Home » » ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ : Τους βρίσκουν αγκαλιασμένους...

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ : Τους βρίσκουν αγκαλιασμένους...



ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ
Τους βρισκουν αγκαλιασμενους... 
Να ξερουν οτι θα πεθανουν σε λιγο , και να προσπαθουν να κανουν τα παιδια τους να σταματησουν να κλαινε. Να ξερουν οτι θα καουν.. και να προσπαθουν απλα να κανουν τα παιδια τους να.. κοιμηθουν χωρις να πονεσουν. Και να ξερουν ηδη οτι δεν θα τα καταφερουν.
Οσοι έχετε παιδια, οσοι έχετε αγαπημενους κοιταξτε τους στα ματια και σκεφτειτε για 1 δευτερολεπτο αυτο το σφαχταγκαλιασμα.
Κοιταξα το πρωι τα παιδια μου οπως κοιμοντουσαν στα κρεβατια τους.
Δεν ειμαι δικαστης, δεν ειμαι ειδικος, δεν θα αποδωσω ευθυνες σε κανεναν, ομως μα το ΘΕΟ, αυτη την φορα θελω ΑΙΜΑ(πολιτικο), θελω υπευθυνους, θελω κρεμαλες (πολιτικες).
(Υγ:Το αιμα και οι κρεμαλες ειναι χαριν λογου και αφορουν την παραδειγματικη τιμωρια των υπευθυνων και των ανευθυνων ως οριζει ο νομος.) 
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΟΥΣΤΑΛΗΣ
Αλήθεια τι νόημα είχαν οι συσκέψεις του πρωθυπουργού με τους υπουργούς μπροστά στις κάμερες την ώρα που χάνονταν ζωές και περιουσίες ????

 Ως καθηγητης Μανατζμεντ δεν εχω γνωση οτι υπηρξε ποτε σοβαρη συσκεψη σε επιχειρηση η πολιτικη μπροστα σε καμερες. Πρωτον διοτι δεν υπαρχει κανενας λογος και δευτερον οι καμερες δεν επιτρεπουν την συγκεντρωση στην ουσια και την ελευθερια εκφρασης.  Αν καποιοι εχουν καποιο παρομοιο περιστατικο παγκοσμιως ας μου το πούνε να το μαθω διοτι δεν ειμαι παντογνωστης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ

Το μεγάλο τίμημα σε ανθρώπινες ζωές και υλικά αγαθά των πρόσφατων πυρκαγιών, ξαναεφερε στην επικαιροτητα τις ευθύνες όλων αυτών που αποτελούν το σύστημα προστασίας του πολίτη από φυσικές καταστροφές...
Ποιος ειναι ο ρόλος των ΟΤΑ, ποιος ηταν ο σχεδια
σμος πολιτικης προστασιας για πυρκαγια;;;; Δεν φανηκε να υπαρχει κατι τετοιο....
Οι ανθρωποι δεν ηξεραν τι να κανουν....
Στη χειροτερη περιπτωση τους ειπαν, στη Ραφηνα, να μην φυγουν απο τα σπιτια τους.....
Μια προχειροτητα φανηκε, ενας πανικος...ως συνηθως...Και κανενας πολιτικος να παει στα μερη αυτα για ηθικη στηριξη. Να ηταν καμμια παρελαση, η εκδηλωση.... Ολοι πρωτοι!!!!
Εστω και τωρα, χρειάζεται επανεξέταση το υπαρχον σχεδιο, αν υπαρχει,έτσι ώστε να βελτιωθεί κατά το δυνατόν η προστασία και η στήριξη όλων αυτών που κινδυνεύουν από τα φυσικά φαινόμενα
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΓΑΛΑΝΗ

Απουσία σχεδίου έκτακτης ανάγκης, αιφνιδιασμός κρατικού μηχανισμού...


Τον αιφνιδιασμό του κρατικού μηχανισμού και την απουσία σχεδίου έκτακτης ανάγκης θεωρούν εν ενεργεία και πρώην αξιωματικοί της Πυροσβεστικής ως τις βασικές αιτίες της τραγωδίας στο Μάτι. Κρατούν αποστάσεις από τις αναφορές κυβερνητικών αξιωματούχων περί οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών και αποσταθεροποίησης.
Η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην Καλλιτεχνούπολη χαρακτηρίζεται «μεγα-πυρκαγιά» καθώς ξέσπασε σε πευκοδάσος και ενώ στο σημείο έπνεαν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι. Το αποτέλεσμα ήταν σύντομα να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και σε διάστημα δύο ωρών οι φλόγες να φτάσουν στη θάλασσα. Επιπλέον, μεγάλος αριθμός πυροσβεστών καθώς και τα εναέρια μέσα επιχειρούσαν στην φωτιά της Κινέτας και επομένως υπήρξε καθυστερημένη ανταπόκριση στη νέα εστία της Ανατολικής Αττικής.
Παρ’ όλα αυτά έμπειροι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής εντοπίζουν απουσία σχεδίου έκτακτης ανάγκης με συνέπεια οι περισσότεροι από τους 49 επιβεβαιωμένους νεκρούς να χάσουν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να βρουν ασφαλές καταφύγιο μακριά από τη φωτιά. Επιρρίπτουν ευθύνες στην Πυροσβεστική, την Περιφέρεια και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που έχει την ευθύνη συντονισμού όλων των συναρμόδιων φορέων.
Επιπλέον, επισημαίνουν ότι η χθεσινή ήταν η πρώτη μέρα της αντιπυρικής περιόδου με δείκτη επικινδυνότητας 4 στην Αττική και  παρ΄όλα αυτά ο μηχανισμός έδειξε να αιφνιδιάζεται. «Είναι προφανές ότι η ανταπόκριση στη φωτιά στο Νταού Πεντέλης ήταν καθυστερημένη. Είχαν πάει όλες οι δυνάμεις στην Κινέτα και δεν περίμεναν ότι θα ξεσπάσει και δεύτερη πυρκαγιά στην Αττική» σχολιάζουν.
Σε ό,τι αφορά τις φήμες και τις εκτιμήσεις ότι χθεσινές πυρκαγιές αποτελούν οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι εν μέσω αντιπυρικής περιόδου δεν είναι ασυνήθιστο να εκδηλώνονται ακόμα και δέκα πυρκαγιές την ημέρα στην Αττική και επικαλούνται μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες η πυρκαγιά στην Κινέτα ξέσπασε από σπινθήρες στις κολώνες της ΔΕΗ.
Τα γεγονότα στο Μάτι ξυπνούν μνήμες των καταστροφικών πυρκαγιών του 2007 στην Ηλεία. Στελέχη της Πυροσβεστικής εντοπίζουν ορισμένες ομοιότητες μεταξύ των δύο πυρκαγιών (ισχυροί άνεμοι, πυκνή βλάστηση) ωστόσο, σημειώνουν ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου υπήρχαν ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αττική και επομένως τα επίπεδα υγρασίας ήταν υψηλά και δεν υπήρχαν συνθήκες ξηρασίας όπως στο παρελθόν. 


Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->