Home » » Ευχές και προσδοκίες....

Ευχές και προσδοκίες....



Ευχές και προσδοκίες
Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Με την ανατολή του 2019, εκατομμύρια ευχές διασταυρώνονται και ελπίδες εκκολάπτονται για έναν καλύτερο χρόνο, ικανοποιητικά ευοίωνο, αποφασιστικά δημιουργικό και γεμάτο ειρήνη, αγάπη, συμφιλίωση, συναδέλφωση, αλληλοκατανόηση των ανθρώπων της χώρας μας και της οικουμένης. Με την ευχή και προσδοκία, με ανανεωμένη διάθεση και αισιοδοξία για δημιουργικούς σκοπούς και προοπτικές, καλωσορίζουμε τον καινούργιο χρόνο 2019. Στη διάρκεια και αυτού του χρόνου καλούμαστε να αγωνιστούμε με ενθουσιασμό και επιμονή για αναβάθμιση και ποιότητα ζωής, για βελτίωση και λύτρωση απ’ ό,τι τη βάραινε, τη δέσμευε, την καταπίεζε.
Και μέσα από αυτήν την πάλη ανάμεσα στη ζωή και στο θάνατο, στον πόλεμο και στην ειρήνη, στη φθορά και στην αφθαρσία, στον τεχνητό πολιτισμό και τον ηθικοπνευματικό, στην πίστη και την απιστία στο Θεό, στην ύλη και το πνεύμα, στην αγάπη και το μίσος, στον εγωισμό και τον αλτρουϊσμό, στο άτομο και το σύνολο, στην ανωριμότητα και την ωριμότητα, θα οδηγηθεί ο άνθρωπος του 21ου αιώνα στη διαμόρφωση ενός καλύτερου περιβάλλοντος μιας ανώτερης κοινωνίας.
Καινούργιος χρόνος και ας ευχηθούμε να βγούμε νικητές από τον ετήσιο αγώνα μας, να γνωρίσουμε την αλήθεια χωρίς προκαταλήψεις, συγκαλύψεις και σκοπιμότητες, να συνειδητοποιήσουμε την ευθύνη μας άρχονες και αρχόμενοι και να χαράξουμε σταθερή γραμμή πλεύσεως, ατενίζοντας τη σημερινή πραγματικότητα, για ένα καλύτερο αύριο.
Καινούργιος χρόνος και προσδοκούμε να βαδίσουμε σε νέες, φωτεινές λεωφόρους. Και θα είναι πλατύτερες και δεντροστόλιστες με αειθαλή ελαιόδεντρα ειρήνης, με λεβεντόκορμες βελανιδιές, με πλατύφυλλα πλατάνια και έλατα ψηλών βουνών, που όλα αντιπροσωπευτικά θα δυναμώσουν ένα σθένος αγώνα και θα οξυγονώσουν ένα κουράγιο ζωής για τη διάνοιξη και διάνυση δρόμων του καινούργιου χρόνου, που ορίζει για τον καθένα τη συνέχεια της ζωής και που είναι συνάρτηση και δικού του μόχθου, δικής του θέλησης, δικής του εμπειρίας αλλά και με τη συμβολή των ανανεωμένων ιδανικών και προοπτικών.
Βρισκόμαστε στο κατώφλι του νέου χρόνου και ευελπιστούμε ότι η αυριανή επιτυχία θα στηριχθεί στην ομολογούμενη χθεσινή αποτυχία. Αρκεί όλοι μας να ακολουθήσουμε τη γραμμή που χαράξαμε με επιμονή και συνέπεια, με σταθερότητα και αποφασιστικότητα, προσευχόμενοι συγχρόνως στο Θεό της Ελλάδας με αυτά τα λόγια: «Ευλόγησον τον στέφανον του ενιαυτού της χρηστότητός σου, Κύριε».
kostasmitsios@yahoo.gr

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->