Home » » Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις Η.Π.Α.

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις Η.Π.Α.


Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις Η.Π.Α.  

Το γεγονός της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (Η.Π.Α.) και μάλιστα στον Λευκό Οίκο, από μόνη της έχει πάντα μια τεράστια από κάθε άποψη σημασία. Ωστόσο μια τέτοια συνάντηση για να είναι και ουσιαστική δεν πρέπει να παράγει ετεροβαρή αποτελέσματα, αλλά να είναι εξίσου επωφελής με εκατέρωθεν θετικές εξελίξεις. Διόλου δεν διαφεύγει της προσοχής μας ότι  οι Η.Π.Α. είναι μια υπερδύναμη, ωστόσο, αυτό, δεν μπορεί να αποτελεί πάντα αφορμή για υποχωρήσεις. Και στην συνάντηση αυτή δυστυχώς συνέβη ό,τι συμβαίνει πάντα τις τελευταίες δεκαετίες. Ουδέποτε Έλληνας πρωθυπουργός επέστρεψε στην Αθήνα, ύστερα από συνάντηση του με Αμερικανό πρόεδρο, έχοντας αποκομίσει κάτι το θετικό και ουσιαστικό για την Ελλάδα. Η  αφωνία που επέδειξε ο Ντόναλντ Τραμπ, όταν ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε αναφορά στο Κυπριακό και γενικότερο στις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, δυστυχώς επιβεβαιώνουν αυτούς που αναφέρονται σε ελληνικές και μόνο ελληνικές υποχωρήσεις.
Θυμίζω ότι με αμερικανικά όπλα και μάλιστα με παρότρυνση και ενεργό υποστήριξη του Χένρυ Κίσσιντζερ διενεργήθηκε η εισβολή στην Κύπρο το 1974 και με αμερικανικά όπλα είναι που συντηρείται μέχρι και σήμερα. Από τους «φονιάδες των λαών» τους Αμερικάνους, όπως τους αποκαλούσε μέχρι πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας! Ο Αλέξης Τσίπρας που ανασκεύασε τις παλιές του δηλώσεις περί μεγάλου κακού που θα έβρισκε την Αμερική και τον κόσμο ολόκληρο αν ο Ντόναλντ Τραμπ γινόταν κάτοικος του Λευκού Οίκου! Αλλά ας το προσπεράσουμε αυτό για το καλό της πατρίδας… «Χέρι που δεν μπορείς να το δαγκώσεις, φίλα το». Αυτό ακριβώς έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας. Με ποδοσφαιρικούς όρους, Τραμπ-Τσίπρας 1-0 και μάλιστα ο αγώνας ξεκίνησε με αυτογκόλ από το κέντρο του γηπέδου!  
Μιλάμε λοιπόν για το Κυπριακό και τις συνεχείς προκλήσεις της Άγκυρας στον Αιγαίο, εσχάτως μάλιστα προγραμματισμένα πλέον και βάση οργανωμένου σχεδίου και στη Θράκη. Θέματα που τέθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου, με τον Ντόναλντ Τραμπ να δείχνει να ζει μάλλον στο δικό του κόσμου, τον κόσμο της επιχειρηματικότητας δίχως ηθικούς φραγμούς, αφού έγνοια του δεν ήταν να δώσει έστω και απλές υποσχέσεις, αλλά μόνο να διασφαλίσει τα ευρύτερα γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα των Η.Π.Α. Γι’ αυτό άλλωστε  και αναφέρθηκε δέκα φορές στην αναβάθμιση των ελληνικών F-16 (αναγκαίο κακό δυστυχώς) που όπως τόνισε θα δώσει εργασία σε Αμερικανούς πολίτες! Τον γκολ στην προκειμένη περίπτωση το έβαλε δίχως αντίπαλο ο Αμερικανός πρόεδρος και Τραμπ-Τσίπρας 2-0.
Και τί έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος στον Αλέξη Τσίπρα. Επί της ουσίας τίποτε απολύτως. Αφού πρώτα εκθείασε την Ελλάδα αποκαλώντας την το Λίκνο του παγκόσμιου πολιτισμού και της Δημοκρατίας και αφού αναφέρθηκε στη τεράστια σημασία της Ελλάδας στην περιοχή υποσχέθηκε στήριξη στο αίτημα της Ελλάδας για αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους. Τα όσα ειπώθηκαν αμέσως μετά από τα γεράκια της τρόικας μάλλον δεν τον δικαιώνουν!  Έπεα πτερόεντα. Θυμίζω  πως μας τα είπαν κι άλλοι αυτά και μάλιστα από την Ακρόπολη!  Και Τραμπ-Τσίπρας  χαλαρά 3-0. Σαν σε  προπόνηση! Μας πήραν και τα σώβρακα οι Αμερικανοί!
Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσει των κομμάτων στην Ελλάδα, εντύπωση προκαλεί η πολύ προχωρημένη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Κ.Κ.Ε. που αναφέρθηκε σε στριπτίζ Τσίπρα ενώπιον του Αμερικανού πρόεδρου. Οι παλιοί σύντροφοι του Αλέξη με τίποτε δεν τον συγχωρούν για τις συνεχείς κολοτούμπες και τον κτυπούν αλύπητα ακόμα και τώρα που είναι πεσμένος στο καναβάτσο… Ωστόσο είναι αλήθεια ότι ο Αλέξης Τσίπρας, επιδεικνύει μια απίστευτη προσαρμοστικότητα με την νέα τάξη πραγμάτων. Οι κολοτούμεπς του έγιναν σημείο αναφοράς και αντιγραφής ανά το παγκόσμιο! Ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο δεν έσκισε τα μνημόνια (θα σας έλεγα τι έσκισε αλλά δεν θέλω να αντιγράφω τον Δημήτρη Κουτσούμπα), όπως διατεινόταν προεκλογικά μαζί με τον συνετότερο του Πάνο Καμένο, αλλά υπόγραψε άλλα πολύ επαχθέστερα των προηγούμενων!  
Συμπέρασμα: Ο Αμερικανός πρόεδρος πήρε με το έτσι θέλω τα πάντα. Εμείς πήραμε αυτό που παίρναμε πάντα: Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Αόριστες υποσχέσεις, για αμερικανικές επενδύσεις, αναδιάρθρωση του χρέους και τα ενεργειακά προγράμματα. Εν κατακλείδι: Δεχθήκαμε μια ήττα με ψηλά τα χέρια! Χάσαμε τον αγώνα από τα αποδυτήρια …. Μας πήραν και τα σώβρακα τα αμερικανάκια!
Υστερόγραφο 1: Τελικά, το μόνο που δεν έκανε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας (εντελώς καλοπροαίρετα το καταθέτω) είναι να βάλει και γραβάτα! Αυτήν που αν δεν κάνω λάθος δώρισε στον Έλληνα πρωθυπουργό ο τέως Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.
Υστερόγραφο 2: Πολλά παλάτια έχουν αυτοί οι Αμερικανοί ρε παιδί μου! Ακούς εκεί σπίτι με τριάντα εφτά κρεβατοκάμαρες! Να μου πεις του Ερντογάν ο λευκός πύργος έχει ίσα με εκατό!

Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ Λάρισα
Από το Μονάγρι Λεμεσού




Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->