Home » » Οδικός χάρτης για τις κάλπες ευρωεκλογών και αυτοδιοίκησης

Οδικός χάρτης για τις κάλπες ευρωεκλογών και αυτοδιοίκησης

Οδικός χάρτης για τις κάλπες ευρωεκλογών και αυτοδιοίκησης

Σε δύο ξεχωριστά τμήματα θα ψηφίσουν οι εκλογείς την 26η Μαΐου για τις ευρωεκλογές, αλλά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Με τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή και η οποία δημιουργεί εύλογα υπόνοιες για ενδεχόμενη ταυτόχρονη διεξαγωγή και των εθνικών εκλογών, η κυβέρνηση διά του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση αποφάσισε τη... διάσπαση και συνεπώς τον διπλασιασμό των εκλογικών τμημάτων. Ως εκ τούτου, οι εκλογείς θα ψηφίζουν σε άλλο τμήμα για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές και σε άλλο για τις δημοτικές και τις κοινοτικές. Σε όλες τις περιπτώσεις η ψήφος θα γίνει με σταυροδοσία. Το σκεπτικό αυτής της ρύθμισης, σύμφωνα με το υπουργείο, είναι η ομαλότερη και ταχύτερη διεξαγωγή της διαδικασίας, δεδομένης της ταυτόχρονης διεξαγωγής των εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, το υπουργείο κατέληξε σε αυτήν τη λύση ύστερα από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς. Ιδιαίτερα οι δικαστικοί ήταν ένθερμοι υποστηρικτές αυτής της επιλογής.
Αλλη τροπολογία, για την οποία έγινε πολύς λόγος δεδομένου ότι εξυπηρετεί κυρίως τους βουλευτές Ελενα Κουντουρά και Σπύρο Δανέλλη, οι οποίοι επιθυμούν να κατέβουν υποψήφιοι στις ευρωεκλογές, θεσπίζει την κατάργηση του ασυμβίβαστου μεταξύ βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή. Εφόσον βεβαίως βουλευτής εκλεγεί στην Ευρωβουλή, αυτομάτως θα πρέπει να επιλέξει μία από τις δύο έδρες. Το σχετικό ασυμβίβαστο είχε θεσπιστεί με νόμο επί κυβέρνησης Σαμαρά, και η κατάργησή του από την κυβέρνηση ήταν ουσιαστικά «μονόδρομος» καθώς, σε διαφορετική περίπτωση, η παραίτηση των δύο βουλευτών θα σήμαινε αυτόματη απώλεια της δεδηλωμένης, αφού οι πρώτοι επιλαχόντες και των δύο παραμένουν σε ΑΝΕΛ και Ποτάμι, αντίστοιχα. Επισήμως η κυβέρνηση προτάσσει ως επιχειρήματα γι’ αυτή την επιλογή μια ερμηνεία του άρθρου 56 του Συντάγματος, που αναφέρεται στο ασυμβίβαστο δημόσιας θέσης και δημοσίου λειτουργήματος με την ιδιότητα του βουλευτή, αλλά και το ισχύον καθεστώς στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Με άλλη «εκλογική» τροπολογία, προβλέπεται ότι εφόσον (θεωρείται βέβαιο) «επιστρατευθούν» δημόσιοι υπάλληλοι για την κάλυψη των αναγκών σε δικαστικούς αντιπροσώπους, τότε θα δίνεται προτεραιότητα στους υπαλλήλους που έχουν πτυχίο Νομικής σε σχέση με πτυχιούχους άλλων σχολών. Οι τελευταίοι θα διοριστούν μόνον εφόσον δεν επαρκούν οι πτυχιούχοι Νομικής. Σημειωτέον ότι από το 2010 υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη για τον διορισμό δημοσίων υπαλλήλων με πτυχίο πανεπιστημίου ως δικαστικών αντιπροσώπων σε περίπτωση ανεπαρκούς αριθμού δικηγόρων, συμβολαιογράφων, δικαστών κ.ά.
ΠΗΓΗ: Καθημερινή έντυπη έκδοση-ΕΥΑ ΚΑΡΑΜΑΝΩΛΗ

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->