Home » » Μια νέα τιμητική διάκριση για την εικαστικό-αγιογράφο Μαριλένα Φωκά

Μια νέα τιμητική διάκριση για την εικαστικό-αγιογράφο Μαριλένα Φωκά


Tιμητική διάκριση για την  εικαστικό-αγιογράφο Μαριλένα Φωκά
 ‘’Μέσα από την απόλυτα  εκλεπτυσμένη τεχνική της η Μαριλένα Φωκά    ευπρόσδεκτα, κατανυκτικά , καταλυτικά και ευφρόσυνα  τονίζει ιδεογράμματα με ακέραια , αξεπέραστη και ανεξίτηλη  χροιά  γραφής"


Μια νέα τιμητική διάκριση πρόκειται να έχει η εικαστικός –αγιογράφος Μαριλένα Φωκά. Ο πολιτιστικός σύλλογος της Ανδρου ‘’Το Σκούμπι’ αναγνωρίζοντας την  πολύχρονη παρουσία  και προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου και του συλλόγου αποφάσισε  ομόφωνα   και διαπραγματεύτηκε  την τοποθέτηση αγιογραφίας της με θέμα την ‘’Γέννηση του Κυρίου’’ στο Μουσείο  του Ιερού Ναού Saint Jozef  του Μόντρεαλ.
ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΦΩΚΑ-ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΠΕΤΜΕΖΑΣ=ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
κ. ΕΥΑ ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΑΚΟΥ-ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΜΑΗ

 Η Μαριλένα Φωκά συμμετείχε  με επιλεγμένες αγιογραφίες της και στην πρόσφατη έκθεση του συλλόγου ‘’Η τέχνη του Αιγαίου ταξιδεύει στην Αθήνα’’ στο Πολιτιστικό Κέντρο ‘’Μελίνα’’ του Δήμου Αθηναίων και απέσπασε ιδιαίτερα ενθουσιώδεις κριτικές για το έργο της.
Ο Θεωρητικός –Ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που έχει μελετήσει στο σύνολο τους τις εικαστικές και αγιογραφικές καταθέσεις της επισημαίνει :
‘’Μέσα από την απόλυτα  εκλεπτυσμένη τεχνική της η Μαριλένα Φωκά    ευπρόσδεκτα, κατανυκτικά , καταλυτικά και ευφρόσυνα  τονίζει ιδεογράμματα με ακέραια , αξεπέραστη και ανεξίτηλη  χροιά  γραφής .  Με λυρική έξαρση , δύναμη στερεότητας, αυστηρή συνθετική δομή και αρμονική  μετουσίωση. Οι αποτυπώσεις και οι αποδόσεις της  αποτελούν επιτεύγματα πολυσήμαντα που βασίζονται σε επάλληλες στρώσεις υλικού, με χωρονομική υφή , οξύτητα  περιγραμμάτων, επιλεγμένα σχήματα και χρώματα  που  εκπέμπουν διαύγεια, αισθαντική ολοκλήρωση και διαφάνεια άποψης . Με ιδιότυπο στυλ εξελίσσεται και αναβαθμίζεται διαρκώς  ενώ ανταποκρίνεται ακόμη  περισσότερο σε  αναγνωρισμένες σχολές και τάσεις .Παράλληλα στηρίζεται  σε  μια  υπερβατική ατμοσφαιρική διάθεση, σε ένα πλαίσιο ύψιστου διαλόγου με έξαρση  που εισάγει το κοινό στη θρησκευτική φιλοσοφία. Η δημιουργός ατέρμονα  θέτει τομές που  ιστορούν και κοινωνούν  το δόγμα της θρησκευτικότητας. Η  προοπτική των  συλλήψεων  της μέσα από ιχνηλασίες  εμβαθύνουν, εντείνουν  και ανυψώνουν  με λεπτομέρεια τα πεδία δράσης, τους προσανατολισμούς και τους ορίζοντες περιγραφής.  
Οι μορφικές  τοποθετήσεις των έργων της  με ευκρίνεια   αντίληψης θέτουν την αλήθεια της αμεσότητας με παροχή πρόσβασης και δένουν  την αναγνώριση της απτότητας με την σχετικότητα της πρόθεσης.’’
          

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->