Home » » Ένα χρονογράφημα απ' τον Γιώργο Σμοκοβίτη: Οι… πρώτο-φοράδες είναι δυστυχώς πρωτο-μουλαράδες

Ένα χρονογράφημα απ' τον Γιώργο Σμοκοβίτη: Οι… πρώτο-φοράδες είναι δυστυχώς πρωτο-μουλαράδεςΟι… «πρώτο-φοράδες»
είναι δυστυχώς «πρωτο-μουλαράδες»
ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ


ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Το μουλάρι είναι ένα από τα τρία τετρασύλλαβα ζώα, που η Ρουμελιώτικη ντοπιολαλιά τα κάνει μονοσύλλαβα.
Γο-μά-ρι-ον = γμαρ
Μο-σχά-ρι-ον = μπσκάρ και Μου-λά-ρι-ον = μπλάρ.
Γνωστή και η φράση : "Ρε Μουλάρι"!!! Γνωστός και ο χαρακτηρισμός. γνωστό και το νόημα. Φανερή και η διάθεση για υποτίμηση.
Σε άλλες εποχές τα μουλάρια κυριαρχούσαν στις αγροτικές περιοχές, επειδή ήταν ακάματα στις γεωργικές εργασίες. Η μοίρα της Ελλάδας όμως τα υποχρέωσε το 1940 να μοιραστούν με τα φανταράκια μας τον αγώνα για τη λευτεριά. Να ντυθούν το δικαίωμα της πάλης για εθνική αξιοπρέπεια!!! Το χρονογράφημα του Γιώργου Σμοκοβίτη σε καμιά περίπτωση δεν επιδιώκει να θίξει τα συμπαθή τετράποδα που δόξασαν την Πατρίδαμας σε δύσκολες εποχές χωρίς να την καταστρέψουν!!! (Δ. Ζάχος)

Έχουμε μια που όσοι την στηρίζουν επαναλαμβάνουν συνεχώς ότι είναι, όπως η ίδια λέει, «μια Κυβέρνηση… για πρώτη φορά… αριστερή». Επομένως… «πρώτη φορά», «πρώτη φορά» οι κυβερνητικοί και φίλοι της… υποστηρίζω… ότι άξια θα ονομάζονται «πρωτο-φοράδες».
Επειδή όμως αυτό το… παρατσούκλι, ας πούμε… παραπέμπει στο ευγενές και όμορφο άλογο που είναι γένους θηλυκού από τη φύση του ΓΝΗΣΙΟ ονομαζόμενο… φοράδα και στον πληθυντικού «φοράδες» και ομοίως από τη φύση τους δεν μπορούν να… δηλώσουν… άλλο φύλο από αυτό της Φύσης μένουν… φοράδες όχι για πρώτη… φορά… αλλά αιωνίως... ΑΥΤΕΣ.
Έτσι, λοιπόν, οι… φοράδες… εκτός από… υιοθεσία τους από… γαϊδούρια αν χάσουν την επαφή με την από Φύση Μητέρα τους διατρέχουν μόνο τον κίνδυνο να… διασταυρωθούν, να «γονιμοποιηθούν» όχι από αρσενικά του ΙΔΙΟΥ είδους τους αλλά από… γαϊδάρους. Έτσι θα προκύψουν «μπασταρδεμένα γαϊδουράκια ή αλογάκια» τα γνωστά μας ως… «μούλοι» ή μουλάρια.
Έτσι, λοιπόν, όταν γεννήσει για… πρώτη φορά… η φοράδα ή η… γαϊδούρα… με σπέρμα αριστοκράτη ή λαϊκού επιβήτορα τα τέκνα της είναι… «πρωτομουλαράκια» δηλαδή για… πρώτη φορά ΜΠΑΣΤΑΡΔΑ ΤΗΣ, νοθευμένα, ούτε άλογα, ούτε γαϊδούρια, και επειδή είναι από τη φύση τους κι΄όχι μόνο κατά δήλωσή τους, αρσενικά μεν, αλλά…. ΝΟΘΑ, λέγονται… ως πρώτη γέννα… «πρωτομουλαράκια». Μουλάρια αλλά… για… πρώτη φορά… πρώτη γέννα….
Η κυβέρνησή μας δεν είναι γνήσια και ΜΟΝΟ σκέτη κυβέρνηση αλλά ΣΥΓ-κυβέρνηση δηλαδή ΜΑΖΙ με… άλλο… πολιτικό είδος και επομένως δεν είναι για… πρώτη φορά… «καθαρή» αριστερή κυβέρνηση… αλλά ΝΟΘΕΥΜΕΝΗ κυβέρνηση ως… ΣΥΓ-κυβέρνηση. Διαφορετικών όμως ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ δηλαδή ΝΟΘΑ κυβέρνηση. Και προκύπτει για… πρώτη φορά… όχι αριστερή αλλά ΣΥΓ-κυβέρνηση «δεξιοαριστερή» ή «αριστεροδεξιή», από την οποία ευλόγως… υποστηρίζω ότι τα γεννήματά της δεν είναι… γνήσιοι «πρωτοφοράδες»… αριστερής… αλλά νοθευμένης συγκυβέρνησης από όπου προκύπτουν μόνο νοθευμένοι… «πολιτικοί… πρωτοφοράδες», δυστυχώς. Από… νοθεία οι «πρωτοφοράδες» γίνονται πράγματι πρώτη φορά πολιτικά «πρωτομουλαράδες» μιας… «νέας»…. «Μουλαρικής Πολιτικής» γεννήματα από συγκυβέρνηση ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ.
Στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ, βεβαίως, και με… δημοκρατικές διαδικασίες μεν, αλλά όπως λένε ουδείς εγεννήθη δια… Παρθενογεννήσεως, άλλοι γνήσιοι κι’ άλλοι… νόθοι. Είτε πολλές φορές είτε ως… «πρωτοφοράδες» στη… διασταύρωσή τους με άλλο… είδος «ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Μορφής». Τώρα, βέβαια, στη Φύση τα βλέπεις, τα ξεχωρίζεις είναι «διακριτά» τα… χαρακτηριστικά ποία η… «φορβάς» ποιος ο… «όνος» ή γαϊδούρι, αλλά στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ άντε να βρεις ποιος είναι ποιος. Κατά… μεταφορικό λεκτικό σχήμα πολιτικής κριτικής βεβαίως, που προκύπτει από… διασταύρωση – αγκαλιές – συνεύρεση – συγκυβέρνηση – αριστεροδεξιάς ή δεξιοαριστεράς και για πρώτη φορά… αδιαλείπτως ψευδόμενη ως… ΜΟΝΟ… αριστερή Κυβέρνηση… Γι’ αυτό ο κόσμος στην… Πολιτική ενός… «νέου», που τελείωσε το… «παληό»… μπερδεύεται.
Άλλωστε το σήμα στην Αμερική Κομμάτων είναι…. «Γάϊδαρος» για ένα «Ελέφας» για το άλλο, εδώ μισό – μισό «Γαϊδαρος - Φοράδα» κατά την Αρχαιοελληνική ρίζα μας «Κένταυρος» πότε «Γαϊδούρι» πότε «Άλογο» βγάλε άκρη καθαρότητας συμπεριφορών και συνέπειας στην «πρωτομουλαρική πολιτική» τέτοιων… χαρακτηριστικών μιας πολιτικής νοθείας. Και δυστυχώς ΕΠΙΒΟΛΗ αποφάσεων ενός 20% εναντίον του υπολοίπου 80% ΛΑΟΥ ως… Δημοκρατία…
Υ.Γ.: Εκτός χρονογραφήματος: Ο εύλογος ισχυρισμός μου ότι τον Δήμαρχο τον έδειραν οι... Φίλοι του Σαββίδη. Διότι ΑΥΤΟΙ οι ΙΔΙΟΙ δεν άγγιξαν καθόλου τον «λαϊκό… κεφαλαιούχο» όταν με τα… κουμπούρια του μπήκε σε ολόκληρο… γήπεδο για να εξευτελίσει ΟΛΗ τη Θεσσαλονίκη «έτσι θέλει και γουστάρει» με το πιστόλι…. έτοιμο… και ΟΥΔΕΙΣ «εκουνήθη» από τους χιλιάδες… θεατές. Όπως ακριβώς και ο… αργότερον Πρόεδρος ΟΛΩΝ όταν ο… Ηλίας έδερνε τη… Λιάνα και ΑΤΑΡΑΧΟΣ παρακολουθούσε. Κρίνω ότι ΑΝ η… Λιάνα έδερνε τον… Ηλία θα «εταράσσετο» από… ένα παντελώς Αφύσικο Γεγονός «θήλυ να… δέρνει άρρεν τηλεοπτικά». Κατ’ αναλογίαν «ήταν δίκαιο… έγινε πράξη…» και επιδοκιμάζει ατάραχος ως «εκ Φύσεως κανονικότητα» την υιοθεσία από ΟΜΟφυλα ζεύγη ανυπεράσπιστων ΜΩΡΩΝ και ουδόλως αντέδρασε, ως Πρόεδρος ΟΛΩΝ.
«Πρωτομουλαρικές συμπεριφορές» σε άπαν το…. Βασίλειο για… πρώτη φορά… όντως και με… «δημοκρατικές διαδικασίες…».-

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->