Home » » ΡΕΝΑ ΑΝΟΥΣΗ: έκθεση με έργα της στην ΑΣΚΤ Τετάρτη 6 έως και Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

ΡΕΝΑ ΑΝΟΥΣΗ: έκθεση με έργα της στην ΑΣΚΤ Τετάρτη 6 έως και Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019


Τετραήμερο Εικαστικό – Παιδαγωγικό  Σεμινάριο
Αίθουσα κινηματογράφου της ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256)
Τετάρτη 6 έως και Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019
Εγκαίνια  την Τετάρτη ώρα 18.00

  «Οι καλλιτέχνες εκπαιδευτικοί δημιουργούν»


Η Έν


Στο πλαίσιο του σεμιναρίου  θα τιμηθεί  η μεγάλη μας ιέρεια της χαρακτικής ΡΕΝΑ ΑΝΟΥΣΗ
για την πολυετή προσφορά της και ανιδιοτελή υποστήριξή της στην εικαστική
 εκπαίδευση και στις τέχνες.  Την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου το απόγευμα και ώρα 1800
με την έναρξη του σεμιναρίου θα γίνει παρουσίαση του έργου της  και θα λειτουργήσει
 έκθεση με έργα της στην ΑΣΚΤ (στο χώρο  της παλαιάς βιβλιοθήκης).

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΡΕΝΑ ΑΝΟΥΣΗ


Η 60ετής πορεία της στην τέχνη έχει αφήσει ανεξίτηλα ίχνη, τόσο στη χαρακτική, όσο και στη ζωγραφική . Ακούραστη ερευνήτρια της σχέσης φωτός και σκιάς, συχνά διατρέχει με τις γραμμές και τα χρώματά της τα όρια μεταξύ φύσης και φαντασίας.

Όντας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε σχέση με την ανθρώπινη ανάγκη για καλαισθησία, στη διδακτική της διαδρομή έχει ανοίξει πολλές φορές την πόρτα της τέχνης, μπροστά στα μάτια των ανήλικων και ενήλικων μαθητών της.
Οι εικόνες που ανθίζουν στις άκρες των πινέλων και των εργαλείων της, συνομιλούν με την ψυχή του θεατή-αποδέκτη, διδάσκουν, προκαλούν.. Το έργο της, λουσμένο στο φως της Ελλάδας, συχνά καταγράφει το τοπίο της Μεσογείου και υμνεί την ανθρώπινη φιγούρα. Ανάμεσα στα αγαπημένα θέματά της εξέχουσα θέση κατέχουν τα παιδιά.
Η τεχνική της δεινότητα είναι πολυεπίπεδη. Οι διαφορετικοί τομείς της εικαστικής της εργασίας έχουν κοινό παρανομαστή την αποφασιστικότητα του καλού σχεδίου, την ισορροπημένη δομή της σύνθεσης και τον αρμονικό συνδυασμό των χρωμάτων με έναν ιδιαίτερο δικό της τρόπο. Η διαφάνεια του νερού είναι ένα από τα χρώματα της παλέτας της. Μελάνι και ακουαρέλες υπακούουν στις κινήσεις της ψυχής της πάνω στο χαρτί. Με μία και μόνο απαλή πινελιά είναι ικανή  να ζωγραφίσει την αύρα ενός ορίζοντα. Και με το ίδιο χέρι, που τόσο τρυφερά ορίζει το νερό, μπορεί  στο όρθιο ξύλο να χαράξει το σκληρό διάλογο του ήλιου και του σκότους.
Η χαρακτική δεν έχει μυστικά απ’ τη Ρένα. Γνώστρια ποικίλων τεχνικών χάραξης και τυπώματος, ξεκίνησε μαθητεύοντας με το Γιάννη Κεφαλληνό και τιμά ως σήμερα το δάσκαλο και την τέχνη της, μέσα από διαρκή άσκηση και πειραματισμό. Δείγμα της ευρύτητας των αναζητήσεών της, σε συνδυασμό με την οξύτητα της παρατηρητικότητάς της, είναι η ανίχνευση οργανικών μορφών πάνω στις επιφάνειες από τα βότσαλα και τις πέτρες, που απετέλεσε αντικείμενο οπτικής έρευνας με εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα.

Όσο όμως και να επιθυμώ Ρένα μου, να αναφερθώ στο εύρος και την ποικιλία της εικαστικής σου δράσης, είναι μάλλον αδύνατον να το καταφέρω. Για μένα η τέχνη σου είναι ένα ζωντανό πολυδιάστατο κύτταρο με πυρήνα το σχέδιο, όπου η φύση και η αίσθηση μεταβολίζονται σε εικόνα.


Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->