Home » » Διαχρονικό μήνυμα ενότητας από το Γοργοπόταμο Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Διαχρονικό μήνυμα ενότητας από το Γοργοπόταμο Κων/νου Ηλ. Μήτσιου
Διαχρονικό μήνυμα ενότητας από το Γοργοπόταμο
Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, πρέπει να κάνουμε πράξη, βίωμα και οδηγό στη ζωή μας οι πανέλληνες την ενότητα και την ομοψυχία. Είναι προτιμότερο να ακολουθούμε λάθος δρόμο και να είμαστε ενωμένοι, παρά έστω στο σωστό δρόμο ο καθένας μόνος του. Στην αδυσώπητη αυτή κρίση, να αυξήσουμε την κρίση μας.

Αποτελεί κοινή πεποίθηση και διαλαλείται καθημερινώς από επίσημα χείλη ότι η πατρίδα μας δέχεται πολλές προκλήσεις και απειλές, οι οποίες ουδόλως συνιστούν εφησυχασμό και αδράνεια. Στις δύσκολες αυτές στιγμές το έθνος επιβάλλεται να επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις, υλικές, πνευματικές, πολιτικές και να κάνει έναν πολυμέτωπο αγώνα.
Προϋπόθεση βέβαια και βασική δύναμη για την επιτυχία της εθνικής αυτής προσπάθειας είναι η εθνική ομοψυχία και ενότητα μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου. Και ενότητα δε σημαίνει παραμερισμό για ένα διάστημα των διαφορών, ιδεολογικών και άλλων, που χωρίζουν τις δυνάμεις του έθνους, αλλά συνεργασία στη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής στην κοινή προσπάθεια για αντιμετώπιση των κοινών κινδύνων, επειδή στην ενότητα η δύναμη του έθνους γίνεται πιο κραταιή και ο αντίπαλος την υπολογίζει περισσότερο.
Ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο παρέχει αίσθημα ασφάλειας στον ελληνικό λαό και ματαιώνει τα σχέδια εκείνων που, εκμεταλλευόμενοι τις εσωτερικές έριδες, προωθούν τα σκοτεινά τους σχέδια σε βάρος της πατρίδας μας. Γι’ αυτό είναι βαριά η ευθύνη της πολιτικής, πνευματικής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου μας στον κρίσιμο αγώνα για την επίτευξη της ενότητας. Οιαδήποτε ολιγωρία και μετάθεση ευθύνης συνιστούν εθνική μειοδοσία, υποβαθμίζουν την αντίσταση του έθνους και επιφέρουν σύγχυση και ηττοπάθεια.
Μας ενώνουν πολλά: η κοινή καταγωγή, η κοινή γλώσσα, η κοινή ιστορία, η κοινή θρησκεία, οι θυσίες, οι αγώνες, ο πολιτισμός. Μας χωρίζουν ελάχιστα: ο εγωισμός, το κόμμα και η ιδιοτέλεια. Είναι καιρός να αποβάλουμε αυτά που μας χωρίζουν και με το σύνθημα «Ενωμένοι ποτέ νικημένοι» να φτιάξουμε μια Ελλάδα σεβαστή στους φίλους και τρομερή στους εχθρούς.
kostasmitsios@yahoo.gr

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->