Home » » Ολοκληρώθηκε η έκθεση της μεγάλης μας ζωγράφου και χαράκτριας Ρένας Ανούση ΣΤΗΝ ΑΣΚΤ

Ολοκληρώθηκε η έκθεση της μεγάλης μας ζωγράφου και χαράκτριας Ρένας Ανούση ΣΤΗΝ ΑΣΚΤ


Ήταν μια βραδιά γεμάτη αναμνήσεις και συγκίνηση!!! η παρουσίαση του έργου της Ρένας Ανούση στην ΑΣΚΤ


 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε  η έκθεση της  μεγάλης μας ζωγράφου και χαράκτριας Ρένας Ανούση που διοργάνωσε  η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων κατά τη διάρκεια εικαστικού-εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα "Οι καλλιτέχνες εκπαιδευτικοί δημιουργούν".

Στην αίθουσα του κινηματογράφου της ΑΣΚΤ  πραγματοποιήθηκε η  παρουσίαση του εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού έργου της Ρένας Ανούση.  Δεκάδες φιλότεχνοι, επιστήμονες, καλλιτέχνες, μαθητές της, δημοσιογράφοι κ.ά. βρέθηκαν …παγιδευμένοι στο μαγνητικό πεδίο που περιτρέχει την Μεγάλη μας εικαστικό.
Γλαφυρή  η παρουσίαση του έργου της από την κατασυγκινημένη συνάδελφο εκπαιδευτικό-εικαστικό, πρόεδρο της Ένωσης Εικαστικών Μαθημάτων, Ζωή Χατζή.
Μίλησαν επίσης, για αυτήν και την προσφορά της, πρώην μαθητές της, εικαστικοί, ο βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών, ζωγράφος Πέτρος Ζουμπουλάκης καθώς και ο Διευθυντής των «αφιερωμάτων», δημοσιογράφος,  Δημήτρης Ζάχος που μεταξύ άλλων τόνισε:
«Το έργο της πράγματι είναι πολύπλευρο, πλούσιο και αγγίζει το θεατή. Αντί να ερμηνεύσουμε το έργο της ας κάνουμε το αντίθετο. Ας ερμηνεύσουμε μέσα από αυτό την ίδια της τη ψυχή. Τότε θα ανακαλύψουμε ότι για να βγει ομορφιά στον πίνακά της πρώτα υπάρχει ομορφιά στη ψυχή της. Εκεί είναι η πηγή της έμπνευσης. Από κει βγαίνει το καθαρό, δροσερό νερό. Η ομορφιά έχει και μια αδελφή, λέγεται αγάπη. Και ομορφιά χωρίς αγάπη δε στέκει. Αυτή λοιπόν η αγάπη είναι το κύριο στοιχείο της έμπνευσης αλλά και το μήνυμα στο έργο της. Βλέπουμε τα τοπία της, τα λουλούδια της, τα πορτρέτα της και νιώθουμε πως όλα τα αγκαλιάζει με τρυφερότητα και αυτή οδηγεί στην αγάπη. Τα δυο αυτά στοιχεία εξηγούν και τη μεγάλη ευαισθησία στην έκφραση, τη σύνθεση, τα χρώματα. Συχνά η Τέχνη προβάλλει τη δυστυχία, τον πόνο, την αγωνία. Στη δουλειά της Ρένας εκφράζεται η ελπίδα, η πίστη σε κάτι καλύτερο και ανώτερο»
Η Ρένα Ανούση  συγκινημένη ανάμεσά τους, ευχαρίστησε όλους για τη δημιουργική συμμετοχή τους και την επικοινωνία τους με τη βιωματική τέχνη της
 


ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥΠροσθήκη λεζάντας
ΡΕΝΑ ΑΝΟΥΣΗ-ΖΩΗ ΧΑΤΖΗ
ΠΕΤΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ
ΡΕΝΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ
Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->