικής και κοινωνικής ζωής. Ανάμεσα τους εκπρόσωποι και μέλη της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Πανελλήνιας Εταιρίας λογοτεχνών, του ΕΕΤΕ, του Ομίλου για την Ουνέσκο Πειραιώς και Νήσων, του Συλλόγου Καλλιτεχνών-Λογοτεχνών Ηλιούπολης "Το Εργαστήρι", του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, της Εραλδικής και Γενεαελογικής Εταιρίας, του Κέντρου Δικανικών Μελετών του καθηγητή Κώστα Ε. Μπέη, του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και άλλων πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και ειδησεογραφικών φορέων.

ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΠΛ. ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ( ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ) 2, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ


www.gisi.gr/evangelatos
ΛΙΓΕΣ ΑΚΟΜΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΤα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->