Home » » Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΧΟΣ μας κάνει «ποδαρικό» για το 2015 με ένα σπουδαίο του άρθρο

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΧΟΣ μας κάνει «ποδαρικό» για το 2015 με ένα σπουδαίο του άρθρο

Τα «αφιερώματα» σας εύχονται καλή κι ευλογημένη χρονιά

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΧΟΣ μας κάνει «ποδαρικό» για το 2015 με ένα  σπουδαίο του άρθρο:

«Η Ελλάδα αντιμετωπίζει προβλήματα εθνικής επιβίωσης»

Η Ελλάδα με το τέλος του 2014 βρίσκεται σε μια καμπή της ιστορίας της.. τελειώσανε τα ψέματα.... 
Οι πολιτικο οικονομικές συνθήκες ξεκαθάρισαν "απόλυτα" τα πράγματα, δεν υπάρχουν αλτερνατίβες και πολλές λύσεις που να σε μπερδεύουν σε γεωστρατηγικό και πολιτικό επίπεδο.
Σήμερα δεν υπάρχουν διλήμματα μεταξύ μιας συντηρητικής και προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας μόνο, όχι η Ελλάδα αντιμετωπίζει προβλήματα εθνικής επιβίωσης.!!!!!

Και για να ξεκαθαρίσω τι λέω, δεν μιλώ για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι δευτερεύον.
Μέχρι σήμερα έχουν αποκρύψει από τους Έλληνες ότι η Τουρκία σήμερα είναι η 8η πολεμική δύναμη στον κόσμο, ναι η 8η!!!! Θα μου πει κάποιος, στους αριθμούς και στα χαρτιά είναι, .δυστυχώς η ιστορία μέχρι σήμερα με τους εξοπλισμούς σε νούμερα παραχωρούσε την δύναμη σε Έθνη, εξοπλισμένα σαν αστακούς να εκβιάζουν αδύναμους λαούς, σε πολιτικό επίπεδο.
Με αφορμή τις βόλτες που κάνει το Τουρκικό ναυτικό στο Αιγαίο, μάλλον όχι παράνομες, για πρώτη φορά καταδεικνύεται ότι το Αιγαίο ...για μας όλους τους Έλληνες να το παραδεχθούμε ξεκάθαρα Ελληνική λίμνη.... αμφισβητείται από την μεριά του γείτονα που νιώθει άδικα να περιορίζεται με τέτοιο μεγάλο βάθος ενδοχώρας, σε μια στενή λουρίδα θάλασσας στο Αιγαίο,εξαιτίας εκατοντάδων Ελληνικών νήσων διάσπαρτων στην ακτογραμμή του.
Η "τύχη" της Ελλάδας, με το Καστελόριζο και την ΑΟΖ που αυτό ΝΟΜΙΜΑ ορίζει, η πολιτική αλλαγή στην Αίγυπτο με τον στρατηγό Σίσυ και η διαφοροποίηση του Ισραήλ σε σχέση με την Τουρκία που υποστηρίζει τον ISIS αλλάζουν τα σχέδια της χώρας μας.
Η Τουρκία οπλισμένη σαν αστακός..με μια τρομακτικά ανεπτυγμένη πολεμική εγχώρια βιομηχανία...που της παρέχει μοντέρνα επιθετικά ελικόπτερα,
5ης γενιάς F35 καταδιωκτικά αεροπλάνα σε λίγο, αντιτορπιλικά και φρεγάτες κατασκευασμένα από την ίδια, δικά της άρματα μάχης ΑLTAY (το όνομα του στρατηγού που κατέλαβε την Σμύρνη το 22 !!!!!!) σε κοινοπραξία με την Νότια Κορέα και ότι με ότι πιο μοντέρνο στον χώρο, με μόνο αδύνατο σημείο της τα υποβρύχια...η Ελλάδα με το Παπανικολής class 214 κατέχει το πιο μοντέρνο και αθόρυβο μη πυρηνικό στον κόσμο..ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΘΙΣΕΙ να βλέπει να περιορίζεται σε μια λουρίδα θαλάσσης στο Αιγαίο και να ξεκόβεται από την μεσόγειο μέσω μιας ενοποίησης των ΑΟΖ Κύπρου Ελλάδας και Αιγύπτου.
Θα ψάξει να βρει και περιμένει προετοιμασμένη... για το επόμενο λάθος, τύπου Σαμψών στην Κύπρο........Ο νοών νοείτω και ουαί τω ανοήτω !!!!!
Και ερχόμαστε στα δύσκολα.....
Οι αλλαγές στην Ουκρανία και οι "κυρώσεις των" USA στην Ρωσία που την βλέπουν να εξοπλίζεται πάλι και να αποτελεί πια θανάσιμο κίνδυνο
εναντίον της, μαζί με τις υπερδυνάμεις της Κίνας και της Ινδίας σε μια συμμαχία μαζί με την Βραζιλία και την Νότια Αφρική, σχεδόν όλη την Νότιο
Αμερική που με εξαίρεση την Κολομβία δεν θέλουν ούτε ζωγραφιστούς του Αμερικάνους, πλήττει σε μεγάλο βαθμό ναι σχεδόν ανεπανόρθωτα την Ελλάδα.
Εξηγούμαι...
Η Ελλάδα ευτυχώς... να και ένα καλό που έκανε ο Ακης παρόλο τις κλοπές του και τις μίζες...νωρίς, βλέποντας πως δεν θα μπορούσε σε βάθος χρόνου
να αντιταχθεί στην αεροπορική υπεροπλία της Τουρκίας στον αέρα παρόλο την πολεμική αρετή των Ελλήνων πιλότων..από τους καλύτερους του κόσμου...στράφηκε στα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα μικρού ( 20 χλμ) και μέσου (300) βεληνεκούς. Τα καλύτερα στον κόσμο μακράν είναι τα Ρωσικά...πήραμε λοιπόν τα TOR MI εύκολα, αν και είμαστε στο ΝΑΤΟ, λόγω μικρής εμβέλειας ( καθαρά αμυντικό) και με πολλές περιπέτειες το SS300 από Κύπρο ...να σταθμεύουν στην Κρήτη ώστε μέσα στα 300 χιλιόμετρα εμβέλειας τους, να μην υπάρχουν στόχοι επιφανείας και αεροδρόμια στην Τουρκία.
Οι κατασκευάστριες Ρωσικές εταιρείες "Almaz-Antey" (Russian: ОАО «Концерн ПВО „Алмаз-Антей“») για τα TOR MI TOR MII και SS 300 SS 400
πρόσφατα μπήκαν στην μαύρη λίστα των USA - NATO για απαγόρευση εφοδίων και ανταλλακτικών.......................!!!!!!
Τι θα κάνει η κυβέρνηση ; πως θα ξεπεράσει τον σκόπελο που μας αποδυναμώνει τόσο; θα αρχίσουμε να ψάχνουμε πυραύλους και ανταλλακτικά σε παράνομα δίκτυα;
Αν δεν το έχετε καταλάβει μέχρι σήμερα ήρθε η ώρα να δεχτείτε μια αλήθεια...η στάση και η πολιτική μια χώρας ιεραρχείται από τις ανάγκες της για επιβίωση. Ευτυχώς που η μητέρα του Αραβικού Έθνους Αίγυπτος και το Ισραήλ βρίσκονται σήμερα στο ίδιο πλευρό. Ευτυχώς που στο ΥΠΕΘΑ μετά τον Αβραμόπουλο ( μοναδικό πολιτικό που είχε παρασταθεί σε κηδείες μεγάλων Εβραίων συμπολιτών μας) σήμερα έχει τον Δένδια σοβαρό συνομιλητή και φιλικά προσκείμενο στο Ισραήλ...ναι το θέλουμε δεν το θέλουμε συνεργαζόμαστε άριστα πια με το Ισραήλ και όχι μόνο σε επίπεδο ΥΕΘΑ.
Τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση;..όποια και αν προκύψει.... χωρίς φόβο:
Αλλαγή στην στρατηγική της χώρας προς μια καθαρή αμυντική διάταξη, αυτό προϋποθέτει:
1. Επιμονή στα συστήματα TOR MI σπάσιμο των εντολών του ΝΑΤΟ και αγορά ακόμα περισσότερων με εγκατάστασή τους σε νησιά του Αιγαίου και σε απόσταση μακριά από επίγειους στόχους στο έδαφος της Τουρκίας ώστε να είναι καθαρά αμυντική η διάταξή τους.
2. Αγορά νέων TOR MII και εγκατάστασή τους σε Θεσσαλία Ταναγρα Ανδραβίδα Κρήτη Θράκη για προστασία από πρώτο χτύπημα της Τουρκικής αεροπορίας.
3. Αγορά νέων συστοιχιών SS300 υπάρχουν παντού στην αγορά " έχει βρωμίσει ο τόπος " από αυτό το απίθανο όπλο αναχαίτισης...αλλά πάντα εκτός εμβέλειας στόχων επιφανείας της Τουρκίας ώστε να μην έχουν πάτημα οι γείτονες...
4. Εξοπλισμός με νέα και πολλά συστήματα RAM αντιπυραυλικής προστασίας για όλα τα πολεμικά μας πλοία...ακόμα και σε όλες τις πυραυλακάτους του πολεμικού ναυτικού
5. Εξοπλισμός των ειδικών δυνάμεων με προσωπικά αντιαεροπορικά (MANPADS ) συστήματα Stinger ( USA) Mistral ( France) Igla ( Russia)
6. Σε άρματα μάχης έστω και με 350 εφόσον αμυνθούμε, το LEOPARD 2HEL είναι φοβερό αν και στα χαρτιά υστερεί απέναντι στο νέο Τουρκικό ALTAY και δεν φοβόμαστε τίποτα στον Έβρο πέρα από τις πάνω από 50 στην Τουρκία κατασκευασμένες στρατιωτικές πλωτές γέφυρες και τους επιθετικούς πυραύλους της που μπορούν να καταστρέψουν αεροδρόμια στην Αλεξανδρούπολη ( αχ και να είχαμε 10 συστοιχίες ISKADER ....).
7.Από σήμερα πρέπει να ψάχνουμε πως θα προμηθευτούμε το SU 35 το νέο 4+++ Ρωσικό καταδιωκτικό...ήδη οι δικοί μας έχουν πετάξει με SU 27 SU 30 τα πιο ευέλικτα στον κόσμο σε ( Dogfight, μονομαχία από κοντά των καταδιωκτικών) στην Τανάγρα και ετοιμάζονται να επισκεφτούν την Ρωσία με δικά μας ΜIRAGE 2000 για από κοινού γυμνάσια με Ρώσους, ευκαιρία να δουν και τα SU 35, μετά από κοινά γυμνάσια που είχαν με την Ισραηλιτική αεροπορία στην Νεγκέμπ !!!!!!!!
Ανακεφαλαιώνοντας ...είμαστε στο ΝΑΤΟ... μόνο οι Κύπριοι μπορούν να δώσουν θαλάσσιες και επίγειες διευκολύνσεις στην Ρωσία σήμερα τις οποίες έχει τόσο ανάγκη... θα πρέπει να πάρει αντίστοιχα SS 300 και μόνο για αμυντική διάταξη.
Η Ελλάδα αυτό που έχει να κάνει είναι να σταθεί τίμια απέναντι στην Αίγυπτο και το Ισραήλ, να μάθει και έχει τόσα πολλά να μάθει από το τελευταίο, παρέχοντας του το έδαφος της με τόσο μεγάλο βάθος σε σχέση με το Ισραήλ για κοινές ασκήσεις, όπως και τα κοινά ναυτικά γυμνάσια που θα πρέπει να κάνει με την άλλη υπερδύναμη της Μεσογείου την Αίγυπτο.
Ο Τούρκικος λαός αγαπάει τους Έλληνες, μην ακούτε τους ηλίθιους που δεν έχουν πάει ποτέ εκεί, δεν έχουμε τίποτα μαζί του, αλλά με τον νεοσουλτάνο πρόεδρό της, που αντλεί την δύναμη του από την τουρκική μουσουλμανική ενδοχώρα.....η Τουρκία υπήρξε πάντα η σουρμούτα " πόρνη" του Μωαμεθανισμού με την Κυριακή για αργία, να εορτάζει με Παπανοέλ την πρωτοχρονιά και χριστουγεννιατικα δένδρα και τον πλήρη διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας από το 1930 με τον Ατατούρκ..... πάντα σε σχέση με τον βαθμό απομόνωσης από την άτυπη συμμαχία ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, την τρομακτική μιλιταριστική δύναμή της τα τελευταία χρόνια και το υπό σύσταση Κουρδικό κράτος, την κάνει άκρως επιθετική και επικίνδυνη.
Πολύ φοβάμαι ότι τα οικονομικά δεν θα είναι τα μόνα προβλήματα που θα έχει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση.....
Β.Ζ

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->