Home » » Παρουσίαση του βιβλίου ‘’Οδοστρωτήρας’’ του Βαγγέλη Παπαδόπουλου

Παρουσίαση του βιβλίου ‘’Οδοστρωτήρας’’ του Βαγγέλη Παπαδόπουλου


Παρουσίαση του βιβλίου ‘’Οδοστρωτήρας’’ του  Βαγγέλη Παπαδόπουλου 24 Απριλίου στις 7 μ.μ. 

Στο Μέγαρο ‘’Σουλιμιώτη’’ στην Αγ.Βαρβάρα Αττικής.

Παρουσίαση του βιβλίου ‘’Οδοστρωτήρας’’ του συγγραφέα και δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδόπουλου θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Μεγάρου ’’ Μήτρου  Σουλιμιώτη’’ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίου Γεωργίου &Σίφνου στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας  στις 24 Απριλίου  2017 στις 7μμ.

Το βιβλίο θα προλογίσει και θα παρουσιάσει ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς.

 Ο «Οδοστρωτήρας» είναι το τρίτο βιβλίο της μυθιστορηματικής τριλογίας «Πορεία» του βετεράνου δημοσιογράφου Βαγγέλη Παπαδόπουλου που άρχισε με το πρώτο βιβλίο «Αίμα ,Σπέρμα, Ψέμα», και συνεχίστηκε με το δεύτερο «Έρωτας στα χρόνια της κρίσης».
Το βιβλίο  παρουσιάζει την Ελλάδα και την πρόσφατη πολιτική της ιστορία από το 1922 ως σήμερα που σχεδόν κλείνει ένας αιώνας . Μέσα στις σελίδες του ζωντανεύουν τα ιστορικά. πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά γεγονότα  που σημάδεψαν τον τόπο και δημιούργησαν το  περιβάλλον στο οποίο γεννήθηκαν και έδρασαν οι ήρωες του μυθιστορήματος .Με παρασκήνια, κρίσεις  και αναφορές ,υλικό  δεμένο αριστοτεχνικά  στη μυθοπλασία.
Έρωτας, πάθη, περιπέτειες, ανταγωνισμοί, δολοπλοκίες, αγώνες, όνειρα και οράματα, ταλαιπωρίες και βάσανα είναι τα χαρακτηριστικά που σκιαγραφούν τις ζωές και την πορεία των ανθρώπων.
Η ιστορία που διηγείται ο συγγραφέας είναι ένα μεγάλο παραμύθι, ένα ατελείωτο τραγούδι ζωής, που  στις σελίδες του, ο καθένας θα βρει τον εαυτό του ή την ίδια του τη ζωή. Ίσως να είναι και όλα όσα πέρασαν  ο ίδιος και οι δικοί του άνθρωποι από τότε που άνοιξαν τα μάτια τους στον κόσμο.
Αναρωτιέται συχνά ο συγγραφέας αν το βιβλίο αυτό είναι ο καθρέφτης μας. Εφόσον λοιπόν οι άνθρωποι πορεύονται πάνω στη γη και διαγράφουν μια πορεία, το βιβλίο αυτό, θα μένει παντοτινά σύντροφός τους, γιατί περιγράφει αυτή ακριβώς την πορεία των ανθρώπων.
ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ

Αν στο πρώτο βιβλίο παρουσιάζεται η παιδική ηλικία των ηρώων και οι μικροί έρωτες στις μικρές πολιτείες, στο δεύτερο περιγράφεται η ζωή τους στην ενηλικίωση και στη δράση τους, τώρα στο τρίτο κυριαρχεί  ο έρωτας ενός 70χρονου με μια πανέμορφη γυναίκα που έχει τα μισά του χρόνια. Το φινάλε της ζωής και της πορείας του συμπίπτει και με τον έναν αιώνα ιστορίας. Τι σημαίνει το κλείσιμο του κύκλου της ζωής και του πεπρωμένου;
Τι κέρδισε ο άνθρωπος από την παρουσία του στον κόσμο. Τι σημαίνει ζωή και τι θάνατος; Ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα; Ποιός τελικά είναι ο σκοπός του ανθρώπου; Τι είναι ο έρωτας και ποια δύναμη κρύβει ώστε να κινεί τα ακίνητα; Τι πετύχαμε σαν κοινωνία; Τι αφήνουμε στα παιδιά μας; Ποιός υπηρετεί την πατρίδα και πως; Πως χρεοκόπησε η χώρα και έχασε την εθνική της κυριαρχία; Ποιός ευθύνεται για την εξαθλίωση του λαού και την υποθήκευση του εθνικού πλούτου;
Ποιες είναι οι ευθύνες των πολιτών και ποιες των ηγετών του που κυβέρνησαν; Μήπως φταίνε οι ξένοι;.
Τι είναι λοιπόν ο Οδοστρωτήρας; Είναι οτιδήποτε προσβάλλει και εξαφανίζει την προσωπικότητα ,την ιδιοπροσωπία και την ελευθερία του ανθρώπου. Είναι το μπούλιγκ που επιβάλλουν : η θρησκεία, τα κόμματα, οι ιδεολογίες, τα καθεστώτα, ο ολοκληρωτισμός, ο πόλεμος, τα οικονομικά συμφέροντα, η παγκοσμιοποίηση, η μόδα, οι ουσίες, ο έρωτας…….


Ο συγγραφέας  Βαγγέλης Παπαδόπουλος παράλληλα με τη σημαντική, πολύχρονη δημοσιογραφική πορεία του εμφανίστηκε στα γράμματα το Ι968 με το διήγημα  ‘’Μη φοβάσαι κουτέ τόλμησε’’. Το διήγημα κρίθηκε άσεμνο και βρέθηκε κατηγορούμενος για προσβολή της δημοσίας αιδούς. Και παρόλο που αθωώθηκε πρωτόδικα ο εισαγγελέας της έδρας εφεσίβαλε την υπόθεση στο Εφετείο αλλά και εκεί ο συγγραφέας αθωώθηκε. Έγραψε πολλά διηγήματα, μυθιστορήματα και θεατρικά έργα που δημοσιεύτηκαν. Το θρησκευτικό του δράμα ‘’Λυδία’’ ανέβηκε σε αρχαία και υπαίθρια θέατρα της χώρας.

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->