Home » » Χρόνο με χρόνο...

Χρόνο με χρόνο...


Χρόνο με χρόνο
Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Κάθε χρόνο τα ίδια. Ευχές, ολοένα και περισσότερες στην αρχή κάθε νέας χρονιάς. Μια φανταχτερή ανάπαυλα, κάποιοι ρεμβασμοί και οραματισμοί, μερικές πρόχειρες και εφήμερες σκέψεις και ξανά του χρόνου τα ίδια. Απληστία, εγωισμός, ηθικός ξεπεσμός, φαυλότητα, αναισθησία, ιδιοτέλεια. Και το πιο εξοργιστικό, όλα ντυμένα με το μανδύα της νομιμότητας, της σοβαρότητας, της δημιουργίας, της αίγλης, της προβολής. Όλα με κάποια σκοπιμότητα, όλα με τις απαιτήσεις και το όνομα κάποιας «πνευματικής δημιουργίας». Έτσι η απληστία παρουσιάζεται σαν πρόοδος και επιτυχία στη ζωή, η χυδαία και ζωώδης σεξομανία σαν απελευθέρωση, η ψυχοκτόνος ψυχαγωγία σαν δικαίωμα στη χαρά της ζωής.
Αλίμονο σε όποιον δεν μπει στο καλούπι της μόδας, μέσα στο παιχνίδι της καπατσοσύνης, δεν πάρει το σχήμα της μάζας, δεν συμπορευτεί στη νοοτροπία, στις αντιλήψεις, στη συμπεριφορά. Κινδυνεύει να γίνει αποσυνάγωγος, να χαρακτηρισθεί καθυστερημένος, αντικοινωνικός. Να μην τον υπολογίζει κανείς, να χαθεί στη μοναξιά. Το κακό διογκώνεται και αυξάνει χρόνο με το χρόνο. Πολλοί συνάνθρωποί μας με αρχές και συνείδηση, καλοπροαίρετοι, κυλάνε μέσα σε αυτό το ρέμα.
Χρόνο με το χρόνο συμβιβάζονται, ατονούν, συσχηματίζονται, ξεθωριάζουν. «Έτσι κάνουν όλοι. Εγώ θα διορθώσω τον κόσμο και τα κακώς κείμενα; Εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα;». Αυτά λένε και χρόνο με το χρόνο ατονεί η αντίστασή τους, συμβιβάζονται με τη «νόμιμη» παρανομία, βολεύονται.
Χρόνο με το χρόνο αυξάνονται οι συμπολίτες μας, οι συνέλληνες, οι συνάνθρωποί μας, που υποστέλουν τη σημαία της εντιμότητας, της νομιμότητας, της ηθικής. Αμβλύνεται η συνείδησή τους, συσχηματίζονται, ξεθωριάζουν. Δεν είναι τίποτα η νοθεία των τροφίμων, η εξαπάτηση του Δημοσίου και των συνανθρώπων μας, η καμουφλαρισμένη κλεψιά και το ψέμα όταν ξέρεις τους κανόνες. Γιατί έτσι κάνουν όλοι.
Στη νέα χιλιετία ας αντισταθούμε και ας διώξουμε τέτοιες σκέψεις. Ας αρνηθούμε κάθε σάπιο, την υποκρισία, το φαρισαϊσμό, το βόλεμα. Στον 21ο αιώνα να πούμε όχι στην κοινωνία που είναι γεμάτη με δηλητηριώδη άνθη, τα οποία ευδοκιμούν μέσα στο εύκρατο κλίμα της ηδονής των δυνατών και της ανοχής των πολλών.
Ένας χρόνος μπαίνει στο ποτάμι της αιωνιότητας. Ας αρχίσουμε το μαγευτικό μας ταξίδι με καινούργιες σκέψεις, αποφάσεις και προοπτικές.

kostasmitsios@yahoo.gr

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->