Home » » Επτά ερωτήματα ζητούν απαντήσεις

Επτά ερωτήματα ζητούν απαντήσεις


Άμεση Ανάλυση: 

Επτά ερωτήματα ζητούν απαντήσεις

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΡΛΑΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:anazhthsh-ag_2
Είναι προφανές ότι η τραγωδία στο Μάτι έχει αιτίες, οι οποίες ήδη διερευνώνται αλλά πάνω από όλα ευθύνες. Οι πλάτες και οι καρέκλες κάποιων καβαλάνε στην πλάτη τους ήδη τουλάχιστον 80 νεκρούς σε μια σπιθαμή γης.
Σε κάθε μεγάλη καταστροφή ανακαλύπτουμε την… «πυρίτιδα»  και την επιβεβλημένη ανάγκη να δράσουμε για να μην μας ξαναβρεί το κακό. Την επομένη μέρα καταστρώνουμε σχέδια επί χάρτου που «καίγονται» εύκολα και ήσυχα στην λήθη, στο βόλεμα, στην ανικανότητα και στον ωχαδελφισμό μιας πολιτείας αδύναμης να επιβάλει κανόνες και να προστατεύσει ζωές, περιουσίες αλλά και το περιβάλλον. Σχέδια, συστήματα και υπηρεσίες που δεν λειτουργούν και που σαπίζουν ανενεργές  σε υπόγεια ή σε ανάγεια εγκεφάλων αρμοδίων και ανεύθυνο-υπεύθυνων.
Έχουμε και λέμε :
1) Λειτουργεί και αν όχι γιατί το σύστημα  “Engage” ;
Για την ηλεκτρονική απεικόνιση των πυροσβεστικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα και των διαθέσιμων ποσοτήτων υγρού κατάσβεσης και ύδατος σε πραγματικό χρόνο.
2)Το σύστημα «Evita» υπάρχει ; 
Η εγκατάσταση του Συστήματος  Δημιουργίας Σχεδίου Εκκένωσης  με τη χρήση γεωγραφικών  και μετεωρολογικών παραμέτρων, της διάταξης των μετώπων της πυρκαγιάς, των διαθέσιμων οδικών προσβάσεων και άλλων παραμέτρων, το οποίο έχει τη δυνατότητα υπόδειξης δρομολογίων εκκένωσης,  αλλά και  υπόδειξης ασφαλών περιοχών.        
3)Έχει προβλεφθεί ή είναι σε λειτουργία η δυνατότητα αποστολής  SMS στους πολίτες οι οποίοι βρίσκονται στις υπό εκκένωση περιοχές ;  (με εντοπισμό τους μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας).
4) Είναι σε  χρήση το συστήματος AVL του Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ; Με τη μετάδοση εικόνας από το σημείο της πυρκαγιάς σε πραγματικό χρόνο μέσω καμερών σε πυροσβεστικά οχήματα κλπ. έτσι ώστε να υπάρχει εκτίμηση σε πραγματικό χρόνο όλων των παραμέτρων
5) Ενοποιήθηκαν τα επιχειρησιακά κέντρα ; Λειτουργεί  το 112 και ως αριθμός για αντίστοιχες έκτακτες καταστάσεις αλλά και ως επιχειρησιακό κέντρο;
6)Η ομάδα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» και οι 50 μοτοσυκλέτες του Πυροσβεστικού Σώματος,  για τον εντοπισμό των βέλτιστων διόδων στην πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και για τη βοήθεια προς τους πολίτες σε περίπτωση εκκένωσης είναι ενεργή και στελεχωμένη; 
7)Είναι αλήθεια ότι ο Αρχηγός αλλά και ο επιχειρησιακός Αρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος είναι  από Β. Ελλάδος χωρίς καμία εμπειρία , γνώση ή επιχειρησιακή τριβή με τον Νομό Αττικής; Και αν έτσι παίζει κάποιο ρόλο;
Εν αναμονή απαντήσεων…
===================================================
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, βρέθηκε σήμερα στις πυρόπληκτες περιοχές, όπου αντιμετώπισε τους πολίτες που έχασαν ανθρώπους και περιουσίες μέσα σε λίγα λεπτά από τη μανία της πυρκαγιάς.
«Μας αφήσατε μόνους μας, δεν υπήρχε κανείς», του είπε ένας πολίτης που στη συνέχεια ξέσπασε σε κλάματα. «Δεν μας έμεινε τίποτα», καήκαμε», συμπλήρωσε με δάκρυα στα μάτια μία κοπέλα και συνέχισε:
«Μας είπαν "βουτήξτε να σωθείτε". Πώς να βουτήξουν οι ηλικιωμένοι; Οι περισσότεροι δεν μπορούσαν καν να μπουν στη θάλασσα».
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε: «Θα ανοίξουμε τους δρόμους προς τη θάλασσα. Αυτά έγιναν, τώρα θα υπάρξει πρόσβαση στην παραλία. Ήταν εδώ οι βάρκες, οι βατραχάνθρωποι, το λιμενικό...», είπε ο κ. Καμμένος με έναν πολίτη να επεμβαίνει: «Δεν ήταν κανείς». «Δεν σε πιστεύω. Τα παιδιά σου ποιός τα έβγαλε;», είπε ο κ. Καμμένος με τον πολίτη να απαντά ξεσπώντας σε κλάματα: «Εγώ τα έβγαλα».

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->