Home » » Αντίδραση των νέων και αντίσταση του λαού Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Αντίδραση των νέων και αντίσταση του λαού Κων/νου Ηλ. ΜήτσιουΑντίδραση των νέων και αντίσταση του λαού
Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

            Βλέποντας οι σημερινοί νέοι να κατακλύζουν την κοινωνία η υποκρισία, η διαφθορά, η ασέβεια, η ανηθικότητα, μια επίπλαστη ευγένεια, η έλλειψη γνησιότητας, η εκμετάλλευση, πίστεψαν ότι έγιναν κληρονόμοι της βίας, του φτηνού συμφέροντος, του ψυχροπολεμικού κλίματος, των εμφυλιοπολεμικών ψυχώσεων, της απανθρωπιάς, του ψυχρού εξανδραποδισμού.
            Οι νέοι ακούνε πολλά, μα βλέπουν λίγα. Τους μιλάμε για την αγιότητα της εργασίας και τους προσφέρουμε την αθλιότητα της ανεργίας. Το σχολείο τούς υπόσχεται ένα μέλλον χωρίς να τους γνωρίζει το παρόν. Οι έννοιες της φιλίας, της αλληλεγγύης, της αγάπης, αντικαταστάθηκαν με την αμφισβήτηση, τον ωφελιμισμό, την αναισθησία. Ποτέ οι νέοι δεν είχαν τόσες ασφάλειες, μα ποτέ δεν ένιωσαν τόσο ανασφαλείς.
            Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, οι νέοι ως κατ’ εξοχήν αντιδραστικά στοιχεία, διατυπώνουν έντονο αντιρρητικό λόγο, επαναστατούν, διαμαρτύρονται, γίνονται πρόθυμοι να φτύσουν, αλλά όχι να χτίσουν και φθάνουν ενίοτε σε ακρότητες. Οι νέοι χρεώνονται με τη μεγάλη ευθύνη να ξαναστήσουν τις αξίες στον τόπο μας. Οι νέοι, βαθιά συνειδητοποιημένοι και ευαίσθητα πολιτικοποιημένοι, πρέπει να ομολογούν τις αρχές τους. Αυτήν την ομολογία δεν την πρόσφερε η γενιά που φεύγει. Ας την προσφέρει η γενιά που έρχεται. Οι νέοι πρέπει να ταρακουνήσουν την ελληνική κοινωνία, να διδάξουν στο λαό την αντίσταση.
            Καιρός να αντισταθούμε σε καθετί που μας ευτελίζει, που μας αποπροσανατολίζει και μας διαβρώνει. Αξίζει να πάμε αντίθετα, κόντρα, ενάντια στο ρεύμα, παρά να παγιδευτούμε στο τέλμα της απραξίας, εύκολη λεία των εχθρών μας. Μα αυτό δεν είναι ταξίδι αναψυχής, αλλά άθλημα και άθλος. Οι νέοι μάς δείχνουν το δρόμο και η ιστορία μάς διδάσκει την ηρωική αντίσταση των προγόνων μας.
            Με δεδομένη την αντίσταση των νέων προσβλέπουμε στην ενίσχυση της αντίστασης του λαού, για να χτίσουμε το μέλλον. Οι νέοι μας δεν περιμένουν από εμάς να ακούσουν λόγια και κατηγορητήριο με ύφος εισαγγελέα. Θέλουν να μεταμεληθούμε, να αντιδράσουμε. Θέλουν να δουν συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Ζωή γνησιότητας και αλήθειας. Θέλουν να δουν για να πιστέψουν. Η αλλαγή και η θεραπεία θα αρχίσει από εμάς.
kostasmitsios@yahoo.gr


Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->