Home » » ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Ο ΠΑΛΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΕΙ

ΠΡΟΒΛΗΜΑ: Ο ΠΑΛΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΕΙ

ΠΡΟΒΛΗΜΑ:  Ο ΠΑΛΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΕΙ!!!

Γράφει ο Δημήτρης Ζάχος
Μετά και την τελευταία δραματική ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα βουλή και την προσφυγή στις κάλπες,  ο παλιός χρόνος  ( 2014,) όπως διέρρευσε από κύκλους του μεγάρου Μαξίμου αρνιέται να αποχωρίσει από τη χώρα μας!!! Φοβάται πως θα επιβεβαιωθεί αυτό που προέβλεπαν διάφοροι κακεντρεχείς εδώ και καιρό: ότι αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα με τα μυαλά που κουβαλάνε οι πολιτικοί  αλλά και πολλοί πολίτες της. Η αποχώρησή του πιστεύει ότι θα περιπλέξει τα πράγματα   (Όλοι μας  -πιστεύω – έχουμε την τάση να προσωποποιούμε το χρόνο. Κατηγοριοποιούμε τις χρονιές σε πολύ καλές και τις εκθειάζουμε,και «μαύρες κι άραχνες» που καταδικάζουμε). Ο παλιός ο χρόνος αρνείται με πείσμα να φύγει από τη χώρα μας. Θεωρεί ότι έχει αποτύχει όσο κανένας άλλος χρόνος στη θητεία του, ότι δεν έχει εκπληρώσει τις προσδοκίες  του κόσμου. Αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλει να συρθεί ντροπιασμένος στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Απελπισμένα μα με ένταση ζητάει μια δεύτερη ευκαιρία. Έχει πεισθεί όπως φαίνεται  από «αμετανόητες καρικατούρες» που αντιπροσωπεύουν το παρελθόν να κάνει μια προσπάθεια, την ύστατη προσπάθεια, να απαλλαγεί από τον διάδοχό του και να πάρει τη θέση του. Αν και γνωρίζει πολύ καλά ότι το νέο έχει πάντα δύναμη και ορμή σε σχέση με το παλιό, γνωρίζει επίσης ότι το παλαιό εγκυμονεί το νέο!!! Δεν φαίνεται να πιστεύει όμως ότι οι αποτυχίες ενός παλιού χρόνου  μπορεί να αποδειχθεί ότι κρύβουν μελλοντικά θαύματα. Δεν φαίνεται να πιστεύει ότι οι σπόροι που έσπειρε ενδέχεται να ευδοκιμήσουν σε μια άλλη εποχή. Ακόμα και κάποιες επιτυχίες του να παραμένουν χαμένες για αιώνες στις απρόσιτες πτυχές της Ιστορίας!!!                                                                                                                   
Δεν υπάρχει περίπτωση  να πάρει τη θέση του διαδόχου του. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναφέρει τα περσινά δώρα σε μια ΕΛΛΑΔΑ Σταχτοπούτα και στο Λαό της. Δώρα ζηλευτά, δανεισμένα και στοιχειωμένα που όταν χτύπησαν μεσάνυχτα μεταμορφώθηκαν σε κουρέλια και σκουπίδια .                                                  Όση προσπάθεια και να κάνει δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει τους περιορισμούς της ύπαρξής του .
.   Γι’ αυτό ας είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε  με χαρά και διάθεση τον καινούργιο χρόνο ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες για πολλά-πολλά χρόνια πολλά!!!                                                                                                   

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->