Home » » ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ



«Βόρεια Μακεδονία»:  Κράτος  σήμερα, σε τμήμα περιοχής της
Το: ΑΡΧΑΙΑ
ΚΑΙ το: ΕΛΛΗΝΙΚΗ μαζί,
κάνει τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ενιαία ΜΙΑ: ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ είναι ΜΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣ. ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ
Σήμερα, η Μακεδονία ως κατά τμήματα της μόνο περιοχή – τόπος – γεωγραφία, δεν είναι μόνο ελληνική ολόκληρη.
Όμως: η ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (όχι απλώς Μακεδονία αλλά: Αρχαία) ήταν και είναι και θα είναι ΜΟΝΟ Ελληνική ΟΛΟΚΛΗΡΗ, όπου η Αρχαία είχε τότε όση έκτασή της. Γιαυτό το: ΑΡΧΑΙΑ είναι κυρίαρχο. Το ΑΡΧΑΙΑ κάνει τη διαφορά. Το ΕΛΛΗΝΙΚΗ μαζί, «Αρχαία Ελληνική» συνθέτει  το: ΜΙΑ Μακεδονία, ΟΛΗ και μόνο Ελληνική στην: ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ. Στα βάθη των αιώνων στη ΡΙΖΑ της στην ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ μόνο Ελληνική, μόνο ΜΙΑ – ενιαία στον χώρο ολόκληρη, όχι τεμαχισμένη. Με ΑΥΤΗ την Μακεδονία ΟΥΔΕΙΣ άλλος πλην ΕΛΛΗΝΩΝ (Αρχαία Ελληνική) στα βάθη των αιώνων και αιωνίως ουδείς άλλος έχει ΡΙΖΕΣ, έχει εθνότητα, έχει γλώσσα συνέχειας και σήμερα ΙΔΙΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ίδια ταυτότητα. Αλλά υπάρχουν σήμερα σύγχρονα ΚΡΑΤΗ, διαφορετικοί λαοί, γλώσσες, έθνη σε ΑΥΤΗ.
Σε ένα τμήμα της ΑΡΧΑΙΑΣ και σήμερα ΕΝΤΟΣ συγχρόνου Ελλάδας ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ της, ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ, έχει τον ΙΔΙΟ Αρχαίο και σημερινό προσδιορισμό συνέχειας στους αιώνες ΙΔΙΟΥ ΕΘΝΟΥΣ: Στην «Περιφέρεια Μακεδονίας» Αρχαίας και συγχρόνου του ΙΔΙΟΥ ΕΘΝΟΥΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ. Θα είναι εμφανής η διαφορά αυτού με άλλα «τμήματα-μέρη της περιοχής» (Βόρεια – Ανατολικά) ΕΑΝ συμπληρωθεί (και εφόσον μπορεί και τελικά ΕΑΝ δεν δημιουργεί άλλη ζημία αλλά μόνο όφελος), ΕΑΝ μετονομαστεί η Περιφέρεια εντός συγχρόνου Κράτους Ελλήνων σε: «Περιφέρεια ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» (Δήμο ΑΡΧΑΙΑΣ Ολυμπίας έχουμε, όχι Δήμο … Ολυμπίας).
Κληρονομικώ Δικαιώματι ΜΟΝΟ οι Έλληνες, το ΕΛΛΗΝΙΚΟ Κράτος έχει ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να το ΠΡΑΞΕΙ, δείχνοντας διεθνώς πού είναι η διαφορά, σε οποιαδήποτε σύγκριση σχετικά με λοιπά σημερινά κράτη της … τεμαχισμένης περιοχής σήμερα «Μακεδονίας» και ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ όλης –ενιαίας και μόνο ΜΙΑΣ, στην ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ.
Η Ελλάδα είναι Φιλειρηνική πάντα και σέβεται ΔΙΕΘΝΕΙΣ Συνθήκες και θέλει να είναι ΚΑΘΑΡΕΣ πάντα στην … «ερμηνεία τους» από … Βορρά, Νότο, Ανατολή, Δύση από … «βαρβάρους» ή «πολιτισμένους διεθνώς μετεχόντων της Ελληνικής Παιδείας» (Τη Σχολή ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Πολιτισμού σε Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδος τα ενταφίασαν ΜΑΖΙ οι Έλληνες «εκπρόσωποί μας»).
Σήμερα, ο χώρος Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας τεμαχισμένος σε τμήματα όπου κρατικές οντότητες ασκούν μόνο σε επιμέρους χώρους της Κρατική Εξουσία τους. Αυτά τα ΚΡΑΤΗ δεν έχουν μεταξύ τους ούτε κοινή γλώσσα, ιστορία, εθνότητα, λαό, αλλά διαφορετικά μεταξύ τους και καμμιά σχέση με την ΑΡΧΑΙΑ Μακεδονία ΠΛΗΝ ΕΘΝΟΥΣ συνέχειας ΕΛΛΗΝΩΝ που ΟΛΗ η ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι ΚΑΙ ΡΙΖΑ – ταυτότητα ΙΔΙΟΥ και ΕΝΟΣ Έθνους ανά τους αιώνες, ΕΛΛΗΝΩΝ. Και σε ένα από ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ τμήμα και της σήμερα Μακεδονίας το ΙΔΙΟ ΕΘΝΟΣ, μόνο αυτό και από Αρχαιότητα, ασκεί σήμερα ΚΡΑΤΙΚΗ εξουσία ΕΛΛΗΝΩΝ στην «Περιφέρεια Μακεδονίας».
Το σήμερα Κράτος «Βόρεια Μακεδονία» προσδιορίζεται από το ΜΕΡΟΣ-«κομμάτι περιοχής Μακεδονίας που με την ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ και αυτού του «μέρους» αλλά και του ΟΛΟΥ της ΑΡΧΑΙΑΣ Μακεδονίας ουδεμία σχέση έχει στα βάθη των αιώνων, το ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΡΑΤΟΣ, επιπλέον και με τον σημερινό τεμαχισμό της περιοχής, η «Βόρειος» είναι μέρος μόνο του ΟΛΟΥ και δεν επιτρέπεται ουδεμία αναφορά του μέρους σε «Μακεδονικό», «Μακεδονική», διότι τέτοιος όρος και μάλιστα για «λαό» ή «γλώσσα» ή … «εθνότητα», «καπελώνει» το ΟΛΟΝ «Μακεδονία» και θέλει να επικυριαρχεί στο ΟΛΟΝ σε ΟΛΑ τα λοιπά τμήματα που σαν να υπάρχει ΕΝΑΣ λαός … «Μακεδονικός» σε όλη την περιοχή που ΔΕΝ υπάρχει, ΜΙΑ γλώσσα η «Μακεδονική σε όλη την … περιοχή Μακεδονίας» που ΔΕΝ υπάρχει, εμφανίζει ΚΟΙΝΑ ΟΛΑ για ΟΛΟΥΣ στο «Μακεδονικός/ή» σε όλη την περιοχή σε ΟΛΑ τα τμήματα της Μακεδονίας που ΟΜΩΣ: διαφορετικά μεταξύ τους είναι με διαφορετικές Κρατικές Εξουσίες άλλων λαών, άλλων εθνών, άλλων γλωσσών, προσδιορίζουν και αυτοπροσδιορίζονται με διαφορετικές ταυτότητες ΣΗΜΕΡΑ ΑΣΧΕΤΕΣ με την ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ πλην ΕΘΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ προς ΚΑΙ την ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, που είναι ρίζα Έθνους.
Μόνο το «Βορειομακεδονικός/ή» υπάρχει και ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ως σύγχρονο ΚΡΑΤΟΣ. Στη ΣΥΓΧΡΟΝΗ εποχή το «Βόρειος» ΕΠΙΒΑΛΕΙ στον … «ΒόρειοΜακεδονίας» τοπικώς να αυτοπροσδιορίζεται ΜΟΝΟ με το «Βορειομακεδονικός» «Βορειομακεδονική» Νέο Κράτος, αλλά και τη ΔΙΑΦΟΡΑ (μόνο Βόρειος) από το ΟΛΟΝ (Μακεδονικός/ή) ή από άλλα τμήματα σήμερα, «Ανατολική» «Νότια» σήμερα και από το ΟΛΟΝ σήμερα της περιοχής ΚΑΙ από την ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ. Που ΔΕΝ είναι  ούτε ΟΛΗ η περιοχή σήμερα ΜΟΝΟ του ΝΕΟΥ «Κράτους Βόρειας Μακεδονίας» αλλά μόνο ΤΜΗΜΑ τεμαχισμένης σε «κυριαρχία ΚΑΙ άλλων σύγχρονων Κρατών-Λαών- Εθνών – Γλωσσών» και ΟΧΙ κοινά – ενιαία ΟΛΩΝ ως «Μακεδονικός/ή ΟΛΟΙ σε ΟΛΑ ΙΔΙΑ – κοινά με τη γενική ονομασία Μακεδονικός/ή ΥΠΟ το κράτος της «Βόρειας ΟΛΟΙ και ΟΛΑ». ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ μεταξύ τους και ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση της «Βόρειας» με την ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΗ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ενιαία, ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Από τα βάθη των αιώνων, για ΟΛΗ την Ανθρωπότητα. ΜΟΝΟ «ΒΟΡΕΙΟμακεδονικός/ή», περιοχή εξουσίας ΝΕΟΥ σημερινού ΚΡΑΤΟΥΣ. Ούτε σε ΟΛΑ τα σήμερα τμήματα το: «ΒΟΡΕΙΟμακεδονικός/ή» ούτε με την ΜΙΑ ενιαία ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ Ελληνική Μακεδονία.
Αλλοιώς… μια σήμερα «Βόρειος Μακεδονία» η α) συνδέεται με την ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, αλλά ΕΤΣΙ αυτόματα ΑΥΤΟπροσδιορίζεται ΜΟΝΟ ΚΑΙ ως «ΕΛΛΗΝΙΚΗ Βόρειος Μακεδονία» με το σύνδεσμο της στην ΑΡΧΑΙΑ που ΕΙΝΑΙ μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ενιαία ΜΙΑ η ΑΡΧΑΙΑ ή β) ως ΜΟΝΟ Γεωγραφικός προσδιορισμός του σήμερα ΝΕΟΥ Κράτους, ΧΩΡΙΣ Ιστορία αιώνων ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ ως μόνο «Βόρειος Μακεδονία σήμερα» όχι και Ελληνική αλλά ούτε και με … «Αρχαία» ρίζα.
Γι΄αυτό «Μακεδονικός/ή» ΑΠΟ Αρχαιότητα είναι ΜΟΝΟ ΜΕ «Ελληνικός/ή» προσδιορισμένο ως ΟΛΟΝ. Το «Βορειομακεδονικό» ΜΟΝΟ στο σήμερα ΜΟΝΟ σε Τμήμα-«περιοχή» άσκησης Κρατικής Εξουσίας του σήμερα ΝΕΟΥ σύγχρονου ΚΡΑΤΟΥΣ. Μόνη σύμπτωση ΑΡΧΑΙΑΣ και σύγχρονης Μακεδονίας ΙΔΙΟΥ ΕΘΝΟΥΣ συνέχειας ΜΟΝΟ η ΕΝΤΟΣ Κράτους ΕΛΛΗΝΩΝ «Περιφέρεια ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ Μακεδονίας», και Ως Τμήμα σημερινής σύγχρονης αλλά ΜΑΖΙ ΚΑΙ Τμήμα της ΑΡΧΑΙΑΣ και μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ενιαίας ΜΙΑΣ Αρχαίας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->