Home » » ΤΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΩΝ: Γρίπη...δια χειρός Κώστα Μπιλίρη

ΤΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ ΤΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΩΝ: Γρίπη...δια χειρός Κώστα Μπιλίρη


                                                 Γρίπη
του Κώστα Μπιλίρη 

Αψού και νάτο, αψού και νάτο! Το συνάχι πανάθεμά το.
Γκουχ και νάτη, γκουχ και νάτη, που να την πάρει και να τη σηκώσει. Να τη σηκώσει και να μας απαλλάξει.
Γρίπη! Λέξη ρωσική. Από κει την κολλήσαμε όλοι οι γύρω-γύρω λαοί. Εννοώ τη λέξη. Όσο για την ίωση, την κολλάς από κει που δεν το περιμένεις.
Στα ρωσικά σημαίνει βραχνάδα. Για μερικούς Σλάβους έχει και την ερμηνεία του πυρετού.
Συνήθως αυτά πάνε μαζί. Πυρετός και βράχνιασμα. Όπως ΣΥΡΙΖΑ και εξαπάτηση,  Τσακαλώτος και εξαθλίωση.
Γρίπη! Η ρημάδα μάς ρημάζει και μας κατσιάζει.
Α! Κοίτα τι θυμήθηκα! Γρίπη αποκαλεί ο Νικήτας ο γείτονάς μου την κουνιάδα του τη γλωσσού. Την πεθερά του τη λέει αρρώστεια. Τον πεθερό του πονοκέφαλο.
Τούτη η γρίπη που πλακώνει τα τελευταία χρόνια είναι αρρώστεια με βραχνάδα, με ιό, με πυρετό, με βήχα, με πεθερό. Συγνώμη, με πονοκέφαλο. Και άντε να τα κουμαντάρεις.
Κάτι συμπτώματα εντελώς παλαβά. Στάζουν τα ρουθούνια σου! Βήχεις και ξεκολλούν τα σωθικά σου! Βουίζουν τ΄αυτιά σου, κλαίνε τα μάτια σου. Κι αν δεν προσέξεις μπορεί να κλαίνε και για σένα. Της γρίπης τα συμπτώματα, δημιουργούν και πτώματα. Όλη την ώρα γκουχ και γκουχ.
Απ΄το πρωί ως το βράδυ συναχοξεσπάσματα. Τι να σου κάνει το χαρτομάνδηλο; Θέλεις δυο πετσέτες φαγητού να σκουπίζεσαι. Σα νάχεις χαλασμένη την παροχή υδροδότησης.
Σα να έσπασε σωλήνα νερού μες στα ρουθούνια σου. Ντρέπεσαι να κοιταχτείς και στον καθρέφτη. Κοιτάς τη μύτη σου και λες: τώρα αυτή είναι η μύτη μου ή καμιά πιπεριά Φλωρίνης;
Κακό βάσανο πανάθεμά το. Κακό και ενοχλητικό. Πέφτεις για ύπνο και βουνό η δυσφορά. Σα νάπεσε πάνω σου ταφόπλακα! Τα πλεμόνια σου βράζουν σα χύτρα ταχύτητας! 
Και σύμπτωμα διαρκείας. Δεν πάει να έχεις τρυπηθεί με τέσσερα εμβόλια. Δεν πάει να έχεις καταπιεί χούφτα αντιβιωτικά. Αυτό θα κάνει τον κύκλο του. Θα διανύσει την πορεία του, καθυστερώντας να πάρει φύλλο πορείας από το κορμάκι σου.
Και αντιαισθητικό. Θέαμα τω όντι άσχημο. Ε, βέβαια. Δεν νιώθεις άνετα να βλέπεις κάποιον να ξεσαλιάζεται συνεχώς μπροστά σου.
Και αντικοινωνικό.  Θέλεις κάπου να πας, κάποιον να συναντήσεις, αλλά ντρέπεσαι να σε δει σ΄ αυτά τα χάλια. Ούτε να δεχθείς ένα φίλο στο γραφείο σου τολμάς. Αποφεύγεις ακόμα να μπεις και στην εκκλησία.
Και άντε να παρακολουθήσεις μια θεατρική παράσταση με το γκουχ στο στόμα. Να έχει το έργο μερικές ατμοσφαιρικές σκηνές και να τις διακόπτει ο βήχας σου. Θα φας κράξιμο. «Δεν πας πουθενά αλλού να βήξεις» θα σου πει κάποιος.
Η κυρία γρίπη φέρνει και πανικό. Ακούς στις ειδήσεις για δεκαοχτώ νεκρούς από τη έξαρσή της και σε πιάνει κόψιμο.
Α! Είναι και σύμπτωμα αντιεπαγγελματικό. Άντε νάχεις κέφι να δουλέψεις, κρατώντας με το ένα χέρι το στυλό και με το άλλο ένα χαρτομάνδηλο!
Άντε να οδηγήσεις. Ούτε ν΄ανταλλάξεις χειραψία. Άντε να σκύψεις και να μιλήσεις εμπιστευτικά στο αφτί κάποιου.
Οπωσδήποτε και σύμπτωμα αντιερωτικό. Πως να δώσεις φιλί στόμα με στόμα; Κι αν τολμήσεις, άντε να βάλεις γλώσσα για να κάνεις το φιλί θερμότερο….
Και άντε να ολοκληρώσεις μια ερωτική εξομολόγηση.
-Μωρό μου γκουχ! Ξέρεις εγω για σένα γκουχ-γκουχ. Εγώ για χάρη σου διαθέτω ένα περίσσευμα αγάπης γουχ-γκουχ-γκουχ. Περίσσευμα βήχα διαθέτεις, θα σου πει.
Και άντε να πραγματοποιήσεις αυτό που λέμε σαρκική επαφή. Άντε να κάνεις κρεβατική σωματική συνάντηση με τον άνθρωπό σου! Καθότι είναι κάτι που το θέλεις. Που σου ανεβάζει τα γράδα. Οι ωραιότερες στιγμές στη ζωή ενός ζευγαριού, παραμένουν οι στιγμές της σαρκικής επαφής. Νιώθεις μέσα σου να θεριεύει η αναζήτηση της ηδονής. Σημάδι πως ζεις, πως διεκδικείς, πως θέλεις να πάρεις και να δώσεις.
Κοιτάς με μισολειωμένα μάτια, χαμογελάς πονηρά, θωπεύεις, βγάζεις ρούχα. Προχωράς και σμίγουν κόλπος και ανδρικό βλαστάρι. Και αρχίζει η επαφή. Και προχωρεί η θεϊκότερη και ανθρωπινότερη μυσταγωγία. Και φουντώνει η ευγενέστερη συνομωσία. Και καθώς ετοιμάζεσαι για το μουγκρητό της απογείωσης, σε πιάνει ο βήχας, αναταράσσεσαι και έξω η επαφή.
Από τη μια η γρίπη κι από την άλλη ο Τσίπρας, άντε να δεις χαρά στη ζωή σου!
    




Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->