Home » » Θρησκεία – Πολιτισμός Κράτος – Κυβέρνηση Κοινωνίες Πολιτών

Θρησκεία – Πολιτισμός Κράτος – Κυβέρνηση Κοινωνίες Πολιτών



Θρησκεία – Πολιτισμός
Κράτος – Κυβέρνηση
Κοινωνίες Πολιτών
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ

------- . ------

Μετά τα περί αναθεωρήσεως του άρθρου 3 του ισχύοντος Συντάγματος, το γνωστό «προσύμφωνο Ιερώνυμου - Τσίπρα» και τις διαφωνίες ή «κριτικές» που εκφράστηκαν και εντός Κυβερνώντος Κόμματος και Αντιπολίτευσης αλλά και Διοίκησης της Εκκλησίας της Ελλάδας και στην κοινωνία Ελλήνων Πολιτών μια σκέψη θα ήταν: Να υπαχθεί η Εκκλησία της Ελλάδας από το υπουργείο Παιδείας, όπως τώρα, «στο Υπουργείο Εμπορίου ή… Αθλητισμού» εποπτεύον Υπουργείο «συνήθους Ιδρύματος», όπως πολλά άλλα, με την ΙΔΙΑ «ουδετερότητα» του Ελληνικού Κράτους έναντι όλων των… «Σωματείων» Νομικών Προσώπων είτε Ιδιωτικού είτε Δημοσίου Δικαίου.
Όμως, ως γνωστόν, η ΘΡΗΣΚΕΙΑ είναι καθοριστικό στοιχείο που επηρεάζει την ΟΛΗ ΖΩΗ κάθε Οργανωμένης Κοινωνίας και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ. Αρχές Αξίες της Θρησκείας είναι ΚΑΙ Αρχές – Αξίες Κοινωνίας Πολιτών – Πολιτισμού ΤΟΥΣ.
Έτσι, απέναντι στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ, της σύγχρονης ΕΛΛΗΝΙΗΣ Οργανωμένης Κοινωνίας, το Ελληνικό ΚΡΑΤΟΣ, ή τέλος πάντων ΑΥΤΟ που σήμερα εννοούμε ως «οργανωμένο Κράτος» και ΕΤΣΙ όπως σήμερα είναι Οργανωμένη η Κοινωνία Ελλήνων Πολιτών στην καθημερινότητά ΜΑΣ θα πρέπει το…. «Κράτος» ΑΝ ΘΕΛΕΙ να ΕΠΙΒΑΛΕΙ δια… Νόμου ή Συντάγματος «άλλον Πολιτισμό», να προσδιορίσει ΠΡΩΤΑ τον… «Πολιτισμό ΜΑΣ» τα στοιχεία που τον προσδιορίζουν – συνθέτουν τη ΘΕΣΗ σε ΑΥΤΟΝ της Εκκλησίας της Ελλάδας ή των…. πολλών «εκκλησιών - Θρησκειών»  σε ΑΥΤΗ την Κοινωνία σε ΑΥΤΟΝ τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ και ΚΥΡΙΩΣ κατ’ αναλογίαν ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ Κοινωνίας και την αντιμετώπιση της Εκκλησίας της Ελλάδος ΕΝΤΟΣ του Πολιτισμού ΜΑΣ και της Πορείας ΜΑΣ ως ΕΘΝΟΣ με τον Πολιτισμό ΜΑΣ, στο ΜΕΛΛΟΝ και όχι μόνο ως…. «παρελθόν». ΓΙΑΤΙ οι… ρυθμίσεις αφορούν ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ «υπόγειες» ΑΛΛΑΓΕΣ, για το ΜΕΛΛΟΝ.
Για να ξέρουμε τι… «εννοούμε»…, τι λέμε και πράττουμε με εν Γνώσει Αποφάσεις – Επιλογές, και ποιών για ποιούς και με ΕΝΤΟΛΗ τίνων!!! Για…. «άλλη» κοινωνία επόμενης ΓΕΝΗΑΣ…. Και το Κράτος ουδέτερο σε ΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΝ; Τινος; Σε ποιους πολιτισμούς; Τον «ντόπιο» τον φιλοξενούμενο; Της συντριπτικής πλειοψηφίας ή της κάθε… μειοψηφίας; Ποια Κοινωνική ή… «πολιτική πλειοψηφία» , νομιμοποίηση ΠΟΙΩΝ από ΠΟΙΟΥΣ για ΠΟΙΟΥΣ;
Άλλο ανοιχτή φιλοξενία και ανεξιθρησκεία, άλλο «ουδετερότητα» έναντι ιδιοκτησίας και… φιλοξενούμενου ή συντριπτικής μειοψηφίας έναντι συντριπτικής πλειοψηφίας ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ πολυκατοικίας στο… ίδιο τσουβάλι για ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ και… κανονισμό λειτουργίας έστω…. ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ; Να «μετράει» ίσα «η συνολική ψήφος του 90% ΠΟΛΙΤΩΝ – ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ» με… «τη ψήφο» 10% φιλοξενουμένων ή και ιδιοκτητών με ΙΣΗ Δύναμη και… «ουδετερότητα»; Για το 90% και του 10% ως… ΙΣΑ και… ισοδύναμα για λήψη ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ… ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ωσάν «ισοψηφία» δηλαδή: 90% = 10%!!! Και κυβέρνηση του 20% επί συνόλου ΛΑΟΥ ως… «πλειοψηφία» επί του υπολοίπου 80%!!! ΠΟΙΑ…. Δημοκρατία όπου η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ επικυριαρχεί της πλειοψηφίας 90%. 
Με καθαρότητα και γνώση για τις συνέπειες με ευθύνη ναι,. Με σκοπιμοτήτων, «θολούρες» ΟΧΙ.
«Ουδετερότητα» Κυβερνήσεων στον… Πολιτισμό μας;
«Ουδετερότητα» στην Επιλογή – θέληση του 90% Κοινωνίας ελεύθερων ΠΟΛΙΤΩΝ;    
Η «αλλαγή» δια Νόμου του… 20%;
Μια… σκέψη… ενός… Πολίτη απέναντι σε «σκέψεις» - προθέσεις «πολιτικών». Με την υπόμνηση ότι προ… τριετίας ο εδώ πολίτης με τίτλο «Δια ταύτα» τόνιζε… τότε… την «στοχοποίηση» του άρθρου 3 του Συντάγματος για αναθεώρησή του, κυρίως για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της… «επικρατούσας» θρησκείας – Κοινωνίας ΕΛΛΗΝΩΝ Πολιτών. Οι Άθεοι σε «ουδετερότητα» θέλουν πάντα να χτίζουν το Μέλλον της Κοινωνίας των… «άλλων» που τους θεωρούν «απέναντί τους», υπογείως να υποσκάψουν Πίστη και Αξίες με προσηλυτισμό αφανώς σε «συλλογικότητες μειοψηφιών» που επιθυμούν να επικυριαρχούν ως «Εξουσίες Ρωμαλέων μειοψηφιών ασήμαντων». Η Κοινωνία Πολιτών, τα Έθνη, τα Κράτη, οι…. «λαοί», οι Κοινωνίες ή αδρανούν και παραδίδονται ή υπερασπίζονται τις Αρχές και Αξίες της οργανωμένης με κοινές ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ των Μελών ΤΟΥΣ Αξίες – Αρχές Οργάνωσης ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ!!!
Δεν είναι απλώς θέμα… «θρησκείας» ή… «κλήρου» ούτε παρελθόντος αλλά θεμέλια του ΤΩΡΑ για το Μέλλον. Άλλοι εκθεμελιώνουν άλλοι διατηρούν, άλλοι στεριώνουν, άλλοι μένουν… «ουδέτεροι» στην… Ευθύνη ΤΟΥΣ, για τους ίδιους και τους… ερχόμενους…
Δεν είναι οι…. «συμφωνίες τώρα» είναι οι ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΕΤΑ που αφορούν ΟΛΟΥΣ και όχι ΜΟΝΟ όσους ΤΩΡΑ αποφασίζουμε εμείς αλλά και για ΕΚΕΙΝΟΥΣ που ΤΩΡΑ δεν έχουν ακόμα… ΛΟΓΟ, ούτε… ψήφο….
Κατά Νόμον και Διεθνείς συμβάσεις ο ΓΟΝΗΟΣ, η Μάννα τέκνου, ο Πατέρας τέκνου (παππούς – γιαγιά δικαιώματα επικοινωνίας) έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ΕΠΙΛΕΓΕΙ και ΔΙΔΕΙ – διαμορφώνει δια… ΠΑΙΔΕΙΑΣ τη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ τη… «Μόρφωση Ψυχής – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»… απογόνου των ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ. Το…. «παιδομάζωμα από το… ΚΡΑΤΟΣ» έχει πολλές μορφές.  Τί κοινωνία μας διαμορφώνεται και πολιτισμός ή «πολυπολιτισμός μας εδώ και τώρα» για το Μέλλον όλων και ερχόμενων γενεών εδώ; Και κυρίως, επιτέλους, με γνώση τι θέλουμε και επιλέγουμε ή μας «υποβάλλεται» ή και επιβάλλεται;

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->