Home » » ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αντισθένης: «Αρχή Σοφίας των ονομάτων επίσκεψης».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Αντισθένης: «Αρχή Σοφίας των ονομάτων επίσκεψης».Αντισθένης: «Αρχή Σοφίας των ονομάτων επίσκεψης».

Το κράτος των Σκοπίων περιλαμβάνει την Παιονία, τη Δαρδανία, τη Λυγκηστίδα και την Πελαγονία, περιοχές δηλαδή οι οποίες δεν έχουν σχεδόν καμία σχέση με το έδαφος της Μακεδονίας! Πιο συγκεκριμένα, το κράτος των Σκοπίων κατέχει ελάχιστο μέρος και όχι το 38% του Μακεδονικού εδάφους, όπως κάποιοι ανιστόρητοι, ένθεν και ένθεν, ισχυρίζονται. Διότι η Παιονία και η Δαρδανία ήταν μεν χώρες κατοικημένες από τον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά δεν ήταν Μακεδονία! Τα εδάφη της αρχαίας Μακεδονίας βρίσκονται στο σύνολό τους εντός των ελληνικών συνόρων, εκτός της περιοχής του Μοναστηρίου που βρίσκεται στα Σκόπια. Εκεί στο Μοναστήρι είναι γνωστό ότι ζει και η ελληνική μακεδονική μειονότητα.
Πάνω σε  αυτή τη βάση έπρεπε κανονικά να στηρίζεται όλη τη διαπραγματευτική ισχύς της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής και όχι σε μηρυκασμούς και μισόλογα. Δυστυχώς κάποιοι έκαναν σημαία της πολιτικής τους τα όσα απαράδεκτα για πολλές δεκαετίες για χάρη των «συμμάχων», αποσιωπούσαμε. Αυτό ωστόσο δεν αποτελεί δικαιολογία για να αποδεχθούμε τον σφετερισμό της Ιστορίας μας. Διότι, σύμφωνα με το διαχρονικό κανόνα του ρωμαϊκού δικαίου: «Αυτό που εξαρχής είναι κακό, δεν είναι δυνατόν με την πάροδο του χρόνου να γίνει καλό».
Εκατόν σαράντα χώρες υποστηρίζουν πολλοί αναγνώρισαν τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία. Ξεχνούν όμως ότι πρόκειται για διμερείς αναγνωρίσεις και όχι Διεθνή αναγνώριση. Αυτό, που σίγουρα ενδιαφέρει τους Σκοπιανούς, είναι να τους αναγνωρίσουμε εμείς! Μόνο τότε θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι!
Αναφέρω ένα σχετικό παράδειγμα από το οποίο το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών οφείλει να πάρει διδάγματα, εντάσσοντας το στην προμετωπίδα του αγώνα του. Στον δεύτερο εμφύλιο της Κίνας νίκησε ο Μάο. Ο Τσιάνγκ Κάι-σεκ εγκατέλειψε την Κίνα και εγκαταστάθηκε στη Φορμόζα όπου δημιούργησε τη Δημοκρατία της Κίνας που εντάθηκε και στον Ο.Η.Ε. και μάλιστα ως μόνιμο μέλος, μαζί με τις Η.Π.Α., την Σοβιετική Ένωση, την Γαλλία και την Μ. Βρετανία. Η Κίνα ωστόσο δεν αναγνώρισε ποτέ αυτό το κράτος. Ύστερα από δύο και πλέον δεκαετίες (1971),  ο Ο.Η.Ε. ήρε την αναγνώριση και την απέβαλε, διότι η Κίνα δεν έδωσε ποτέ τη συγκατάθεση της! Σήμερα η χώρα αυτή ονομάζεται Ταϊβάν και επίσημα δεν αναγνωρίζεται από κανένα κράτος του κόσμου! Κατά συνέπεια διμερείς αναγνωρίσεις δεν έχουν κανένα ουσιαστικό νόημα. 
Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα Κράτη δεν αλλάζουν ποτέ ονομασία. Πρόκειται για ένα ακόμη τεράστιο ψέμα. Αναφέρω μερικά μόνο παραδείγματα: Το Κονγκό άλλαξε δυο φορές το όνομα του (Ζαΐρ και Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό), η Ροδεσία μετονομάσθηκε σε Δημοκρατία της Ζιμπάμπουε, η Κεϋλάνη το 1972 μετονομάσθηκε σε Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Σρη Λάγκα, η Αβησσυνία σε Αιθιοπία, το ΙΡΑΝ μέχρι το 1935 ονομαζόταν Περσία, η Σιάμα το 1949 ονομάσθηκε Ταϋλάνδη και πάει λέγοντας!
Θυμίζω  ακόμη: Το 1918, όταν διαλύθηκε η Αυστροουγγαρία, ένα κομμάτι ζήτησε να ονομασθεί Γερμανική Δημοκρατία της Αυστρίας. Ο Διεθνής παράγοντας τους απαγόρευσε να φέρουν το όνομα Γερμανία, διότι διέβλεπε ότι η χρήση του όρου γερμανική θα μπορούσε αργότερα να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να αιματοκυλισθεί η Ευρώπη. Και τους υποχρέωσε να ονομασθούν Αυστρία!
Το 1960, η Μ. Βρετανία έκανε αίτηση να μπει στην Ε.Ο.Κ. Η Γαλλία αρνήθηκε διότι απέναντι από την Γαλλία υπάρχει η γαλλική νήσος Βρετάνη! Τελικά, η Μ. Βρετανία μπήκε στην Ευρωπαϊκή οικογένεια το 1973, κατ’ απαίτηση των Γάλλων, με το όνομα Ηνωμένο Βασίλειο και όχι Μ. Βρετανία! 
Σίγουρα, δεν θα πούμε εμείς στους Σκοπιανούς πως θα ονομάζονται. Ωστόσο έχουμε χρέος να τους απαγορεύσουμε να κλέβουν την πολιτιστική κληρονομιά και την Ιστορία μας! Μας πως κάνετε έτσι για ένα όνομα διερωτούνται μερικοί! Η απάντηση είναι απλή και απολύτως ξεκάθαρη. Διότι, όπως έγραψε πριν από 25 αιώνες ο Αρχαίος Έλληνας ρήτορας Αντισθένης: «Αρχή Σοφίας των ονομάτων επίσκεψης».
Κλείνοντας, φέρνω στο νου μας τα λόγια του μεγάλου Ίωνα Δραγούμη: «Ο καθένας πρέπει να φαντάζεται πως αυτός πρέπει να σώσει το έθνος του. Πρέπει να φαντάζομαι πως από μένα μόνον εξαρτάται η σωτηρία του έθνους. Να μην κοιτάζω τι κάνουν οι άλλοι και να φαντάζομαι πως εγώ έχω το μεγάλο χρέος της σωτηρίας».
Και προσθέτει: «Δουλεύω για τον ελληνισμό. Δουλεύοντας για τον Ελληνισμό δουλεύω για τον εαυτό μου. Γιατί μήπως είμαι εγώ διαφορετικός από τον ελληνισμό μου;».
Υστερόγραφο! Η Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από την Βουλή καθώς υπάρχει μια ασφαλής πλειοψηφία για την κύρωση της έπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος! Ενώ στα Σκόπια θα κάνουν δημοψήφισμα! Για ένα τόσο μεγάλο θέμα αποφασίζουν ερήμην του κυρίαρχου Λαού!!! Αυτή είναι η δημοκρατία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Επίκουρος καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας
Από το Μονάγρι ΛεμεσούΤα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->