Home » » Μηνύματα από την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Μηνύματα από την Κυριακή της ΟρθοδοξίαςΜηνύματα από την Κυριακή της Ορθοδοξίας
Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Τα άτομα, οι πολίτες, οι άνθρωποι όπου γης, καθοδηγούνται έμμεσα, μεθοδικά και επιδέξια να σκέφτονται μονάχα το καθημερινό, ατομικό, υλικό συμφέρον τους (όπως τους υποβάλλεται να το βλέπουν), χωρίς έγνοια για το συνάνθρωπο, για το αύριο, για το πνεύμα, τις αξίες, το Θεό. Η διαρκής και μοναδική αυτή μέριμνα αλλοτριώνει τον άνθρωπο, τον αποπροσανατολίζει και τον αποξενώνει από τη θεϊκή του ουσία, αλλά εξασφαλίζει στους κρατούντες το πλεονέκτημα να άρχουν χωρίς ουσιαστική αντίδραση.
Ένα, λοιπόν, από τα πιο αποτελεσματικά μέσα για την αδρανοποίηση των λαϊκών μαζών ήταν και παραμένει η πενία, η φτώχεια, η εξαθλίωση, η οικονομική δυσπραγία. Βέβαια, το νόμισμα έχον και την άλλην όψη τα υλικά αγαθά, χρησιμοποίησαν και αυτόν τον τρόπο μέχρι πρότινος αποτελεσματικά. Όχι στέρηση, αλλά θεαματική αφθονία, που εξασφαλίζει την απολιτικοποίηση του όχλου, την εξουδετέρωση των μαζών. Έτσι, συνέλληνες, χάνουμε την ελπίδα μας, την πίστη μας στο αύριο της πατρίδας μας, στο Θεό. Και αυτό ανοίγει διάπλατα την «κερκόπορτα» του Ελληνισμού. Η πρώτη Κυριακή της Μ. Τεσσαρακοστής, της Ορθοδοξίας, μάς εφοδιάζει με μηνύματα εγρήγορσης και αντίστασης.
Ο Ελληνισμός έρχεται από πολύ μακριά και δεν μπορεί να αφανιστεί, να σβήσει. Αυτό διεκήρυξε ο Γάλλος λογοτέχνης Ζαν Ρισπέν: «Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας, η προσφορά του στον πλανήτη μας». Πώς είναι επομένως δυνατόν, συνέλληνες χριστιανοί, να σιωπήσουμε από δειλία ή ολιγωρία μπροστά στην ιταμή πρόκληση των υβριστών του Χριστού μας, των αγίων και ηρώων της πατρίδας μας; Πώς να δεχθούμε την κατάργηση της νηστείας, της αργίας της Κυριακής, των εθνικών μας επετείων και παρελάσεων, της ιστορίας, της σημαίας, του εθνικού μας ύμνου; Πώς να ξεχάσουμε τη γλώσσα μας, τις παραδόσεις μας, τον πολιτισμό, τους εθνικούς μας αγώνες, το αίμα των μαρτύρων και των ηρώων; Πώς να μείνουμε απαθείς μπροστά στη βεβήλωση των μνημείων, των αγίων εικόνων και των εθνικών μας συμβόλων; Πώς να αποσχηματίσουμε τους ιερείς μας (ακούστηκε και αυτό) βγάζοντας το τιμημένο ράσο τους ή να καταργήσουμε τη θρησκευτική και εθνική διαπαιδαγώγηση των νέων μας;
Είναι επιτακτική ανάγκη, συνέλληνες ορθόδοξοι χριστιανοί, να αποτελέσουμε τροχοπέδη και να αντισταθούμε στα άνομα σχέδια των ποικιλώνυμων εχθρών της πατρίδας μας. Και αυτό δεν αποτελεί κινδυνολογία ή αλόγιστο σοβινισμό, στενόκαρδη αντίληψη, στείρα προγονοπληξία και περιφρόνηση της εθνικής και θρησκευτικής παράδοσης άλλων λαών. Δε σημαίνει όμως και παθητική υποταγή ή απεμπόληση της πλούσιας κληρονομιάς μας.

kostasmitsios@yahoo.gr

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->