Home » » Στο νέο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου

Στο νέο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου


"Ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος είναι άνθρωπος που έχει αισθητήριο των αναγκών των καιρών μας, οι οποίοι δεν ζητούν από την Εκκλησία περιχαράκωση στα στενά πλαίσια της πνευματικής της μαρτυρίας, αλλά άνοιγμα αγάπης στον τελευταίο πολίτη, ακόμη και σ' αυτόν που προβληματίζεται για την θέση της Εκκλησίας στην κοινωνία"


Στο νέο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου
Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Με την καθιερωμένη εκκλησιαστική τάξη και με αίσθημα ευθύνης των εκλεκτόρων επισκόπων «ως έδωξε τω Αγίω Πνεύματι» έγινε η εκλογή του νέου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερωνύμου, με μεγάλη πλειοψηφία.

Τα έργα των αγίων είναι τα έργα της Εκκλησίας. Και αυτό θα είναι στις προτεραιότητες του νέου Μητροπολίτου, ο καταρτισμός των αγίων και η μετατροπή της καθημερινής ζωής τού θεοφιλούς λαού της Λαρίσης και Τυρνάβου σε ευχαριστία και σε θεία λειτουργία. Θα είναι η ανάδειξη του ανθρώπου, του προσώπου στο κέντρο του ενδιαφέροντος της Εκκλησίας, η ενδυνάμωση του θεσμού της ενορίας και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.
Η Ορθοδοξία «μένουσα εν εαυτή πάντα καινίζει», παραμένουσα ριζωμένη στις παραδόσεις ανανεώνει τα πάντα, λέγουν οι Άγιοι Πατέρες. Και σε αυτό το πνεύμα, τρέφουμε ασφαλή την ελπίδα ότι θα θεμελιώσει την προσπάθειά του ο νεοεκλεγής Μητροπολίτης κ.κ. Ιερώνυμος και θα επιδιώξει τη λύση των πολλών και ποικίλων προβλημάτων της Μητροπόλεώς του. Αφ’ ετέρου έχουμε τη βεβαιότητα ότι ένα νέο κεφάλαιο, μια νέα ένδοξη σελίδα στην ιστορία της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου ανοίγει, χάρη στις εντυπωσιακές ικανότητες του νέου Ιεράρχου.
Κατά την πολυετή διακονία του στην Εκκλησία αναδείχθηκε φωτεινό παράδειγμα ηγέτου με ευγένεια ψυχής και ανωτερότητα ήθους, με ευρύτητα πνεύματος και ανεξικακία, με αληθινά αισθήματα φιλεύσπλαχνου και φιλόστοργου κληρικού. Διακρίθηκε για την αυθεντικότητα πίστεως και την ανιδιοτέλεια. Αρχοντιά και συγκατάβαση, μεγαλείο και ταπείνωση, ομορφιά ψυχής και ευγένεια, απλότητα και αριστοκρατία, να η ζύμη του προσφόρου του σεβ. Ιεράρχου.
Με αυτές τις σκέψεις και τις ελπίδες προσβλέπουμε στον νεοεκλεγέντα σεβ. Μητροπολίτη κ.κ. Ιερώνυμο και ευελπιστούμε, ως χαρισματούχος και επιδέξιος οιακοστρόφος, να οδηγήσει το σκάφος της τοπικής Εκκλησίας σε απάνεμο λιμάνι προς δόξαν του Τριαδικού Θεού.
kostasmitsios@yahoo.gr

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->