Home » » Παρουσίαση των livres d’art (βιβλίων τέχνης), της εικαστικού Μαρίας Ματάλα.

Παρουσίαση των livres d’art (βιβλίων τέχνης), της εικαστικού Μαρίας Ματάλα.


LIVRES D’ART ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΤΑΛΑ

Ο πολυχώρος artville και ο πολιτιστικός σύλλογος arthina σας προσκαλούν τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, στις 6.00 μμ. στην παρουσίαση των livres dart (βιβλίων τέχνης), της εικαστικού Μαρίας Ματάλα.                            

 MAΡΙΑ ΜΑΤΑΛΑ:... "Χρησιμοποιεί την τέχνη της για να καταγράψει τη ζωή γύρω της και ταυτόχρονα να καθορίσει την δική της ταυτότητα μέσα σε μια πολύπλοκη κοινωνία". (Δ. Ζάχος)
  «Στην εποχή της ψηφιακής επανάστασης με τις διαρκείς ανατροπές στην τέχνη, υπάρχουν καλλιτέχνες που επιλέγουν την χαρακτική προκειμένου να εκφραστούν… Μια τέτοια δημιουργός είναι και η Μαρία Ματάλα. Εμπνεύστηκε από την Ελληνική μυθολογία και έκανε κατάθεση ψυχής σε ένα Livre d’Art, με το προσωπικό χαρακτηριστικό της έργο…». (Ρένα Ανούση – Ηλία )
Η Εκδήλωση υποστηρίζεται από τον Π.Ο ARTHINA ,τις εκδόσεις 'αφιερώματα" και τον πολυχώρο  artville με την ευγενική διάθεση της καταπληκτικής αίθουσας.

 θα μιλήσουν: ο ζωγράφος Μιχαήλ Αγγελάκης, η Ζωγράφος -χαράκτρια @εκπαιδευτικός Ρένα Ανούση – Ηλία και ο συγγραφέας – δημοσιογράφος Δημήτρης Ζάχος.
Ιάσονος 5, 16561 Γλυφάδα τηλ: 2109627204 artvillepolihoros@hotmail.com              Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, στις 6.00 μμ. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ...
Η Μαρία Ματάλα είναι εικαστικός, μέλος του ΕΕΤΕ. Δρ. Γαλλικής Φιλολογίας, κάτοχος D.E.A. Δραστηριοποιείται ως ζωγράφος – αγιογράφος – κριτικός τέχνης. Έχει παρακολουθήσει χαρακτική στο εργαστήρι χαρακτικής του Δήμου Νίκαιας όπου διδάσκει η Ρένα Ανούση-Ηλία. Ο Camus ήταν η αφορμή να γνωρίσει το 1989 τον Νίκο Χατζηκυριάκο – Γκίκα, ο οποίος την παρότρυνε θερμά να προχωρήσει στην ζωγραφική. Το 2011 παρακολούθησε μαθήματα του Γιώργου Λαζόγκα και την ώθησε σε νέους ορίζοντες. 
Έχει παρουσιάσει εννέα ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της βρίσκονται σε Πινακοθήκες και πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της έχουν δημοσιευτεί σε εξώφυλλα περιοδικών, εφημερίδων και σε εικαστικά ημερολόγια. Της έχει απονεμηθεί το Βραβείο Συλλόγου Ελλήνων Λογοτεχνών και το βραβείο εικαστικών Τεχνών στην ΚΗ Πανελλήνια Έκθεση Παρνασσού.

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->