Home » » Ένας φιλόσοφος Ζωγράφος στο artville

Ένας φιλόσοφος Ζωγράφος στο artville


Ένας "φιλόσοφος Ζωγράφος" στο  «artville»
Ο Γιάννης Αδαμάκης είναι ένας απολαυστικός συζητητής και βαθύς γνώστης της ζωγραφικής. Δεν είναι τυχαίο ότι κάποιοι που τον γνωρίζουν καλά τον αποκαλούν «Φιλόσοφο ζωγράφο». Έτσι οι φίλοι που θα παραβρεθούν στη συζήτηση του καλλιτέχνη με την ιστορικό τέχνης  Μαράη Γεωργούση, 
ΜΑΡΑΗ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ

Είναι βέβαιο ότι θα το χαρούν και έχουν να μάθουν αρκετά όχι μόνο για το έργο του καλλιτέχνη που είναι και βασικό θέμα της συζήτησης αλλά και γενικά για την ιστορία της ζωγραφικής. Η συζήτηση γίνεται στον Πολυχώρο «artville» Ιάσωνος 5 στη Γλυφάδα.
Η ιστορικός της τέχνης Δρ. Μαράη Γεωργούση, ως ερευνήτρια, επιφορτίζεται με την μελέτη, την ερμηνεία των έργων τέχνης, τη σύνδεσή τους με το ιστορικό και κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο γεννήθηκαν, καθώς και την μελέτη της πρόσληψής τους τόσο από το σύγχρονο όσο και το μεταγενέστερο κοινό. Έτσι, ένα έργο τέχνης πρέπει να εξετάζεται συγχρονικά και διαχρονικά, σε συνάρτηση με τα ευρύτερα συμφραζόμενα. Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τον κόσμο, αλλάζει με αποτέλεσμα η αισθητηριακή αντίληψη του ανθρώπου να εξαρτάται όχι μόνο από φυσικούς παράγοντες αλλά και από ιστορικούς.
Ο ζωγράφος Γιάννης Αδαμάκης γεννήθηκε το 1959 στον Πειραιά. Συνδύασε σπουδές οικονομικών και ζωγραφικής.
Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 33 ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Κύπρο, Πολωνία, Ρωσία και Τουρκία, ανάμεσα στις οποίες οι διεθνείς Art fairs: “Αrt Athina” (Αθήνα), “Art Jonction” (Νίκαια, Γαλλία), “Lineart” (Γάνδη, Βέλγιο) και “Art Paris” (Παρίσι, Γαλλία).
Έχει επίσης συμμετάσχει σε τρεις διεθνείς εικαστικές συναντήσεις: στο Τσερεποβέτς (Ρωσία), στο Μπίλεφελντ (Γερμανία) και στο Κουσάντασι (Τουρκία).
Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στο Εθνικό – Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη συλλογή της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, στις Δημοτικές Πινακοθήκες Αγρινίου, Αθηναίων και Καλαμάτας, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, όπως και στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας Κείμενα του έχoυν δημοσιευτεί σε περιοδικά, εφημερίδες και εικαστικούς καταλόγους.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
  • Πολυχώρο: «artville» Ιάσωνος 5, Γλυφάδα. Από τις 19.00 ως τις 22.00 Τηλ. 2109627204

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->