Home » » Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΟΙΔΙΠΟΔΑ..

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΟΙΔΙΠΟΔΑ..


             
                                                  

"Ο Κύκλος του Οιδίποδα" από το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με ηθοποιούς της Κεντρικής Ακαδημίας Δράματος του Πεκίνο.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

           «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΟΙΔΙΠΟΔΑ»
13 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00
στο θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης


Tο Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου (ΚΕΔΡΑ) και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ) έχουν την χαρά να σας προσκαλέσουν στην παράσταση Ο κύκλος του Οιδίποδα που θα παρουσιάσουν στo θέατρο του ΙΜΚ.
Το κείμενο αποτελεί σύνθεση  χωρίων από τον κύκλο του Οιδίποδα (Οιδίπους Τύραννος, Αντιγόνη, Οιδίπους επί Κολωνώ).  Η παράσταση γίνεται σε  συνεργασία με ηθοποιούς της Κεντρικής Ακαδημίας Δράματος του Πεκίνου, γλώσσα της είναι τα ελληνικά, τα κινεζικά και τα αρχαία ελληνικά των χορικών, ενώ οι υπέρτιτλοι θα είναι στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Το έργο αυτό αποτελεί την καταληκτική φάση του Προγράμματος που υλοποιείται με την οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αναπτύσσοντας εδώ και ένα χρόνο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μια σημαντική δέσμη δράσεων με αντικείμενο την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική ερμηνεία και παρουσίαση του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος. Στη φιλοξενία των Κινέζων ηθοποιών συμβάλλει η Βουλή των Ελλήνων.
Σκηνοθεσία: Γιάγκος Ανδρεάδης, χορογραφία Φάνης Καφούσιας, Αρχαία λύρα: Αλίκη Μαρκαντωνάτου, Δραματουργία- μεταφράσεις:Γιάγκος Ανδρεάδης-Πέπη Ρηγοπούλου, Κρουστά: Νίκος Τουλιάτος, Διδασκαλία αρχαίων χορικών: Γιάννης Τράντας, Βοηθός σκηνοθέτης: Κώστας Μητράκας. Κινεζική ομάδα ερμηνευτών που εκπροσωπεί την Κεντρική Ακαδημία Δράματος του Πεκίνου: σκηνοθέτης- ηθοποιός Τσίαγκ Μπο Νίγκ, Ηθοποιοί: Γκονγ Ξιάο Ρογκ, Τσάγκ Λιν,Τσιαγκ Γιουάν, Ουάγκ Σι Ουέι.
Έλληνες ηθοποιοί: Αντωνιάδης Αντώνης, Καρλατήρα Γεωργία, Καστρίτης Στάθης, Κώνστα Τζωρτζίνα, Λύκου Εβίτα, Μητράκας Κώστας, Ρούσσου Ιωάννα, Σολδάτου Σοφία, Τσικούρας Δημήτρης, Χαρμπάτσης Γιάννης.
    
Τηλέφωνο επιβεβαίωσης για την κράτηση θέσης: 210 3418 550

Ηλεκτρονική επικοινωνία: cmitrakas@gmail.com, deca@idis.gr

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->