Home » » Γυμνό εικαστικό στοιχείο τριών εμπνευσμένων δημιουργών

Γυμνό εικαστικό στοιχείο τριών εμπνευσμένων δημιουργώνΕνθουσίασε το γυμνό εικαστικό στοιχείο  τριών εμπνευσμένων
δημιουργών στο χώρο του πρώην Δημαρχείου Υμηττού.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν με τις εικαστικές καταθέσεις οι  δημιουργοί  Μαριλένα Φωκά, Θάλεια Μαγδαληνού και Θάλεια-Βαρβάρα Τρανταλίδου στην ομαδική έκθεση που διοργανώθηκε από την Ένωση Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης με την υποστήριξη του Δήμου Δάφνης -Υμηττού στο χώρο του παλιού Δημαρχείου Υμηττού.
Κάθε μία με διαφορετικό και ξεχωριστό τρόπο απέδωσαν ποικίλες διαστάσεις του γυμνού στοιχείου αποκαλύπτοντας την πολυκύμαντη εικαστική  δυνατότητα τους 

Ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος  Πετμεζάς που συμμετείχε στην έκθεση με το βραβευμένο έργο του ‘’Twins’’ και προλόγισε την έκθεση επεσήμανε μεταξύ άλλων:
‘’Οι συλλήψεις αδιάσπαστα εκδηλώνουν την αφοσίωση  των δημιουργών στην ιδεατή ισορροπία της αισθητικής περιήγησης. Η αυθεντικότητα των χαρακτηριστικών αποτυπώσεων με συμβολική σύζευξη εκφράζει  ευθύβολα μια πηγαία παραστατική διαβάθμιση .Με  ανεξάντλητη αρμονία ρυθμών σε συνδυασμό με τη ιδανική φορμαλιστική αναφορά  αναγάγουν τις  σχηματικές οσμώσεις  με συνέπεια  στη σφαίρα  ολοκλήρωσης και της  αφομοιωτικής οντότητας .Η επικοινωνία τους με το κοινό εξελίσσεται σε οικεία συνομιλία που κοινωνεί μια διαδικασία με αυθόρμητες εντάσεις, ευρηματικές κινήσεις και στέρεες απεικονίσεις.

Η κατασκευαστική αλήθεια των πινάκων συνίσταται από ιδιότυπα συμπλέγματα με στιλιστικές διαστάσεις  των υλικών . Περιγράφουν  συνειρμούς με αβρότητα ενώ προσημαίνουν καταστάσεις μέσα από διακυμάνσεις που ιχνηλατούν τη περιδιάβαση αλλά και τη παρέμβαση. Με ακατάβλητη γοητεία η φλόγα της τεχνικής τους αποτελεί ειδική περίπτωση για μια ενδότερη ανάλυση και για μια ενδοσκοπική μελέτη.
Έργο της Θάλειας-Βαρβάρας Τρανταλίδου

Ο θεατής ανακαλύπτει βαθμιαία το μεγαλείο της δυναμικότητας στις τυπώσεις ,την εντρύφηση που διαγράφεται και ενσαρκώνεται, δικαιώνοντας με διακριτικότητα την πλαστικότητα στις γραμμές.  Αντιμετωπίζουν τη φορμαρισμένη υφή προσδίδοντας της μορφική ανάπλαση με ιδεογράμματα απέναντι στο παιχνίδισμα της σκιάς.’’Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->