Home » » Το θαύμα του Σαράντα Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Το θαύμα του Σαράντα Κων/νου Ηλ. Μήτσιου



Το θαύμα του Σαράντα

Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

«Άνω σχώμεν τας καρδίας», συνέλληνες. Είναι μια μεγάλη στιγμή της ιστορίας μας στην αδιάκοπη και ταυτόσημη επανάληψη, της οποίας επιβεβαιώνεται ο Ελληνισμός ως αξία. Και επιβάλλεται να τονισθεί προς κάθε κατεύθυνση ότι στον πίνακα των ελληνικών αξιών κατέχουν ισότιμη θέση τόσο η ειρήνη όσο και η ελευθερία, αλλά ενώ είμαστε πάντοτε έτομοι να θυσιάσουμε την ειρήνη χάριν της ελευθερίας, ουδέποτε θα συμβεί να θυσιάσουμε την ελευθερία μας χάριν της ειρήνης.
Το θαύμα της 28ης Οκτωβρίου 1940 το δημιούργησαν η αίσθηση της ταυτότητάς μας, ο σεβασμός προς τους εαυτούς μας, η πνευματική και πολιτισμική μας κληρονομιά, η δική μας κλίμακα αξιών ζωής, τα όσια και τα ιερά μας, όλα όσα αποτελούν το συνδετικό ιστό του Γένους και την έκφανση της στάσης του απέναντι στη ζωή.
Επειδή όλα αυτά τα νιώσαμε ως αναντικατάστατα και αναπαλλοτρίωτα συστατικά στοιχεία και όρους της ζωής, δε διστάσαμε. Δε λιποψυχήσαμε. Δε λογαριάσαμε αριθμούς. Και νικήσαμε. Και ανεβήκαμε στις κορυφογραμμές της ιστορίας.
Το μήνυμα ας ακουσθεί και σήμερα. Ισχύει και τώρα, στις κρίσιμες περιστάσεις που διερχόμεθα ως έθνος. Ας γίνει αφορμή να αναβαπτισθούμε στις πηγές μας, να αναδιπλωθούμε στον αληθινό εαυτό μας, να ξαναβρούμε και να κάνουμε πάλι βίωμα τις αξίες που εμείς είχαμε πλάσει για τον εαυτό μας. Θα αντλήσουμε τη δύναμη και το σθένος που χρειαζόμαστε για να αντεπεξέλθουμε.
Αν, όμως, κάποιες ανθελληνικές θέσεις οφείλονται στον κυνισμό σκοτεινών σκοπιμοτήτων και ταπεινών οικονομικών συμφερόντων, τότε επιβάλλεται να εγκαταλείψουμε τις όποιες αυταπάτες μας και να επανενδυθούμε το τιμημένο ένδυμα του αμυνόμενου Έλληνα φρουρού της πατρίδας μας. Η γενιά μας οφείλει να αξιοποιήσει την παρακαταθήκη της γενιάς του Σαράντα και να την τιμήσει. Η τιμή όμως συνεπάγεται ευθύνη και χρέος.

kostasmitsios@yahoo.gr

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->