Home » » Ελληνική οικογένεια Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Ελληνική οικογένεια Κων/νου Ηλ. ΜήτσιουΕλληνική οικογένεια
Κων/νου Ηλ. Μήτσιου


Ο υπερκαταναλωτισμός, ο αθεϊσμός, ο προοδευτισμός, ο υλιστικός άνεμος που πνέει παντού, οι χιλιάδες τερμίτες, ένας απαίσιος μιθριδατισμός, υπονομεύουν και υποσκάπτουν δίχως έλεος την ανθρώπινη προσωπικότητα, το θεσμό της οικογένειας, την κοινωνία μας. Έτσι, η ιερότητα της οικογένειας έχει καταλυθεί, η μορφή της έχει ραγίσει και από τα ανοίγματα που δημιουργήθηκαν παρουσιάζεται μια οδυνηρή διαρροή θερμότητας, τρυφερότητας, αλληλεγγύης, συντροφικότητας.
Ο κόσμος γέμισε από ανθρώπους μοναχικούς και παγωμένους. Και μέσα από αυτήν την τραγική μοναξιά, τη μοναξιά των κλεισμένων, των χαμένων ουρανών, ξεπήδησε το πικρό νερό της αγωνίας μας. Γι’ αυτό είναι ανάγκη πέραν των μηνυμάτων, των κομματικών προγραμμάτων και εξαγγελιών να σκύψουν περισσότερο οι αρμόδιοι στο πρόβλημα της ελληνικής οικογένειας, να επισημάνουν τα αίτια, να διαπιστώσουν την κατάσταση και να πάρουν δραστικά μέτρα.
Είναι ανάγκη να προστατεύσει το κράτος την πολύτεκνη οικογένεια, να δοθούν κίνητρα, να διαφωτισθούν οι γονείς για το ρόλο τους, να γίνει η οικογένεια χριστιανική, ευτυχισμένη, «κατ’ οίκον Εκκλησία». Είναι καιρός να αντιληφθούμε ότι η έλλειψη επικοινωνίας με τα παιδιά μας, οικογενειακής θαλπωρής, αγάπης και χριστιανικής διαπαιδαγώγησης προκάλεσαν τη σημερινή κακοδαιμονία, την επαναστατικότητα των νέων μας και την έξαρση των ναρκωτικών.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κοινωνία μας θα αναπλαστεί μόνο όταν εξυγιανθούν τα κύτταρά της με τη δημιουργία αληθινών, ελληνικών, χριστιανικών οικογενειών. Οι Έλληνες ορθόδοξοι οικογενειάρχες έχουν, την κρίσιμη αυτή εποχή, αποστολή να φτιάξουν οικογένεια, την οποία να θερμαίνει η πίστη στο Χριστό, να τη ζωογονεί το Ευαγγέλιο, να την αγιάζει ο τακτικός εκκλησιασμός, να τη φλογίζει ο ιερός πόθος, να τη διέπει η αγάπη, η θυσία των μελών της και να ακτινοβολεί σεβασμό στις αιώνιες ελληνορθόδοξες αξίες.
kostasmitsios@yahoo.gr

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->