Home » » Το ταξίδι της ζωής μου Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της Νίνας Διακοβασίλη

Το ταξίδι της ζωής μου Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της Νίνας Διακοβασίλη


«Το ταξίδι της ζωής μου»
Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής της Νίνας Διακοβασίλη
13 – 15 Απριλίου 2018, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Π. Φαλήρου «Φλοίσβος»
( Λεωφ. Ποσειδώνος έναντι πλατείας Π. Φαλήρου )


Ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης με την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος & Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Βίκυ Ανδρικοπούλου, σας προσκαλούν στα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης ζωγραφικής της Νίνας Διακοβασίλη, με τίτλο : «Το ταξίδι της ζωής μου » το Σάββατο 14 Απριλίου 2018, και ώρα 19:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΦΛΟΙΣΒΟΣ.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος.

Βιογραφικό της ζωγράφου:
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Είναι έγγαμος, μητέρα ενός άρρενος τέκνου. Τελειόφοιτος του τότε Γυμνασίου Θηλέων Καλλιθέας και σε ηλικία που ο νεαρός γιος «άνοιξε τα φτερά του» για ν’ ακολουθήσει τη στρατιωτική του καριέρα, θέλησε όλη την ψυχική της δύναμη και ενέργεια, να τη διοχετεύσει στο κρυφό πάθος της ζωής της, τη ζωγραφική. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην ABC École de Paris (έδρα Αθήνας) και ακολούθησε μια μακρά καλλιτεχνική πορεία στην τέχνη, κάνοντας ατομικές εκθέσεις ανά διετία, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε δεκάδες ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως Βουλγαρία (Πλέβεν), Μπολόνια Ιταλίας, Παρίσι, Βιέννη κλπ.
Έργα της βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές και ως προσωπικές δωρεές σε αρκετούς δημόσιους φορείς, όπως: «Κολοκοτρώνης» στο Δημαρχείο Καλλιθέας, «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» στον Δήμο Σπάρτης, «Ίκαρος – το πρώτο πέταγμα» στη Σχολή Ικάρων κά. Δουλεύοντας με λάδια, αντλεί έμπνευση από την ελληνική μυθολογία και ιστορία, τη θρησκεία και τη λογοτεχνία, από τη φύση, καθώς και από οτιδήποτε άλλο «μιλήσει» στο συναίσθημά της. Τα έργα της, μικρών και μεγάλων διαστάσεων, απεικονίζουν πορτραίτα ιστορικών και σύγχρονων μορφών, σκηνές της ελληνικής μυθολογίας και ιστορίας, θρησκευτικές μορφές και σκηνές από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη, προσωπογραφίες, τοπιογραφίες, θαλασσογραφίες, νεκρές φύσεις κ.ά. Παράλληλα έχει εικονογραφήσει τέσσερα παιδικά βιβλία.
Βραβεύτηκε από τον Φ.Σ. Παρνασσός για το έργο της «Ο Μυστικός Δείπνος», από τον Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών για την προσφορά της στα κοινά και την τέχνη, δύο φορές από τον Όμιλο UNESCO ΤΛΕΕ, δύο φορές από το Παγκόσμιο Φιλοσοφικό Φόρουμ (W.P.F), όπου και έλαβε ιδιαίτερη τιμή ως «Πολίτης του Κόσμου», από την 110 Πτέρυγα Μάχης στην Λάρισα για ευγενική δωρεά έργων της, από τον Δήμο Σπάρτης με τιμητική πλακέτα για την αποκατάσταση του μνημείου του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου μετά τον βανδαλισμό του.
Έχει διακριθεί ως μέλος του Ομίλου για την UNESCO ΤΛΕΕ για την εργατικότητα, τη δοτικότητα και το ήθος της και τα στοιχεία αυτά την οδήγησαν στη θέση της Προέδρου που κατέχει ως σήμερα.

INFO:
Διάρκεια έκθεσης: 13 - 15 Απριλίου 2018
Ώρες λειτουργίας: : Παρασκευή 13/04 : 17:30 – 21:00
Σάββατο 14 και Κυριακή 15/04 :11:00 – 14:00 και 17:30 – 21:00
Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Π. Φαλήρου «Φλοίσβος»
Διεύθυνση: Λεωφ. Ποσειδώνος έναντι πλατείας Π. Φαλήρου
Εγκαίνια: Σάββατο 14 Απριλίου 2018 και ώρα 19:30
Είσοδος ελεύθερη

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->