Home » » Απώλεια εθνικής κυριαρχίας

Απώλεια εθνικής κυριαρχίας


Ενορχηστρωμένη οικονομική επίθεση εναντίον της χώρας μας διαπιστώνουν οι Έλληνες
Απώλεια εθνικής κυριαρχίας
Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Συχνά τον τελευταίο καιρό οι Έλληνες αναφέρονται στην προμετωπίδα του άρθρου μας και προβάλλουν τον κίνδυνο της οικονομικής μας υποδούλωσης. Αλλά ο ελληνικός λαός, στην κρίσιμη τούτη ώρα, στην ώρα των μεγάλων αποφάσεων, απαιτεί περαιτέρω ανάλυση της διαπίστωσης και περισσότερη ειλικρίνεια. Μέσα στο φως της ειλικρίνειας και στην ανθρωπιά της εμπιστοσύνης γίνεται υποφερτό το φορτίο της ζωής.
Ο λαός επιθυμεί διακαώς την αλήθεια. Η πολιτική πρέπει να επιστρέψει σε απλές και ορθολογιστικές αναφορές. Η κυβέρνηση, και στην υπόλοιπη θητεία της, θα κριθεί από τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητά της. Αλλά και η αντιπολίτευση θα διαπιστώσει ότι οι τυφλές μετωπικές συγκρούσεις για όλα τα θέματα – και μάλιστα στην παρούσα οικονομική κρίση – δεν πείθουν και δεν φέρνουν ψήφους.

Ωστόσο κάποια ερωτήματα προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας, εκ των πολλών που κατακλύζουν τη σκέψη μας, τα διατυπώνουμε επισημαίνοντας την απογοήτευση και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του ελληνικού λαού. Γιατί η Ε.Ε. επιτρέπει σε μια ξένη οντότητα, το ΔΝΤ, να διαχειρίζεται θέματα της ευρωζώνης και να καθορίζει τις πολιτικές της      ; Αγνοεί την επερχόμενη οικονομική υποδούλωση της Ελλάδας, μέλους της Ε.Ε.; Γιατί διευκολύνει η Ε.Ε. τις κερδοσκοπικές επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας; Δεν έπρεπε η Κοινότητα να αποξηράνει εγκαίρως το βάλτο (των τραπεζών), που πιάνει ομήρους ολόκληρες χώρες;
Διαισθάνεται ο ελληνικός λαός την ενορχηστρωμένη επίθεση και το μέγεθος της κρίσεως, γι’ αυτό και προτιμάει τις όποιες θυσίες, παρά την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Είναι αποφασισμένος ο ελληνικός λαός να πληρώσει τώρα για τις πράξεις κάποιων διεφθαρμένων, προκειμένου να εξασφαλίσει την οικονομική ανεξαρτησία της Ελλάδας. Αλλά και αναμένει εν ευθέτω χρόνω να οδηγηθούν στην ελληνική Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για τα περαιτέρω.
Κανένας Έλληνας δεν μπορεί να απουσιάσει από αυτό το εθνικό προσκλητήριο. Ούτε ο θάνατος δεν είναι δικαιολογητικό απουσίας. Απομένει στην κυβέρνηση να αποφασίσει με φρόνηση και να εκτελέσει με παραφροσύνη. Οι καιροί ου μενετοί.

kostasmitsios@yahoo.gr

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->