Home » » Νεανική και παιδική εγκληματικότητα Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Νεανική και παιδική εγκληματικότητα Κων/νου Ηλ. ΜήτσιουΝεανική και παιδική εγκληματικότητα
Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Μέσα σε μια κοινωνία που επικρατεί ο εκχυδαϊσμός, η βία, το έγκλημα, η αναρχία, η ασέβεια, η αθέμιτη συναλλαγή, η αναξιοκρατία, ο καιροσκοπισμός, ο εκμαυλισμός, η εκπόρνευση, ο θρησκευτικός αποχρωματισμός, η σαρκική αποκτήνωση, μέσα σε αυτήν την κοινωνία που έχει έκδηλα τα συμπτώματα της αποσύνθεσης, δεν ήταν δυνατόν να διαφοροποιηθούν οι νέοι μας, τα παιδιά μας, που δέχονται καθημερινώς την επίδρασή της.
Ο αγώνας των νέων κατά της σημερινής κοινωνικής κακοδαιμονίας είναι δίκαιος. Έχει όμως και τα λάθη του, που είναι οι υπερβολές του. Είναι λάθος των νέων μας να επιδιώκουν τη γνώση και να φτάνουν στην ακρισία, να στηλιτεύουν την υποκρισία και να φτάνουν στην προκλητική αθλιότητα, να αναζητούν τη γνήσια φιλία και να γίνονται μέλη συνωμοτικών ομάδων, να διψούν για τη ζωή και να φτάνουν στην αγυρτεία και στα ναρκωτικά, να ποθούν ανεξαρτησία και να βγαίνουν έξω από τα όρια του νόμου, να αγαπούν την ελευθερία και να γίνονται δούλοι των παθών τους.
Τρομάζει η νεανική και παιδική εγκληματικότητα στη χώρα μας και στον κόσμο όλο. Είναι ευνόητο ότι οι εγκληματίες δε γεννιούνται αλλά δημιουργούνται, με την έννοια ότι δε φέρνουν από καταβολής κάποια εγκληματικά σημάδια αλλά στη διαδικασία ενσωμάτωσής τους στην κοινωνία δέχονται κάποιες αρνητικές επιδράσεις από τους φορείς κοινωνικοποίησης. Έτσι η σύγχρονη κοινωνία μας είναι το καλύτερο λίπασμα για τη βλάστηση και γιγάντωση της νεανικής και παιδικής εγκληματικότητας.
Σε μια ηλικία που το παιδί πρέπει να τροφοδοτείται με πεντακάθαρες πνευματικές βιταμίνες, να καλλιεργείται η φαντασία του χωρίς να εξάπτεται, να μορφοποιείται αντί να διαφθείρεται το καλό του γούστο, να προετοιμάζεται πνευματικά και ηθικά για τη ζωή του, έρχονται κάποιοι κοινωνικοί παράγοντες και επιφέρουν πνευματική συσκότιση, ηθική αποχαλίνωση και συναισθηματική ατροφία, προβάλλουν το έγκλημα, τη βία, την πορνεία και δημιουργούν σύγχυση.
kostasmitsios@yahoo.gr

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->