Home » » Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΦΤΑΣΕ

Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΦΤΑΣΕ


Τα "αφιερώματα" ο Δημήτρης Ζάχος και οι συνεργάτες μας σας εύχονται μια καλή @ ευλογημένη χρονιά με εκπλήρωση των προσδοκιών σας. ... ο καθένας μας με γενναία απόφαση ας αποτινάξουμε τον επικίνδυνο εφησυχασμό μας, τη ραστώνη και τα προσωπικά μας συμφέροντα. Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να αφυπνιστούμε, να αναγνωρίσουμε τα σφάλματά μας, να συνειδητοποιήσουμε την κρίση και ενωμένοι να πορευτούμε κατά το 2019 το δρόμο των πεπρωμένων της φυλής μας.

Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΕΦΤΑΣΕ


Βρισκόμαστε ως άτομα και ως Έθνος μπροστά σε πληθώρα προβλημάτων που περιμένουν τη λύση τους κατά τη διάρκεια του καινούργιου χρόνου. Προβλήματα προσωπικά ποικίλα, εθνικά ζέοντα, οικονομικά πιεστικά, ευρωπαϊκά και διεθνή δισεπίλυτα κυκλώνουν την πατρίδα μας και τους Έλληνες ειδικότερα, ώστε δικαίως να αναφωνούν: «Εκύκλωσαν αι του βίου μας ζάλαι ώσπερ μέλισσαι κηρίον...».
Απρογραμμάτιστες ενέργειες, προχειρότητες, παραλείψεις, ολιγωρία και ραθυμία δυσχεραίνουν αφάνταστα την πορεία προς τη λύση των προσωπικών και εθνικών μας θεμάτων. Μπροστά στο 2019 στέκεται περιδεής, διστακτικός και απαισιόδοξος ο σύγχρονος Έλληνας. Ίσως είναι καιρός με αυστηρή προσωπική αυτοκριτική να ανακαλύψουμε ότι έχουμε άφθονα υπεραναπτυγμένα μυαλά με υποαναπτυγμένες καρδιές. Έχουμε πολιτισμένους επιφανειακά ανθρώπους με απολίτιστες εκδηλώσεις. Έχουμε άφθονα παραδείγματα επιφανειακής εντιμότητας με ανεντιμότητα ζωής, επιδερμικής αξιοπρέπειας με εσωτερική σήψη, επιφανειακής ευγένειας με βάρβαρες εκδηλώσεις.
Και με τη διαπίστωση αυτή στο κατώφλι του 2019 οδηγούμαστε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι απουσιάζει ο Θεός από τη ζωή μας. Απουσιάζει το οξυγόνο, γι’ αυτό οι πνεύμονες υποφέρουν. Απουσιάζει το νερό, γι’ αυτό υπάρχει δίψα. Απουσιάζει το φως του Ευαγγελίου, γι’ αυτό υπάρχει σκοτάδι. Απουσιάζει η αλήθεια του Χριστού, γι’ αυτό κυριαρχεί το ψέμα.
Με αυτούς τους προβληματισμούς στεκόμαστε μπροστά στο 2019 καθένας μας και με τη γενναία απόφαση να αποτινάξουμε τον επικίνδυνο εφησυχασμό μας, τη ραστώνη και τα προσωπικά μας συμφέροντα, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να αφυπνιστούμε, να αναγνωρίσουμε τα σφάλματά μας, να συνειδητοποιήσουμε την κρίση και ενωμένοι να πορευτούμε κατά το 2019 το δρόμο των πεπρωμένων της φυλής μας.
Είναι καιρός να αξιοποιήσουμε σήμερα τα τεράστια αποθέματά μας ως λαός και να σταθούμε με σύνεση, σοβαρότητα και περίσκεψη μπροστά στα μεγάλα εθνικά μας προβλήματα. Είναι ώρα να χαράξουμε έναν καινούργιο δρόμο «εξαγοράζοντας τον καιρό ως σοφοί», τώρα στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς.




Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->