Home » » Στη σύγχρονη Βαβυλώνα...

Στη σύγχρονη Βαβυλώνα...Στη σύγχρονη Βαβυλώνα
Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Βαβυλώνα: σύμβολο του κακού, του αντίθετου πνεύματος, του αμαρτωλού κόσμου. Μήπως, όμως, και ο σημερινός κόσμος, η σύγχρονη κοινωνία μας, δεν υπολείπεται σε αισχρότητα, ακολασία και διαφθορά της αρχαίας Βαβυλώνας; Αποστασία, χειραφέτηση και αυτονόμηση του ανθρώπου από το Θεό. Ακάθεκτη πορεία προς τη δουλεία, τη βεβήλωση των ιερών συμβόλων, τη χαλάρωση των ηθών, την άμβλυνση της συνείδησής μας. Σύγχυση παντού και αδιαφορία. Ζούμε, πράγματι, «εν μέσω της σημερινής Βαβυλώνος».
Καθημερινά αντιμετωπίζουμε το κακό μπροστά μας και καμία σημασία δεν δίνουμε, ουδόλως μας κάνουν εντύπωση και ούτε μας συγκινούν τα συμβαίνοντα. Παντελής αδιαφορία και άμβλυνση του ηθικού μας αισθητηρίου. Δεν μπορούμε, βέβαια, να επιβάλουμε τιμωρία, να συγκρατήσουμε το κακό, να εμποδίσουμε την ηθική αποχαλίνωση. Αγανάκτηση, όμως, και λύπη και πένθος και αντίδραση και διαφώτιση και προσευχή μπορούμε να κάνουμε.
Ως χριστιανοί έχουμε υποχρέωση να αντιμετωπίζουμε το κακό με το καλό, «νίκα εν τω αγαθώ το κακόν». Να εμποδίσουμε την εξάπλωση του κακού με τις δραστηριότητές μας μέσα στην Εκκλησία, στην ενορία, στους θρησκευτικούς συλλόγους, στην κοινωνία. Να καταδικάζουμε κάθε κακή πράξη και να διαμαρτυρόμεθα για κάθε παράβαση του νόμου του Θεού, υπακούοντας στον ιερό Χρυσόστομο: «Η μήτηρ Εκκλησία απώλεσεν αδελφόν... και εσύ έστηκας σιγών και ου καταγγέλεις;». Με τη φράση του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στον Ηρώδη «ουκ έξεστί σοι», δεν σου επιτρέπεται, διασφαλιζόταν το ηθικό αισθητήριο του λαού και διαστελλόταν το κακό από το καλό.
Ακόμα να προσευχόμεθα για το κακό που απλώνεται με ταχύτητα και να λυπούμεθα για τους συνανθρώπους μας που έχουν «Θεόν την κοιλίαν των, δόξαν των πράξεις που φέρουν εντροπήν». Επιβάλλεται επομένως αντίσταση με τη ζωή μας, τη στάση μας, το λόγο μας, το παράδειγμά μας, γιατί έτσι ομολογούμε το Θεό «σώματι και πνεύματι», αντί να βλασφημείται εξαιτίας μας το όνομά Του «εν τοις Έθνεσι».
Αξίζει να πηγαίνουμε οι χριστιανοί αντίθετα, κόντρα, ενάντια στο ρεύμα του κακού, παρά να παγιδευτούμε στο τέλμα της διαφθοράς. Αξίζει να παραμείνουμε αμετακίνητοι στις αρχές μας, στα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, ασυμβίβαστοι και αμόλυντοι «εν μέσω της σημερινής Βαβυλώνος».
kostasmitsios@yahoo.gr
Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->