Home » » Αυτόκλητοι σωτήρες Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Αυτόκλητοι σωτήρες Κων/νου Ηλ. Μήτσιου
Αυτόκλητοι σωτήρες
Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν από ασιτία, από τις έξυπνες βόμβες, τις ασθένειες, τα ναρκωτικά, τα ατυχήματα. Λαοί λιμοκτονούν, αξίες βυθίζονται στους βάλτους. Πολίτες του κόσμου που παρασυρθήκαμε από το σύγχρονο «τραγούδι των Σειρήνων», άβουλοι θεατές τραγικών καταστάσεων, σπεύσαμε να προσκυνήσουμε το Μαμμωνά και αφήσαμε σβηστά τα καντήλια των προσδοκιών και των ελπίδων μας.
Αποθηκεύσαμε τη σκέψη μας στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μας θάμπωσαν οι πολύχρωμες ακτίνες λέιζερ και βαδίζουμε τρεκλίζοντας στα κακοτράχαλα μονοπάτια της ασπλαχνίας. Βάλαμε οι Έλληνες στο χρονοντούλαπο την πολύτιμη πολιτιστική μας κληρονομιά και εγκαταλείψαμε την ιστορία μας στα χέρια των πλαστογράφων, για να αλλοιώσουν αναιδέστατα τη μορφή της και να διαστρεβλώσουν τα νοήματά της με σκοπιμότητα. Γευτήκαμε αρκετά τους καρπούς της παράνομης γνώσης, της φαρμακωμένης σκέψης μας και δροσιστήκαμε με τα δηλητηριασμένα νερά των συλλογισμών μας.
Έτσι τα τρεμάμενα άστρα των σκέψεών μας, των σκέψεων όλου του κόσμου, δεν μπόρεσαν να φωτίσουν τη ζωή. Τα φτωχά λόγια των σοφών και φιλοσόφων δεν κατόρθωσαν να αποδιώξουν την αγωνία και το φόβο. Οι αδύνατοι στοχασμοί των αρχόντων μας αποδείχτηκαν ανίκανοι να ξεριζώσουν το μίσος από τις καρδιές των ανθρώπων. Οι στρογγυλές τράπεζες δεν έλυσαν τα φλέγοντα προβλήματα της ανθρωπότητας.
Φαίνεται το έχει η μοίρα των λαών να αποζητούν μάταια σε δύσκολες εποχές σωτήρα. Και το πικρότερο να πέφτουν θύματα αυτόκλητων και αυτοχειροτόνητων σωτήρων. Διότι οι σωτήρες σήμερα δεν προσκαλούνται, αλλά έρχονται αυτόκλητοι για να επιβάλουν με βία και ιδιοτέλεια, με τανκς και σύγχρονους εξοπλισμούς, με υποσχέσεις και τεχνάσματα, τη σωτηρία μας. Αυτοανακηρύσσονται σωτήρες και επιπίπτουν να σώσουν τους λαούς.
Αυτόκλητοι και υστερόβουλοι σωτήρες, που ενσκήπτουν στο χωριό, στην πόλη, στο νομό, στο κράτος, στην κοινωνία, να μας βγάλουν από τα αδιέξοδα, να δώσουν περισσότερο φως – πυγολαμπίδες οι ίδιοι – στο λαό τον «καθήμενο εν σκότει», να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή φτώχεια.
Και ο κόσμος απογοητευμένος από τους «σωτήρες» του και πάντα προδομένος, στρέφει ικετευτικά το βλέμμα του στο δοκιμασμένο Σωτήρα, γιατί «ουκ έστιν εν άλλω ουδενί η σωτηρία».
kostasmitsios@yahoo.gr

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->