Home » » ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡ. ΣΟΦΙΑ ΜΩΡΑΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡ. ΣΟΦΙΑ ΜΩΡΑΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡ. ΣΟΦΙΑ ΜΩΡΑΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

"ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΡΙΛΚΕ"

Με την παρουσία διακεκριμένων λογοτεχνών, καλλιτεχνών και επιστημόνων πραγματοποιήθηκε στο εντευκτήριο της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων λογοτεχνών εκδήλωση με ομιλίες του  Κώστα Ευαγγελάτου, εικαστικού, λογοτέχνη, θεωρητικού τέχνης, μέλους της ΕΕΕΛ και της Σοφίας Μωραίτη, Δρ. Φιλοσοφίας, Γεν. γραμματέας της ΕΕΕΛ. 
θέμα των ομιλητών "Τα τριαντάφυλλα του Ρίλκε". 
Η δρ, Σοφία Μωραίτη προσέγγισε ιστορικά, θεωρητικά και κριτικά την πολυσχιδή προσωπικότητα του μεγάλου ποιητή, συγγραφέα και διανοητή Ράινερ Μαρία Ρίλκε. Με μεστή γλαφυρότητα και μεταφράσεις αποσπασμάτων έδωσε έμφαση στους λεπτούς και ευαίσθητους συμβολισμούς και ποιητικές ιδέες που προσδίδει στα τριαντάφυλλα, ο γερμανικής καταγωγής και παιδείας Ρίλκε στη γαλλική γλώσσα με τίτλο "les Roses" από το 1922 μέχρι το 1926, χρονιά του θανάτου του στην Ελβετία. 
Ο Κώστας Ευαγγελάτος αναφέρθηκε με παράλληλη προβολή των ζωγραφικών έργων του με τριαντάφυλλα που εμπνεύστηκε από τα ποιήματα του Ρίλκε. Επεσήμανε την πρώιμη βιωματική σχέση και μελέτη εκ του φυσικού του αισθητικού του αντικειμένου στον κήπο της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι και την πρόσφατη φιλοτέχνηση νέων τριαντάφυλλων. Ορισμένες από αυτές τις συνθέσεις κοσμούν το Ημερολόγιο τέχνης "Κώστας Ευαγγελάτος- Τα Τριαντάφυλλα του κήπου", 2019. Στα έργα αυτά με αφαιρετική και συμβολική γραφή, στο πνεύμα της ποιητικών ιδεών του μεγάλου ποιητή, εικονίζει τα τριαντάφυλλα με βάση τις μεταφράσεις στην αγγλική γλώσσα όλων των ποιημάτων του Ρίλκε από τη γαλλική στην αγγλική γλώσσα, που είχε κάνει ο καθηγητής λογοτεχνίας στο State Univ.of N.Y. Άλφρεντ Πούλιν, τζ.
Ο πρόεδρος της ΕΕΕΛ, συγγραφέας Διονύσης Μαγκλιβέρας επιλογικά επαίνεσε τους ομιλητές για τις ποιοτικές τους προσεγγίσεις και ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση και κέρασμα.
ΦΩΤΟ-ΡΕΠΟΡΤΑΖ 
ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΕΕΕΛ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
E.NAKA-B. ΠΕΦΑΝΗ-Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ-Χ.ΤΣΙΓΚΡΗ
Κ.ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ-Δ. ΜΑΓΚΛΙΒΕΡΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΕΕΛ-Μ.ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΝΤΑΝΥ ΜΑΡΤΖΩΚΑ-Σ.ΜΩΡΑΪΤΗ-Κ.ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->