Home » » Ο ζωγράφος Νικόλας Κληρονόμος στο artville.

Ο ζωγράφος Νικόλας Κληρονόμος στο artville.


Ο ζωγράφος Νικόλας Κληρονόμος στο artville.

      Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 στις 6.30 μμ. στο artville Ιάσονος 5, Γλυφάδα, ο ζωγράφος και σκηνογράφος Νικόλας Κληρονόμος θα μιλήσει για την καλλιτεχνική του δημιουργία. 
ΜΑΡΑΗ ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ

Την επιμέλεια και την παρουσίαση του ζωγράφου έχει αναλάβει η ιστορικός της τέχνης Μαράη Γεωργούση.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ: Γνωστός και καταξιωμένος ζωγράφος με πλούσιο έργο, αλλά και γενικότερα πολυεκφραστικός, μέσα από τα αναρίθμητα παρακλάδια του μαγικού δέντρου, που ονομάζεται Τέχνη. 
      Ο Ζωγράφος- Σκηνογράφος Νικόλας Κληρονόμος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Εισήχθη και απεφοίτησε με υποτροφία του ΙΚΥ από την Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών από το εργαστήριο του Π. Τέτση. Πτυχίο Ζωγραφικής μετά βραβείου και επαίνων. Εξειδίκευση στη Σκηνογραφία με βραβείο σκηνικού ’80 και πλήρης κύκλος Θεωρητικών, 1975-1980.
      Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Meisterschϋler, H.D.K. Bερολίνου με υποτροφία Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών, κληροδότημα Μίκας Σκουζέ.
Πτυχίο Αρμονίας από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών, 1980.
      Διδακτορικό δίπλωμα σε αντικατάσταση καλλιτεχνικού έργου - μεταπτυχιακού διπλώματος - εκπαιδευτικού έργου, από Υπουργείο Παιδείας (ITE) καθώς και διακρίσεις, όπως έπαθλο Περικλή Βυζάντιου, τρίχρονη μεταπτυχιακή υποτροφία ΙΚΥ, επιλογή σε διαγωνισμό της UNESCO ως ελληνική συμμετοχή της Ελλάδας σε διεθνή διαγωνισμό στο Παρίσι.

      Πλούσιο καλλιτεχνικό έργο με 28 ατομικές εκθέσεις και περισσότερες από 90 συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με αναφορές σε αυτό από σημαντικούς Ιστορικούς και Κριτικούς της Τέχνης, καθώς και εξειδικευμένους δημοσιογράφους εικαστικών στα ΜΜΕ.
Το 2003 συναντά τον Μίκη Θεοδωράκη και δημιουργεί σειρά έργων που σχετίζονται με τα πρώτα 18 χρόνια του συνθέτη και αποτελούν συλλεκτική ενότητα με τίτλο “ Τα παιδικά του χρόνια… ένα ταξίδι”

      Εκπαιδευτικό έργο στην ιδιωτική και τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 1985.
Σχεδιασμός σκηνικών, κοστουμιών, φωτισμών για θεατρικές παραστάσεις με πρόσφατες συνεργασίες με το Ίδρυμα Τεχνών Β.&Μ Θεοχαράκη, καθώς και το σχεδιασμό λογοτεχνικών, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών εντύπων όπως και καλλιτεχνικών αντικειμένων ως επιχειρηματικά - καλλιτεχνικά δώρα.


      Έργα του υπάρχουν σε Δημόσιες και Ιδιωτικές συλλογές, Πινακοθήκες, Μουσεία, Ιδρύματα και στη Βουλή των Ελλήνων. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
artville Ιάσονος 5, Γλυφάδα - ΔΕΥΤΕΡΑ 15-1-2018 ώρα 18.30

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->