Home » » Αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων Κων/νου Ηλ. Μήτσιου


Αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων
Κων/νου Ηλ. Μήτσιου

Κάθε χρόνο, στις αρχές του φθινοπώρου, οι λέξεις επιτυχία και αποτυχία αναστατώνουν το μαθητόκοσμο και τους γονείς. Με τη σκέψη μας και την καρδιά μας αγκαλιάζουμε τα νιάτα και ζούμε μαζί τους τη χαρά της επιτυχίας ή τη δοκιμασία της αποτυχίας. Ανάμικτα συναισθήματα διακατέχουν την ψυχή όλων μας. Όλοι θέλουμε επιτυχία στη ζωή, στο σχολείο, στις σπουδές μας, στην εργασία μας, στα τυχερά παιχνίδια, σε κάθε μας προσπάθεια και σε ό,τι επιδιώκουμε.
Η επιτυχία είναι συνδεδεμένη με την έννοια της προσπάθειας και του αγώνα. Έτσι η βούληση, η επιμονή, η φρόνηση και η αγωνιστική διάθεση αποτελούν προϋποθέσεις και παράγοντες επιτυχίας. Το ίδιο πνεύμα εκφράζει περίπου και ο Άγγλος πολιτικός Ντισραέλι: «Το μυστικό της επιτυχίας είναι η αδιάλλακτη επιμονή στο σκοπό». Και εμείς θα προσθέταμε με σιγουριά, και η σωστή εκμετάλλευση του χρόνου, συμφωνώντας με τον Σαίξπηρ: «Η στιγμή που έρχεται θα μας φανεί γλυκιά, αν μεταχειριστήκαμε στο καλό τη στιγμή που έφυγε».
Είναι, όμως, φρόνιμο να γνωρίζουμε ότι η ζωή είναι μια εναλλαγή καταστάσεων και το στάδιο των αγωνισμάτων της είναι ανάμικτο από επιτυχίες και αποτυχίες. Η αποτυχία είναι η αρνητική μορφή της νίκης, γιατί ανήκει στις μεγάλες ίσως και υπεράνθρωπες προσπάθειες του ανθρώπου. Η αποτυχία για κάθε άνθρωπο δεν είναι μοιραίο σφάλμα, αφού στη ζωή είναι υποχρεωμένος καθένας μας να προσπαθεί και να αγωνίζεται. Κατά τους αρχαίους μας, «κακόν το αποτυγχάνειν, αλλ’ έτι χείρον το μη πειράσθαι επιτυχείν» (κακό μεγάλο είναι το να αποτυγχάνει κανείς, αλλά ακόμη μεγαλύτερο κακό το να μην προσπαθεί να πετύχει).
Για τούτο η αποτυχία δίνει την ευκαιρία να αφυπνιστούν νέες δημιουργικές δυνάμεις και να ενεργοποιηθούν με κατάλληλα μέσα και επιδέξιους χειρισμούς. Να αποτελέσει αφετηρία αυτοπροαγωγής και αυτοδημιουργίας και όχι το τέρμα των προσπαθειών. Τα πλήγματα της αποτυχίας πρέπει να εφοδιάζουν τον άνθρωπο με πίστη στο Θεό και με μια ισχυρή ψυχική πανοπλία, πάνω στην οποία θα συντρίβονται μελλοντικές αποτυχίες.
Η απαισιοδοξία δεν έχει θέση στη ζωή μας και μάλιστα στη ζωή του νέου, που πρέπει να τολμάει αυτό που δεν τολμούν να κάνουν οι άλλοι. Η πραγματική καταξίωση δεν βρίσκεται στο αποτέλεσμα, αλλά στον αγώνα. Δεν βρίσκεται στην Ιθάκη, αλλά στην προσπάθεια που κάνει κανείς για να φτάσει στην Ιθάκη των ονείρων του και των επιδιώξεων.
kostasmitsios@yah

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν:

Τα «αφιερώματα» σας προτείνουν: La Grande Famiglia στην Πετρούπολη.

"Ερώμαι την τέχνην"

"Ερώμαι την τέχνην"
το εικαστικό είναι έργο βραβευμένο του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΑΠΑΔΑΝΤΩΝΑΚΗ

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!

Οι εκδόσεις "Αφιερώματα"σας παρουσιάζουν το νέο τους βιβλίο!!!
"ΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΝ ΚΑΜΠΙΖΙΩΝΗΝ του Δημήτρη Ζάχου

Για τα "Αφιερώματα"...:

«ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ»: περιοδικό ουσίας και με πολιτική ανάλυση της ελληνικής, κατά το δυνατόν, πραγματικότητας. Διαφέρει από όλα τα περιοδικά που κυκλοφορούν όχι μόνο γιατί είναι απόλυτα ανεξάρτητο από ιδεολογικές αγκυλώσεις, κομματικές δεσμεύσεις και οποιεσδήποτε σκοπιμότητες, αλλά και γιατί έχει όλως άλλη οπτική. Γι’ αυτό και είναι πάντα άρρηκτο συνδεδεμένο με τις τέχνες, το Στοχασμό, τις Παροιμίες, την χριστιανική Γραφή, την «θύραθεν παιδεία», δηλαδή την, εκ των πραγμάτων π α γ κ ό σ μ ι α, Ελληνική Γραμματεία...

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

"Αφιερώματα" - Έντυπη έκδοση

Κατηγορίες

Arthina art culture


designing event> τόπος τέχνης,τοπίο πολιτισμού

http://www.afieromata.gr/2018/09/blog-post_14.html

... ένα εξαιρετικό site για τον πολιτισμό!!!

Δείτε ΕΔΩ: www.os3.gr

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. afieromata.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger
-->