Home » » Βόρεια Κορέα : Κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά της κόλασης

Βόρεια Κορέα : Κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά της κόλασης



Κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά της κόλασης!

Το τελευταίο διάστημα η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Ανατολικής Ασίας. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο κόσμος τρομοκρατείται από τις εξωφρενικές απειλές των ηγετών της Βόρειας Κορέας. Φοβέρες που στο παρελθόν δεν οδηγούσαν πουθενά, ωστόσο σήμερα τα πράγματα φαίνεται να είναι πολύ πιο σοβαρά, καθώς ο Κιμ Γιονγκ-Ουν, πατά συνεχώς τα κουμπιά εκτοξεύοντας ολοένα και ισχυρότερους πυραύλους. Κι ενώ μέχρι πρότινος είχε στο βεληνεκές των πυραύλων του αποκλειστικά τους νοτιοκορεάτες αδελφούς, πλέον όλος ο πλανήτης βρίσκεται υπό την απειλή αυτού του παρανοϊκού δικτάτορα και κάθεται κυριολεκτικά σε αναμμένα κάρβουνα.
Ποιά είναι όμως η Βόρεια Κορέα  που σήμερα παρουσιάζεται τόσο ισχυρή και έτοιμη να τα βάλει με όλους και με όλα! Η Βόρεια Κορέα (επίσημα Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέα, με πρωτεύουσά της και μεγαλύτερη πόλη της την Πιονγκγιάγκ, είναι μία χώρα της Ανατολικής Ασίας με έκταση 120.540 τ. χλμ. και πληθυσμό 25.491.000. Η οικονομία της υποφέρει από ελλείψεις φαγητού, ξεχαρβαλωμένες υποδομές και κρίσιμα χαμηλή προμήθεια ενέργειας. Παρ’ όλα αυτά είναι η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό στρατιωτικού και παραστρατιωτικού προσωπικού, με συνολικά 9.495.000 ενεργό, αποθεματικό, και παραστρατιωτικό προσωπικό. Η ενεργή στρατιωτική δύναμη της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας αριθμείται περί το 1.210.000 αποτελώντας την τέταρτη μεγαλύτερη ενεργή στρατιωτική δύναμη στον κόσμο, μετά την Κίνα, τις Η.Π.Α. και την Ινδία.
Η Βόρεια Κορέα είναι αθεϊστικό κράτος και η δημόσια θρησκεία αποθαρρύνεται. Η ελευθερία της θρησκείας και το δικαίωμα για θρησκευτικές τελετές εγγυάται συνταγματικά, αλλά οι θρησκείες περιορίζονται από την κυβέρνηση (Country Stuty 2009, σελ. 115). Η Διεθνής Αμνηστία έχει εκφράσει ανησυχίες για θρησκευτικές καταδίκες στην Β. Κορέα. Στη Βόρεια Κορέα δεν υπάρχει οποιαδήποτε επαφή με τη Δύση και τη δυτική κουλτούρα (θρησκεία, μόδα, παράδοση, μορφωτικό επίπεδο, πολιτικές παρεμβάσεις, στρατηγική επιβίωσης της πολιτικής κοινωνίας κ.ά.). Όλοι οι εκδοτικοί οίκοι ανήκουν στην κυβέρνηση ή στο Εργατικό Κόμμα Κορέας, επειδή προσδιορίζονται ως σημαντικό εργαλείο για προπαγάνδα και ταραχή! Συνεχίζουν να υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι και στρατόπεδα συγκέντρωσης ενώ οι δημόσιες εκτελέσεις συνεχίζονται. Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν, δεν δίστασε να δολοφονήσει ακόμα και στενά του συγγενικά του πρόσωπα, μη εξαιρουμένων του  ετεροθαλή αδελφού του και του θείου του.
Η ιστορία της Κορέας των τελευταίων 100 και πλέον χρόνων είναι γεμάτη με εισβολές ξένων που την μετέτρεπαν σε ένα απολύτως εξαρτώμενο προτεκτοράτο τους. Το 1910 προσαρτήθηκε από την Ιαπωνική Αυτοκρατορία. Μετά την παράδοση της Ιαπωνίας στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945, η Κορέα διαιρέθηκε σε δύο ζώνες κατά μήκος του 38ου παραλλήλου από την Σοβιετική Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα την κατοχή του βορρά από τους Σοβιετικούς και του νότου από τους Αμερικανούς. Όλες οι διαπραγματεύσεις για την επανένωση της χώρας απέτυχαν, και το 1948, σχηματίστηκαν ξεχωριστές κυβερνήσεις: η σοσιαλιστική Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας στο βορρά και η καπιταλιστική Δημοκρατία της Κορέας στο νότο. Η εισβολή που πραγματοποιήθηκε από την Βόρεια Κορέα είχε ως αποτέλεσμα τον Πόλεμο της Κορέας (1950-1953). Η Κορεατική Συμφωνία Ανακωχής έφερε κατάπαυση του πυρός, αλλά δεν υπεγράφη καμία συμφωνία ειρήνης (Associated Press, FOX News Network, LLC 23 June 2009).
Η περίπτωση της χώρας αυτής αποτελεί ένα κλασικό παράδειγμα για τα χαρακτηριστικά του ψυχρού πολέμου που ξεκίνησε μεταξύ των δύο μεγαλύτερων παγκόσμιων υπερδυνάμεων, αμέσως μετά τη λήξη του  Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ένας ψυχρός πόλεμος που όπως δείχνουν τα πράγματα, έστω και σε μικρότερο βαθμό, και παρά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, λειτουργεί και σήμερα σε πολλές περιοχές του πλανήτη (Συρία, Ουκρανία και φυσικά Κορέα). Είναι γι αυτόν το λόγο που ο Κιμ Γιονγκ-Ουν, για κάποιους αποτελεί ένα από τα χαδεμένα παιδιά τους και για άλλους ένα πολύ επικίνδυνο τέρας ….
Συμπέρασμα: Δίχως ίχνος αμφιβολίας, ο Κιμ Γιονγκ-Ουν έχει ξεπεράσει τα όρια της παράνοιας. Κυβερνά ένα ερμητικό βασίλειο και αποδεικνύεται εξίσου ανηλεής με τους προκατόχους του, καθαρίζοντας το τοπίο των εσωτερικών του αντιπάλων και γεννώντας μια νέα κόντρα με τη Δύση. Ο «Λαμπρός Ηγέτης», έτσι όπως θέλει ο Κιμ να τον αποκαλούν οι υπήκοοί του, είναι ένα ακόμα τερατώδες δημιούργημα εκείνων που σήμερα προσπαθούν να τον μαζέψουν! Θυμίζω ότι και στο παρελθόν, υπήρξαν παρόμοιες περιπτώσεις παρανοϊκών ηγετών που αφέθηκαν επίτηδες ανεξέλικτοι με αποτέλεσμα να αποκτήσουν μια τεράστια στρατιωτική δύναμη, για να έρθουν ύστερα αυτοί που τους υπέθαλπαν, να τους αφανίζουν εν ριπή οφθαλμού και με συνοπτικές διαδικασίες. Σαντάμ Χουσεΐν και Μουαμάρ Καντάφι αποτελούν τα πιο τρανταχτά παραδείγματα. Δύο πανίσχυροι δικτάτορες που μεσουράνησαν τσαλαπατώντας το λαό τους (χωρίς η διεθνής κοινότητα να αντιδρά αποτελεσματικά για δεκαετίες), που είχαν το ίδιο οικτρό προδιαγεγραμμένο τέλος. Τώρα όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα και απλά! Τώρα ο εχθρός διαθέτει πανίσχυρα όπλα και απειλεί με χρήση του πυρηνικού οπλοστασίου του! Το τί θα ακολουθήσει είναι ασφαλώς άγνωστο. Κι αυτό γιατί είναι πολλοί οι παρανοϊκοί ηγέτες που Δύσην ως Ανατολήν που κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά της κόλασης! Ηγέτες υπερδυνάμεων κατώτεροι των περιστάσεων και άλλοι νεοσσοί μειωμένης νοητικής επάρκειας, που αποτυπώνεται ανάγλυφα στα πρόσωπα τους, απειλούν και φαίνονται έτοιμοι να μας τινάξουν όλους στον αέρα με το πάτημα ενός κουμπιού!!! Ηγέτες που φιλοδοξούν να συνδέσουν το όνομα τους με την απόλυτη φρίκη!
Υστερόγραφο: Από την άλλη σκέφτομαι! Μήπως τελικά το παιχνίδι είναι ξανά σκηνοθετημένο! Και για να μην ξεχνιόμαστε: Οι Αμερικανοί που σήμερα κόπτονται και ανησυχούν για τα πυρηνικά του Κιμ αποτελούν τους πρώτους διδάξαντες στη χρήση τους. Αποτελεί κοινό μυστικό πως όταν οι Αμερικανοί έριχναν τις ατομικές βόμβες στο Ναγκασάκι και την Χιροσίμα, οι Ιάπωνες είχαν σχεδόν συνθηκολογήσει! Έπρεπε όμως να κάνουν τις δοκιμές τους στοχεύοντας πάνω σε πραγματικούς ανθρώπινους στόχους!

Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Επίκουρος καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού


Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->