Home » » Κατασκήνωση μεταναστών η Ελλάδα Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Κατασκήνωση μεταναστών η Ελλάδα Κων/νου Ηλ. ΜήτσιουΚατασκήνωση μεταναστών η Ελλάδα
Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Εκατομμύρια μετανάστες, με και χωρίς όνομα, ενδημούν στη χώρα μας και ο αριθμός τους αυξάνεται καθημερινώς με αποτέλεσμα το επίσημο κράτος να μη γνωρίζει τον ακριβή αριθμό τους. Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα είναι προφανής η έλλειψη ολοκληρωμένης πολιτικής για τη διαχείριση της μετανάστευσης και η αύξηση της πίεσης για αλλαγές σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας που φέρνουν αντιδράσεις και προκαλούν φόβους.
Εν μέσω της παντοειδούς κρίσεως που διερχόμαστε ως λαός και της οικονομικής δυσπραγίας, της λιτότητας και της ανεργίας, είναι αδύνατον να βρουν εργασία οι λιμοκτονούντες μετανάστες και μοιραίως εκτρέπονται, συνεργούντων και ορισμένων Ελλήνων, σε έκνομες ενέργειες. Έτσι το μεταναστευτικό έχει πάρει στην πατρίδα μας εκρηκτικές διαστάσεις, καθότι δεν υπάρχουν υποδομές περίθαλψης, στέγασης, εργασίας και υγιεινής. Η Ευρώπη άφησε, υποκριτικά, την Ελλάδα να γίνει μια απέραντη, θλιβερή κατασκήνωση μεταναστών.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση καλείται η κυβέρνηση να δώσει επειγόντως λύση δουλεύοντας μαζί, σε συνεργασία με την αγορά και την οργανωμένη κοινωνία των πολιτών, χωρίς να αφήσει την πρωτοβουλία κινήσεων στους λαθρομετανάστες και στους «συνοδούς» τους. Κάθε ολιγωρία – το άκρον άωτον της ανευθυνότητας – συνεπάγεται κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών, την ευνομία, την εθνική άμυνα, την οικονομική δραστηριότητα (οργανωμένο λαθρεμπόριο ανθρώπων, εκμαυλιστική μαύρη αγορά), τη δυσφήμηση της χώρας μας.
Μπορεί να είμαστε χριστιανικό κράτος με παράδοση στη φιλοξενία και ευαισθησίες, αλλά η «ευαισθησία» δεν μπορεί να αποτελεί «άλλοθι» κανενός για την κατάργηση του κράτους. Είναι αποστομωτική η παρατήρηση του καθηγητή Μάνφρεντ Νόβακ, της αποστολής του ΟΗΕ για τους μετανάστες στη χώρα μας, ότι «Η Ελλάδα δέχτηκε το 90% των παράτυπων μεταναστών της Ευρώπης», γι’ αυτό και υπέδειξε ότι «πρέπει να γίνει μια δίκαιη κατανομή των βαρών στα κράτη-μέλη».
kostasmitsios@yahoo.gr

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->