Home » » Έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Ζιάκα στο Χώρο Τέχνης ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ

Έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Ζιάκα στο Χώρο Τέχνης ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ


                         

Έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Ζιάκα
στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής
  
Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2018 και ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια  της έκθεσης ζωγραφικής της Μαρίας Ζιάκα, με τίτλο «Atramentum», στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ». Η ενότητα αυτή αποτελείται από  έργα ζωγραφισμένα με κάρβουνο και ακρυλικά, κυρίως σε χαρτί.

Η Μαρία Ζιάκα σπούδασε ζωγραφική στην Accademia di Belle Arti στην Φλωρεντία και συνέχισε τις σπουδές της στη ζωγραφική και χαρακτική στις σχολές Byam Shaw και City and Guilds of London Art School και διακοσμητική στο HammersmithChelsea στο Λονδίνο. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών και έχει τιμηθεί δύο φορές με το Α΄ Βραβείο από τη Στέγη Καλών Τεχνών και Γραμμάτων για τη χαρακτική. Έχει οργανώσει πλήθος ατομικών εκθέσεων και έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα, στις Πινακοθήκες των Δήμων Ρόδου, Θεσσαλονίκης και Αγίας Παρασκευής, στο Υπουργείο Πολιτισμού, στο Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνης, στην Πινακοθήκη Κανακάκη, στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Ακολουθεί κείμενο της αρχαιολόγου και κρητικού τέχνης Βιβής Βασιλοπούλου, για το έργο «Atramentum»* της Μαρίας Ζιάκα:
«Ιστορικά, η Τέχνη και το μαύρο έχουν γνωρίσει ένα πρώιμο αρχετυπικό ειδύλλιο, που δεν ξεπεράστηκε ποτέ, παρά τις υφέσεις στη σχέση τους και τις κτητικές επιδρομές των άλλων χρωμάτων. Η Τέχνη ποντάρει πολύ στο μαύρο, το οποίο μπορεί να μην ανήκει στο φάσμα των χρωμάτων, όπως το όρισε η παράδοση και ο Νεύτων, αλλά ήταν πάντα ένας δυνατός «παίχτης» στην παλέτα των ζωγράφων. Το μαύρο έλκει δημιουργικά, όπως η μελαγχολία και η ετυμολογία της, κάθε καλλιτέχνη που σκέπτεται με το πινέλο. Η Μαρία Ζιάκα σχεδιάζει και αναπλάθει μ’ αυτό τον δικό της κόσμο, έναν ιδιότυπο οικισμό για το πνεύμα των αντιθέσεων που τονίζουν τις διαφορές, ενώ υπογράφουν μια νέα συνθήκη συμβίωσης. Ένα παράθυρο αντίστασης στα συμπαγή στερεότυπα, καταδεικνύει αυτή η ενότητα. Μια διακήρυξη για το δικαίωμα στη συνύπαρξη των αντιθέτων. Η πόλωση ανήκει στις παρενέργειες. Η Μαρία Ζιάκα προσδίδει, από την πλευρά της στο μαύρο το κύρος που του ανήκει και στο άσπρο τη δύναμη που δικαιούται και διαθέτει.
* Atramentum : μαύρο κατά την αρχαιότητα, αναφέρεται αρχικά από τον Πλίνιο».Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Απρίλιου 2018 στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής.


Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->