Home » » Επί γης ώφθη και τοις ανθρώποις συνανεστράφη (Βαρούχ γ΄38)

Επί γης ώφθη και τοις ανθρώποις συνανεστράφη (Βαρούχ γ΄38)



Επί γης ώφθη και τοις ανθρώποις συνανεστράφη (Βαρούχ γ΄38)
Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Ο άναρχος και αιώνιος Θεός, στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού, το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, εμφανίστηκε (ώφθη) στον κόσμο μας, γεννήθηκε στη γη και συναναστράφηκε τους ανθρώπους με σάρκα και οστά, όπως εμείς. Η αγάπη τού Θεού προς τον άνθρωπο τον ώθησε να στείλει τον Υιό Του για τη σωτηρία τού ανθρώπου. Γεννήθηκε φτωχός και ταπεινός στη φάτνη, δίδαξε, σταυρώθηκε, αναστήθηκε και επέστρεψε (ανελήφθη) στον Ουράνιο Πατέρα του, εκπληρώσας την αποστολή του.
Ιδού ο σκοπός της σαρκώσεώς του. Να γίνει ο άνθρωπος κατά χάριν Θεός, κατά το Μέγα Αθανάσιο «ο Θεός ενηνθρώπησεν, ίνα εμείς θεοποιηθώμεν». Δεν κατέβηκε ως Θεός, με δόξα και σάλπιγγες, συνοδούς και φρουρούς, γιατί θα τρομάζαμε, θα απομακρυνόμασταν, θα μας καταλάμβανε φόβος και τρόμος.
Κάποτε ο βασιλιάς Έκτορας, επιστρέψας από μια μάχη, θέλησε να πάρει στην αγκαλιά του το γιό του Αστυάνακτα. Αλλά το παιδί, μόλις τον είδε με την πανοπλία του, τρόμαξε, φοβήθηκε και έφυγε. Χρειάστηκε να βγάλει περικεφαλαία, θώρακα, κλπ, για να πάρει θάρρος το παιδί και να επιστρέψει. Το ίδιο έκανε και ο Χριστός. Απέβαλε τη θεϊκή του πανοπλία, έγινε άνθρωπος και περιμένει να πάμε αυτές τις μέρες κοντά του και να τον αγκαλιάσουμε.
Παγκόσμια γιορτή τα Χριστούγεννα. Όχι τόσο διότι όλος ο κόσμος την γιορτάζει, αλλά κυρίως γιατί ο Χριστός σαρκώθηκε και γεννήθηκε ως Θεάνθρωπος για όλον τον κόσμο. Ας μεριάσουμε τα οδοφράγματα του μίσους, ας διαλύσουμε τα καπνογόνα της ιδεολογικής συγχύσεως, ας παραμερίσουμε τα σκάνδαλα της ζωής μας, ας ανοίξουμε το δρόμο για να περάσει ο Χριστός. Το μήνυμά του θα φτάσει τότε στα πέρατα της γης. Ο χριστουγεννιάτικος ύμνος θα πλήξει τις χορδές της ψυχής μας. Ο ήλιος της αγάπης θα λάμψει παντού.
Κοσμοϊστορικό γεγονός τα Χριστούγεννα, η Μητρόπολη των Εορτών, με κοσμογονική σημασία. Το συνθέτουν η συγκατάβαση του Θεού με τη συγκατάθεση του ανθρώπου. «Δεύτε συνεορτάσωμεν, δεύτε πανηγυρήσωμεν», «δεύτε και προσκυνήσωμεν» το Θείο Παιδί.
kostasmitsios@yahoo.gr

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->