Home » » Οι πολιτικοί μπροστά στην αδήριτη πραγματικότητα Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Οι πολιτικοί μπροστά στην αδήριτη πραγματικότητα Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Οι πολιτικοί μπροστά στην αδήριτη πραγματικότητα
Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Τα ζέοντα προβλήματα του τόπου μας τα γνωρίζουμε όλοι μας. Και οι πολιτικοί μας βρίσκονται μπροστά στην αδήριτη πραγματικότητα και οφείλουν με αίσθημα ευθύνης να ασχοληθούν με τα καυτά προβλήματα της χώρας μας. Είναι ανάγκη να αντιληφθούν ότι δεν υπάρχουν μόνο για να εξηγούν την πραγματικότητα, αλλά και για να την αλλάζουν. Είναι καιρός πλέον να καταλάβουν ότι οι εκφράσεις «σοφός» και «κυρίαρχος λαός» μας ανησυχούν αντί να μας ικανοποιούν, γιατί εκστομίζονται πάντα από νικητές και υστερόβουλους.
Με λύπη διαπιστώνουμε την υποβάθμιση της πολιτικής και στον τόπο μας, η οποία πρέπει να βρει σύντομα τον αληθινό προορισμό της. Σήμερα, αυτό που έχουμε πραγματικά ανάγκη είναι ένα ισχυρό και ανεξάρτητο κοινοβούλιο, στους κόλπους του οποίου θα βρίσκονται άνθρωποι που αληθινά θα εκπροσωπούν αυτούς που τους εξέλεξαν εκεί, που θα παραμείνουν πιστοί στις αρχές και πεποιθήσεις τους και θα έχουν την τόλμη να ψηφίζουν σύμφωνα με αυτές τις αρχές και πεποιθήσεις.
Αγωνιά το πανελλήνιο για το ισοζύγιο, το τόσο δυσμενές για την οικονομία μας, και οι πολιτικοί μας πονοκεφαλιάζουν για το ισοζύγιο των ψήφων στα κομματικά συνέδρια ή στις κομματικές επιτροπές. Καλπάζει πάλι ο πληθωρισμός, αλλά τρέχει αργότερα και από τον υπερπληθωρισμό των λόγων, δηλώσεων, συζητήσεων στα καθημερινά συμβούλια, στις συσκέψεις και στις διασκέψεις.
Επισημαίνεται η ανάγκη διεθνών συμμαχιών και ομοψυχίας των Ελλήνων, για να αντιμετωπίσουμε τους επερχόμενους κινδύνους, αλλά εκείνο που πραγματικά επιδιώκουν οι πολιτικοί μας είναι οι κομματικές και παραταξιακές συμμαχίες, για να διατηρηθούν στην εξουσία. Ενώ έπρεπε να ανησυχούν για το οικονομικό χρέος της χώρας μας, οι διαχειριστές της εξουσίας ενδιαφέρονται περισσότερο για το χρέος προς το κόμμα.
Οι πολιτικοί μας, μπροστά στην αδήριτη πραγματικότητα, ας στραφούν προς τα μεγάλα και ουσιώδη και ας αποστραφούν τα ασήμαντα και τα παράλογα που τους ασημαντοποιούν. Ας αποφύγουν τα μικρά και παράξενα που τους μικραίνουν και ας σχεδιάσουν το μέλλον των λαών με όραμα και προοπτική.
kostasmitsios@yahoo.gr

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->