Home » » ΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΩΝ: Γιατί να το κρύψουμε

ΤΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΩΝ: Γιατί να το κρύψουμε


"Γιατί να το κρύψουμε" είναι ο τίτλος του χρονογραφήματος που μας έστειλε ο συνεργάτης μας Κώστας Μπιλίρης. Θα διαπιστώσετε και ΕΣΕΙΣ αγαπητοί μας αναγνώστες, ότι για μια ακόμη φορά ο Κώστας Μπιλίρης δεν κρύβει τίποτα. Ομιλεί  την γλώσσα της αλήθειας με τον γνωστό του τρόπο και τα λέει έξω από τα δόντια!!! Απολαύστε τον .... 


Γιατί να το κρύψουμε;


Σε πολλές μουσουλμανικές χώρες οι γυναίκες γίνονται όλο και περισσότερες στη Δημόσια Διοίκηση. Με άλλα λόγια οι γυναίκες καβάλησαν τους άνδρες.
Θα μου πεις! Τέτοια μουλάρια που είναι μερικοί…..
*Συζητούν δυο ηλικιωμένοι.
-Με το άλλο θέμα πως τα πας;
-Ποιο άλλο θέμα εννοείς;
-Το θέμα που κάνεις παιδιά. Έχεις;
-Παιδιά έχω. Θέμα δεν έχω.
* Μια ωραία και ευγενική πράξη του ανθρώπου, είναι η μετάνοια. Το υποστήριξαν οι πατέρες της εκκλησίας, το αποδεικνύει και η ζωή.
Προθάλαμος της μετάνοιας είναι φυσικά το παράπτωμα. Επομένως κάνε αμαρτίες και ψάξε για μετάνοιες. Ή τρέλανέ το στο αμάρτημα για να ευχαριστηθείς συγχώρηση.
Ένας μαχαραγιάς ισχυρίστηκε στην τηλεόραση της περιοχής του πως η μεγαλύτερη ευχαρίστηση προσφέρεται από την αμαρτία.
Με άλλα λόγια, τα λάθη υπάρχουν για να τα απολαμβάνουν  οι ηγέτες.
*Φίλος αναγνώστης της στήλης μου, ρωτάει τι γνώμη έχω για την απιστία.
Έχουν διενεργηθεί χιλιάδες έρευνες για την ερωτική απάτη και την απιστία. Εγώ θα καταθέσω μια λογοπαικτική απάντηση. Ο άντρας που αγάπησε τρελά τη γυναίκα του, θα την κερατώσει τρελότερα. Η πίστη εξασφαλίζει τη σιγουριά. Η απιστία προσφέρει την πιο γλυκιά αμφισβήτηση.
* Ένας άλλος αναγνώστης της στήλης μου ρωτάει σε τι διαφέρει  ο Χριστιανισμός από τον κομμουνισμό. Σε κάτι απλό. Ο χριστιανισμός διδάσκει, όποιος έχει δύο χιτώνες, να δίνει τον ένα σε κείνον που δεν έχει κανένα.  Ο κομμουνισμός παροτρύνει. Όποιος δεν έχει χιτώνα, ν΄αρπάζει από κείνον που έχει.
*Θα σας δώσω τώρα και μια αστυνομική είδηση. Έπιασαν επιτέλους τους τέσσερις μεγαλέμπορους ναρκωτικών. Και φυσικά τους τιμώρησαν παραδειγματικά. Τον έναν τον έκαναν νταντά. Του άλλου του τράβηξαν τ΄αυτιά. Και τα δύο, μα την Παναγία! Τον τρίτο τον έφτυσαν μπροστά στον κόσμο. Όσο για τον τέταρτο, του είπαν: Ου να χαθείς, δεν ντρέπεσαι κοτζάμ άντρας;
Αμ τι; Έτσι θα τους άφηναν;
*Μερικοί κακοποιοί στις Ηνωμένες Πολιτείες μετανόησαν για το παρελθόν τους και ζήτησαν άφεση αμαρτιών. Στη συνέχεια προσελήφθησαν από την αστυνομία, όπου πρόσφεραν σημαντικές υπηρεσίες.
Συμπέρασμα. Ένα κακό κρασί, μετατρέπεται σε άριστο ξίδι. Το φτηνό τομάρι γίνεται καλό ασκί. Από το φτηνό το κρέας παρασκευάζονται νόστιμα λουκάνικα.
      *Την περιέργειά του διατυπώνει κι ένας ακόμη φίλος. Με ρωτάει πως βλέπω και πως κρίνω τις δημογραφικές εξελίξεις στη χώρα μας. 
       Φως φανάρι αγαπητέ μου. Και δεν απαιτείται ιδιαίτερη προσπάθεια για να βγάλουμε συμπέρασμα.
       Σε λίγες δεκαετίες θα πλημμυρίσουν τα αστικά κέντρα από μετανάστες και τυχοδιώκτες. Μιλάμε για κάποια εκατομμύρια. Στη συνέχεια αυτοί θα απλωθούν στην επικράτεια. Θα καταλαμβάνουν σπίτια και διαμερίσματα. Θ΄αρπάζουν τα προϊόντα των αγροτών και το βιός των κτηνοτρόφων μας.
       Με επόμενο βήμα τους, θα απαιτήσουν αναγνώριση της γλώσσας τους τραγουδώντας αυτός ο τόπος  είναι δικός σας και δικός μας. Και θα επιβάλλονται, αρπάζοντας εδάφη, τρομοκρατώντας και σκοτώνοντας τους ντόπιους.
Και με τι όπλα, θα με ρωτήσει κάποιος. Τι νομίζετε; Η Τουρκία θα παραμείνει με δεμένα χέρια;

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->