Home » » Το εβδομαδιαίο χρονογράφημα δια χειρός Κώστα Μπιλίρη

Το εβδομαδιαίο χρονογράφημα δια χειρός Κώστα Μπιλίρη



Αναγνώστης του περιοδικού μας σχετικά με τα κείμενα του συνεργάτη μας Κώστα Μπιλίρη με ρώτησε.
-Πως είναι δυνατόν ένας τόσο καλός συγγραφέας να μην είναι τόσο γνωστός όπως θα έπρεπε στο Ελληνικό αναγνωστικό κοινό.
-Γιατί φίλε μου περίμενες ένας τόσο καλός συγγραφέας να γίνει γνωστός χωρίς την υποστήριξη «κυκλωμάτων» και να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο? Ναι φίλε μου για «πόλεμο» σου μιλάω…. Ο Κώστας Μπιλίρης  όμως δεν έχασε τον πόλεμο των ωραίων ιδεών. Ποτέ δεν θα ανταλλάξει το λυπηρό σήμερα με κάποιο αύριο που σου λένε το …χρώμα του! Ταξιδιώτης στο χρόνο, στις τέσσερις γωνιές του χάρτη, και μοναδικό δώρο ζωής το μυστικό της δημιουργίας του. Η πένα του θα είναι για πάντα λουσμένη από την συμπαντική λάμψη, που ξαναδημιούργησε τον κόσμο από την αρχή, φέρνοντας πίσω τον χαμένο μας παράδεισο!!!
 Συμβουλές και επαληθεύσεις 
του Κώστα Μπιλίρη
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΛΙΡΗΣ

«Κλωνάρι ανθισμένο ο έρωτας», λέει κάπου ένας ποιητής.
Ερωτευθείτε, αλλά μην υποταχθείτε. Οι μεγάλοι έρωτες είναι σαν τις κακές αρρώστιες. Κι αν ακόμη καταφέρεις να επιζήσεις , όλο και κάποιο κουσούρι θα σου μείνει. Κάποιος αναστεναγμός θα συνοδεύει τις πικρές σου αναμνήσεις.
Μη σταματάς να ελπίζεις, μην αποσύρεσαι από την προσπάθεια.
Ακούς κάποιον να σου λεει «Δεν πάει άλλο είμαι χαλασμένος ως το κόκαλο ».
- Ε και λοιπόν;    Υπάρχει και το μεδούλι. Ξαναχτίσε τη ζωή από κει που την άφησες, ή που σε άφησε. Αν δεν μπορείς να δημιουργείς εσύ, μάθε να σέβεσαι τις προσπάθειες των άλλων. Ιδίως όσων ζουν δίπλα σου συντροφικά.
Ο σύντροφος είναι χρήσιμος στη ζωή μας . Ακόμη και για να διαφωνούμε μαζί του.
Κανείς δεν θα μπορέσει να σε καταλάβει καλύτερα απ΄αυτόν που βρίσκεται δίπλα σου.
Μην προγραμματίζεις ποτέ  με το έτσι θέλω. Θα προκαλέσεις εναντίον σου το «έτσι δεν θέλω». Δεν αρκεί να έχεις καλή άποψη. Πρέπει να βρίσκεις και καλό τρόπο να την επιβάλεις.
Πρέπει να μπορούν και οι άλλοι να την εκτιμούν. Έστω να την ανέχονται.
Όταν ξέρεις τι πρέπει να γίνει, δεν σημαίνει πως μπορείς, ή πως θέλεις να το κάνεις. Όταν όμως ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, κάντο και μην αναλογισθείς, αν το θέλεις να γίνει.
Μην υπερηφανεύεσαι για όσα ξέρεις. Να ντρέπεσαι για όσα αγνοείς. Που συμβαίνει να είναι περισσότερα απ΄αυτά που γνωρίζεις.
Ευχάριστο  και χρήσιμο ενδεχομένως το επιθυμητό, αλλά να είναι και θεμιτό.
Άλλο νέος, άλλο φρέσκος. Κοίτα τι από τα δυο σε προτιμούν και τι θα επιλέξεις.
Μην προβάλεις συνεχώς τα προσόντα σου. Θα ξέρουν οι αντίπαλοί σου όταν χρειασθεί, τι να σου απομονώσουν. Δηλαδή που θα σε χτυπήσουν.
Όσο δίκαιο και να έχεις, πρέπει να αναγνωρίσεις στον αντίπαλό σου το δικαίωμα, να διεκδικεί και αυτός το δικό του.
Της φορτώνουμε όλα τα κακά. Της αποδίδουμε όλα τα δυσάρεστα. Της χρεώνουμε όλες τις στραβωμάρες μας. Τη λέμε κακιά, τυφλή, άδικη, παλιομπαμπέσα, αφιλότιμη και τόσα άλλα. Για την τύχη μας ο λόγος και οι χαρακτηρισμοί.
Παιδιά!  Αν δεν μπει το γκολ, δεν φταίει κάθε φορά η ατυχία. Ευθύνεται και η αστοχία.
Δηλαδή η έλλειψη ικανότητας, για να πούμε τα πράγματα με τ΄όνομά τους.
Περίοδος καλοκαιρινή. Ο τουρισμός σε φάση εκρηκτική. Τα ξενοδοχεία σε υπερφόρτωση. Και σε θέση άμυνας για την αυτοπροστασία τους
Καταφέραμε να θηρεύσουμε κάποιες δεσμευτικές συμβουλές και υποδείξεις προς τους κακομαθημένους πελάτες.
Φέρεστε ευγενικά στο προσωπικό. Πελάτες πλέον βρίσκουμε εύκολα. Προσωπικό για τέτοιους πελάτες, πολύ δύσκολα. Μην καθαρίζετε τα παπούτσια σας με τις πετσέτες. Εκτός αν τις έχετε κλέψει από άλλο ξενοδοχείο.
Αν έχετε απόλυτη ανάγκη από κάτι, καλέστε επειγόντως την καμαριέρα. Θα σας εξηγήσει ευγενικά, πως δεν πρόκειται να πάθετε τίποτα το σοβαρό, αν το στερηθείτε.
Αν έχετε τη συνήθεια να σβήνετε τ΄αποτσίγαρά σας στο φλιτζάνι του καφέ, ειδοποιείστε να σας φέρουν τον καφέ σας στο τασάκι των τσιγάρων.
Προσοχή και επιφυλακτικότητα στα Μέσα Μαζικής Υποδούλωσης. Κινδυνεύετε να χάσετε τον εαυτόν σας.
Γι΄αυτό αποφεύγετε να βλέπετε και ν΄ακούτε εκπομπές με εκθαμβωτικούς σταρ. Παραπληροφορείσθε, εκμαυλίζεστε και αλλοιώνεστε.
Οι σταρ υψώνονται πρότυπα και δημιουργούν σωρηδόν μιμητές. Σε λίγο καιρό χιλιάδες θεατές-ακροατές, θα μιλούν σαν αυτούς, θα συμπεριφέρονται σαν αυτούς, θα μορφάζουν σαν αυτούς, θα φιλούν σαν αυτούς, θα γελούν και θα καγχάζουν σαν αυτούς, θα βήχουν σαν αυτούς. Και χωρίς να έχουν κρυολογήσει.
Ξέρω χιλιοειπωμένα θα μου πείτε. Σκεφθείτε όμως και να μη τα λέγαμε. Κοιτάξτε λίγο και αυτές τις κοπελίτσες – γλάστρες των τηλεοπτικών εκπομπών. Η κάθε μια τους νιώθει κάτι λιγότερο από Μέρυλιν Μονρόε. Εμείς τους ευχόμαστε πορεία  δόξας.

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->