Home » » Ο λαός μίλησε, θα μιλήσει και η Ιστορία

Ο λαός μίλησε, θα μιλήσει και η Ιστορία


Ο λαός μίλησε, θα μιλήσει και η Ιστορία
21/01/2019
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η απάντηση δόθηκε από τον ελληνικό λαό! Αυτόν τον λαό του οποίου τόσο πολύ περιφρονούν την ιστορική μνήμη όσοι ανιστόρητοι ετοιμάζονται να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας της λίμνης. Αυτοί που δεν θα καταλάβουν ποτέ γιατί ο ελληνικός λαός τους θεωρεί ένοχους άθλιας συναλλαγής. Αυτοί που αδυνατούν να καταλάβουν τους λόγους για τους οποίους ο λαός μας είναι τόσο πολύ αντίθετος με αυτή την εθνική υποχώρηση. Αυτοί που δεν εννοούν να συνειδητοποιήσουν ότι ο λαός μας συνδέεται απευθείας με τον Μακεδονικό Αγώνα, που – το ξαναλέω – είναι ο μόνος πόλεμος που δεν κηρύχθηκε από το κράτος, ο μόνος πόλεμος για τον οποίο την επιστράτευση δεν κήρυξε η κυβέρνηση, αλλά οι Έλληνες, από κάθε γωνιά της πατρίδας, αυτοεπιστρατεύτηκαν και εγκατέλειψαν την ασφάλεια των εστιών τους για να χύσουν το αίμα τους για την Μακεδονία.
Και τώρα, σα να μην μας έφθαναν οι Σκοπιανοί επαγγελματίες πλαστογράφοι, στους πλαστογράφους της Ιστορίας μας και της εθνικής μας μνήμης προστέθηκε και αυτό το συνονθύλευμα που υποδύεται την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Σπεύδει τώρα, λίγο πριν από την τελευταία πράξη του δράματος, να ενημερώσει, λέει, η κυβέρνηση για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Και θέλουν να μας πείσουν με μια ακόμη πλαστογραφία, για την οποία συνέπραξαν Τσίπρας και Ζάεφ προκειμένου να μας κοροϊδέψουν. Στην πραγματικότητα, έχουμε μια κυβέρνηση που συμπράττει με ξένη δύναμη εναντίον του λαού της.
Συναλλάσσεται με τους δανειστές, με τους Σκοπιανούς, με αποστάτες με αντάλλαγμα υπουργικούς θώκους εναντίον του ελληνικού λαού. Και μας κοροϊδεύουν με μια συνοδευτική των συνταγματικών αλλαγών διευκρίνιση του σκοπιανού ΥΠΕΞ!
Βέβαια, η ορολογία του συνοδευτικού εγγράφου δεν περιλαμβάνεται στις συνταγματικές αλλαγές των Σκοπιανών. Όλες αυτές οι διευκρινίσεις περιλαμβάνονται σε ένα συνοδευτικό κείμενο, αλλά όχι στο Σύνταγμα των Σκοπίων.
Στις διευκρινίσεις λένε ότι το nationality είναι citizenship (ιθαγένεια). Αλλά μέσα στο Σύνταγμα δεν υπάρχει πουθενά η λέξη citizenship. Μόνο η λέξη nationality. Για να υπάρχει εκεί η λέξη nation που σαφώς παραπέμπει σε έθνος και όχι βέβαια σε ιθαγένεια.
Στις διευκρινίσεις αναφέρεται η αναγνώριση γλώσσας από το 1977 μέσω… τυποποίησης γεωγραφικών όρων! Πού ακούστηκε αναγνώριση γλώσσας μέσω γεωγραφικών όρων; Και όμως! Επιμένουν να μας λένε ότι μια συμφωνία για τα τοπωνύμια – για αποκλειστική χρήση των κυανόκρανων, που δεν μπορεί βέβαια να ασχολούνται με τέτοια ζητήματα, αλλά μόνο με την ειρηνευτική τους αποστολή – αποτελεί και αναγνώριση γλώσσας!
Και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν!
Παραμένει η λέξη «Μακεδονία» στο άρθρο 36 – κατά παράβαση ακόμη και της δικής τους επονείδιστης συμφωνίας; Δεν πειράζει, λένε, το κάνουν για ιστορικούς λόγους! Δηλαδή; Ποιοι είναι αυτοί οι ιστορικοί λόγοι; Το Ίλιντεν, όταν οι κομιτατζήδες έκοβαν τις γλώσσες από τις δασκάλες και κρεμούσαν τους παπάδες από τα δέντρα;
Παραμένει στο προοίμιο η αναφορά στην ASNOM του «μακεδονικού λαού», που αποτελεί την κατ’ εξοχήν διακήρυξη του αλυτρωτισμού, αφού αναφέρεται σε μια ενιαία και ανεξάρτητη «Μακεδονία»; Μπα, δεν τους νοιάζει. Πάλι για… ιστορικούς λόγους!
Ναι, αλλά αυτοί οι «ιστορικοί λόγοι» αντιστρατεύονται την πραγματική Ιστορία.
Και βέβαια, αδιαφορούν για το γεγονός ότι στο περί προστασίας της διασποράς άρθρο 49, δεν αναφέρεται γενικά η ομογένεια, αλλά ειδικά η διασπορά του «μακεδονικού λαού».
Κι’ όταν δεν έχουν τι άλλο να πουν, μας μιλούν για την περίφημη «εθνική γραμμή» στην οποία συνεχώς αναφέρεται ο κ. Τσίπρας.
Και ποια είναι αυτή η «εθνική γραμμή»; Υπάρχει πουθενά γραμμένο ότι αυτή περιλαμβάνει και όνομα και γλώσσα και ταυτότητα και αυτοπροσδιορισμό και πρόσβαση στη θάλασσα και αλλαγή στα σχολικά βιβλία; Ο Ζάεφ πήρε ό,τι ζητούσε από όλες τις κυβερνήσεις ο Γκρουέφσκι.
Αποστολή τους ήταν να δώσουν τη Μακεδονία. Γι’ αυτό τους επαινούν οι δανειστές. Μετά την δήθεν έξοδό μας από τα μνημόνια είχαμε πέντε κραχ στις τράπεζες. Επίσημα ανακοινώθηκε ότι στο δεύτερο εξάμηνο του 2018 οι τράπεζες έχασαν το 55% της χρηματιστηριακής τους αξίας. Μέσα σε τέσσερις μέρες έχασαν άλλο 16%. Τις μέρες που ήταν εδώ η κ. Μέρκελ το δεκαετές ομόλογο βρισκόταν στο 4,32%. Δεν τα ξέρουν αυτά οι δανειστές; Τα ξέρουν. Αλλά πήραν την Μακεδονία και δεν τους νοιάζει γιατί έχουν στρογγυλοκαθίσει πάνω στο υπερταμείο. Γι’ αυτό έβαλαν στο υπερταμείο τους αρχαιολογικούς χώρους. Για να μπορούν, αν συμβεί κάτι, να πάνε κατευθείαν να πάρουν τις εισπράξεις από την επισκεψιμότητα, γιατί αυτό είναι το μόνο ζεστό χρήμα.
Άξιζε όλα τα παραπάνω να τα λάβουν υπόψη τους όλοι όσοι ετοιμάζονται να βάλουν την υπογραφή τους κάτω από τις υπογραφές Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένου;
Προφανώς! Αλλά παρ’ όλα αυτά προτιμούν να συμπράξουν στην άθλια συναλλαγή.
Η Ιστορία θα σταθεί αμείλικτη. Η ώρα της κρίσης πλησιάζει…

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->