Home » » Ζάεφ όπως Τσίπρας: Θέλει να κάνει το όχι… ναι...

Ζάεφ όπως Τσίπρας: Θέλει να κάνει το όχι… ναι...


Ζάεφ όπως Τσίπρας: Θέλει να κάνει το «όχι»… «ναι»!
01/10/2018
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η μεγάλη αποχή που ουσιαστικά καθιστά άκυρο το δημοψήφισμα στα Σκόπια – σε όσες στρεψοδικίες και αν καταφύγει ο πονηρός δήμαρχος της Στρούμπιτσα Ζάεφ, αλλά και ο κ. Κοτζιάς – βγάζει ένα μεγάλο βάρος από όλους μας, καθώς αναζωπυρώνονται οι ελπίδες για διάσωση της Μακεδονίας, αλλά δεν δικαιολογούν κανέναν εφησυχασμό.
Ζάεφ και Αχμέτι διατηρούν τη συμμαχία τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να αγνοήσουν το αποτέλεσμα, καθώς έχουν από καιρό ξεκαθαρίσει ότι, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, το δημοψήφισμα θα ήταν συμβουλευτικό και όχι δεσμευτικό.
Αναρωτιέται, βέβαια, κανείς για ποιον λόγο προχώρησαν στο δημοψήφισμα αν δεν σκόπευαν να το λάβουν υπόψη τους, ωστόσο το επόμενο βήμα τους θα είναι να μεταφέρουν το θέμα στη Βουλή και να αναζητήσουν τις αναγκαίες ψήφους στο κοινοβούλιο για την συνταγματική αναθεώρηση.
Από την πλευρά της η Αθήνα, δια του κ. Κοτζιά, εξέδωσε ανακοίνωση ήξεις αφήξεις: Δηλώνει μεν ο κ. Κοτζιάς ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι «αντιφατικό», πλην όμως επαναλαμβάνει και αυτός ότι το δημοψήφισμα ήταν συμβουλευτικό και δεν αποτελούσε τμήμα των δεσμευτικών όρων της συμφωνίας.
(Στη συμφωνία αναφέρεται πως «το Δεύτερο Μέρος, εφόσον το αποφασίσει, θα διεξάγει δημοψήφισμα» και αυτό κατά τον κ. Κοτζιά δεν είναι δεσμευτικό. Στην πραγματικότητα, όμως, η γειτονική χώρα δεν δεσμευόταν να διεξαγάγει δημοψήφισμα, όχι όμως ότι αν αυτό διεξαγόταν δεν θα λαμβανόταν υπόψη το αποτέλεσμα!)
Επιπλέον, ο κ. Κοτζιάς στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως η Ελλάδα παραμένει δεσμευμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Τι είδους δέσμευση είναι αυτή όταν δεν είναι δεσμευμένοι οι Σκοπιανοί, αλλά μόνο ο Ζάεφ και ο Αχμέτι;
Ο δε κ. Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τηλεφώνησε στον Ζάεφ και τον επαίνεσε  «για την αποφασιστικότητα και τη γενναιότητα του να συνεχίσει στην εφαρμογή της συμφωνίας». Επομένως και ο Τσίπρας αδιαφορεί για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Κάτι ξέρει αυτός από δημοψηφίσματα! Αρκεί ο Ζάεφ να ακολουθήσει τ’ αχνάρια του και να κάνει το όχι… ναι!
Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα οι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μουδιάσει και ο Καμμένος πανηγυρίζει, παριστάνοντας τον δικαιωμένο – άλλο που στη δική του ανάλυση τη Συμφωνία δεν θα υπερψήφιζαν οι Αλβανοί, ενώ συνέβη το ακριβώς αντίθετο.
Και τελικά, γιατί δικαιώνεται ο Καμμένος; Επειδή δεν πήγαν να ψηφίσουν οι Σκοπιανοί; Αυτό ήταν το διακύβευμα; Ήλπιζε να απορριφθεί η συμφωνία από τους Σκοπιανούς για να βγει ο ίδιος από τη δύσκολη θέση; Αν ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα ως προς την αποχή, τι θα έλεγε; Πρωτοφανές να εξαρτά κανείς τη θέση του από τη στάση των απέναντι.
Διότι, αν θυμάμαι καλά, ο κ. Καμμένος είχε μεν δηλώσει ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει την κύρωση της Συμφωνίας με κομματική πειθαρχία, αλλά είχε προσθέσει ««Τώρα αν υπάρχουν ένας-δύο βουλευτές που θέλουν να φύγουν από τους ΑΝΕΛ, καλό ταξίδι».
Τα είχε δηλαδή κανονισμένα και στη μία περίπτωση και στην άλλη – αρκεί να περισώσει την καρέκλα του!
Τέλος, το βασικό συμπέρασμα που εξάγεται για την ελληνική κυβέρνηση είναι πως παραμένει μια επικίνδυνη κυβέρνηση.
Διότι πήρε την απόφαση να προχωρήσει στη Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς να συνυπολογίσει την κατάσταση στην γειτονική χώρα, χωρίς να λάβει υπόψη του ότι ο Ζάεφ ηγείται κυβέρνησης μειοψηφίας, χωρίς να μετρήσει το γεγονός ότι στην ΠΓΔΜ τα δύο κόμματα μισιούνται έως θανάτου, χωρίς να προβλέψει – ενώ πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν – δέχθηκε τα πάντα, πρόσφερε τα πάντα και τελικά πλάι στο «όχι» των Ελλήνων πρόσθεσε στο παθητικό της και το «όχι» των Σκοπιανών!
Είναι ίσως η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση αποδοκιμάζεται και εκτός συνόρων!
Ο κ. Τσίπρας ηττήθηκε από τους Σκοπιανούς! Και αυτό διότι αγνόησε την ληστρική συμπεριφορά των γειτόνων, πήγε από υποχώρηση σε υποχώρηση, υποτίμησε τη γνώμη του ελληνικού λαού και προτίμησε να πάρει τα εύσημα των ξένων!
Μια τέτοια κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και τώρα, μετά το δημοψήφισμα, μπορεί να λειτουργήσει ακόμη πιο σπασμωδικά! Δηλαδή με ακόμη πιο επικίνδυνο τρόπο για τα εθνικά συμφέροντα!

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->